ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το capital control

Καβγάς Φίλη - Μπακογιάννη στα τηλεοπτικά «παράθυρα»

Σκληρά λόγια αντάλλαξαν στην σημερινή κοινή εμφάνιση ο Νίκος Φίλης με την Ντόρα Μπακογιάννη στο τηλεοπτικό «παράθυρο» του MEGA με αφορμή τις δηλώσεις της βουλευτού της Ν.Δ. περί capital control το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Για μονομερή νομοθέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητούν την άμεση κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά ανέφερε, ότι είναι "άνευ αντικειμένου διότι προχωρά η κυβέρνηση στη νομοθέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων" και πρόσθεσε: "Δεν είναι κανένα ρήγμα. Είναι μια θετική, θα έλεγα, πίεση. Προχωράμε. Το εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Βουλή την Παρασκευή. Είναι ο 5ος όρος της διαπραγμάτευσης. Μονομερώς θα νομοθετήσουμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα μας".

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές του κ. Φίλη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη είπε μιλώντας στην ίδια εκπομπή του MEGA: «Για να καταλάβετε σε τι σύγχυση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρουφάκης την 20η Φεβρουαρίου σε αυτή τη συμφωνία την οποία υπέγραψε, λέει ρητά μέσα ότι η Ελλάς, η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια. Λέει ο κ. Φίλης "μονομερώς θα υπογράψουμε"».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι "τελείωσε η διαπραγμάτευση, πάει το τετράμηνο... νομοθετήσαμε και για την ακραία φτώχεια και για τις 100 δόσεις παρότι μας λέγαν απ΄έξω ο Κοστέλο και οι άλλοι ότι είναι μονομερής ενέργεια".

Στην ίδια εκπομπή ο κ. Φίλης και η κ. Μπακογιάννη είχαν οξεία αντιπαράθεση για τις τράπεζες με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί την κ. Μπακογιάννη να ζητήσει συγγνώμη για δηλώσεις της ότι θα υπάρξει capital control ενδεχομένως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία θα γίνει έλεγχος κεφαλαίων και αυτό σηματοδοτούσε τότε η δήλωσή της.

«Είπατε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες πριν 15 μέρες. Ποιο σχέδιο εξυπηρετούσατε; Και λέτε και ψέματα τόση ώρα. Τα είπατε αυτά κυρία Μπακογιάννη; Καλέσατε τους πολίτες στην ουσία να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες λέγοντας ότι θα κλείσουν οι τράπεζες το Σαββατοκύριακο; Συνέβη; Δεν συνέβη. Ζητήστε συγγνώμη τώρα κυρία Μπακογιάννη για να κάνουμε πολιτική συζήτηση», είπε ο Ν. Φίλης.

«Μη μου σηκώνετε τον τόνο της φωνής. Εγώ δεν είμαι Μηλιός. Ο δικός σας Μηλιός πρότεινε αυτά», απάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη, θυμίζοντας τις δηλώσεις Μηλιού ότι έπρεπε να είχε προχωρήσει η κυβέρνηση σε έλεγχο κεφαλαίων και να επιτρέπει την ανάληψη μόνο 300 ευρώ την ημέρα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 15:25 10/06/2015

    Ποιός να το έλεγε, ο «αριστερός» Φίλης
    χειρότερος από ποιά ? ! ?

    Η Μπακογιάννη εδώ είχε δίκιο
    που είπε πως υπάρχει ο ΦΟΒΟΣ να κλείσουν οι τράπεζες .
    Και ο φόβος παραμένει με τους τυχοδιωκτισμούς των «αριστερών» .

    Οσο και φτιασίδι να βάλει ο Στάλιν,
    τραμπούκος Στάλιν μένει !

    Που φτάσαμε , να υπάρχουν «αριστεροί»
    χειρότεροι από το Μητσοτακείκο . . .

    Αλλά καμαρώστε και τον ρόλο
    του Οικονομέα !
    Ούτε καν σαν τον «πελαγωμένο» Παπαδάκη
    και κάποιον άλλο «εκλεγμένο» μας !
    τότε με τον ναζί και την Κανέλη .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.