ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά τα καταστήματα ως τα ξημερώματα της Κυριακής

Λευκή Νύχτα στο Ίλιον

Το Ίλιον βάζει τα γιορτινά του για την αυριανή Λευκή Νύχτα, με μεγάλες εκπτώσεις από τα ανοιχτά έως τα ξημερώματα της Κυριακής καταστήματα και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.

Τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από τις 19:00 έως τις 3:00, με προσφορές έως και 70%. Παράλληλα, θα στηθούν τέσσερις μουσικές σκηνές, όπου θα εμφανιστούν γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

Συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία Γεννηματά, στις 21:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Κώστα Χατζή, Πέγκυ Ζήνα, Χρήστο Παπαδόπουλο (από Τα Παιδιά από την Πάτρα) και Γιώργο Σαρρή (πρώην Ζιγκ-Ζαγκ). Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι δημαρχείου) θα εμφανιστεί η Στέλλα Κονιτοπούλου (έναρξη στις 19:00), στην πλατεία Ρίμινι θα βρίσκεται λαϊκό παραδοσιακό σχήμα με τον Λαέρτη Πέτρο (έναρξη εκδήλωσης 23:00), ενώ από τις 19:00 στην πλατεία Αγαμέμνονος (άλσος) θα εμφανιστούν μουσικά συγκροτήματα από το Μουσικό Στέκι Ιλίου.

Επίσης, το πρόγραμμα του δήμου περιλαμβάνει νούμερα τσίρκου από ακροβάτες και παλιάτσους, παράσταση καραγκιόζη, θέατρο δρόμου με ξυλοπόδαρους, κλόουν, μασκότ και ήρωες παραμυθιών, έκθεση βιβλίου, αγώνα μπάσκετ, δωρεάν κινηματογραφικές προβολές, ενώ ανοικτό θα παραμείνει το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν και οι εθνικοτοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς.

Η Λευκή Νύχτα διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά και παρά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, ο τοπικός εμπορικός κόσμος είναι διχασμένος. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου είχε ζητήσει να μην πραγματοποιηθεί, καθώς υποστηρίζει ότι θα χρησιμοποιηθεί ως Δούρειος Ίππος για την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Από τη θέση του Συλλόγου αποστασιοποιήθηκαν έμποροι και καταστηματάρχες της περιοχής και συγκέντρωσαν περί τις 200 υπογραφές συναδέλφων τους, με αίτημα να διεξαχθεί κανονικά και φέτος ο «θεσμός» για να τονωθεί η τοπική εμπορική κίνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.