Neo

Κριτική με …προτάσεις

Μπορεί να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση -ως οφείλει άλλωστε, από τη θέση της αντιπολίτευσης- ο γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, όμως, καταθέτει και συγκεκριμένες προτάσεις. Στόχος του να τις ακούσουν …οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματός του!

«Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ σκίζει το αντιμνημόνιο, αντί για το μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ, έχει μια τελευταία ευκαιρία ουσιαστικής ανασυγκρότησης. Όχι με τεχνάσματα, όχι σε επίπεδο κορυφής, όχι σε ξενοδοχεία», λέει λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος. Προειδοποιώντας ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, και πως τα μεγάλα λόγια έχουν ήδη όλα ειπωθεί, ζητά την μετεξέλιξη της παράταξης με στόχο την επανασύνδεση με την κοινωνία. «Όχι όμως γενικά και αόριστα», όπως λέει.

Επικαλούμενος τα αιτήματα των πολιτών :

- για εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, τονίζει πως η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργεί με λίγους και εκλεκτούς που κυβερνούν ή αντιπολιτεύονται λόγω προνομιακών σχέσεων με οικονομικά κέντρα.

- για επανίδρυση του κοινωνικού κράτους για την προστασία των πραγματικά μη προνομιούχων, υποστηρίζει πως το δωρεάν πρέπει να είναι προνόμιο όσων το έχουν πραγματικά ανάγκη την περίοδο της κρίσης.

- για την αξιολόγηση και τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, ζητά η αξιοκρατία να γίνει η βάση ενός παραγωγικού κράτους.

- για την ανάδειξη και αξιοποίηση κάθε υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ζητά την στήριξη σε κάθε ιδιώτη που βοηθά στην αντιμετώπιση της ανεργίας με ειδικά κίνητρα.

- Για την προστασία των εθνικών συμφερόντων, ζητά την στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και την εμβάθυνση των διεθνών συμμαχιών.

Για να δούμε και αν θα εισακουστεί…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.