ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank

Ν. Καραμούζης: Ελπίζουμε σε συμφωνία για ένα νέο ξεκίνημα

Την ελπίδα ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης - εταίρων ώστε τη Δευτέρα να «κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα προοπτικής» εξέφρασε ο πρόεδρος του ομίλου Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης μιλώντας στην Γενική Συνέλευση της τράπεζας.

Ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ν. Καραμούζης τόνισε ότι: «Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού συγκλίνει σε ένα κοινό σημείο που αποτελεί και τη μόνη ρεαλιστική αν και επώδυνη εθνική επιλογή: τα μακροχρόνια συμφέροντά μας διασφαλίζονται με το να παραμείνει η χώρα ισότιμο μέλος στην Ευρωζώνη, με μια δίκαιη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, την οποία όμως πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας».

«Η Κυβέρνηση σωστά επιδιώκει με σκληρές διαπραγματεύσεις την επίτευξη μιας συμφωνίας οριστικής λύσης και προσήλθε στις διαπραγματεύσεις με αίσθημα ευθύνης, έτοιμη για ένα έντιμο συμβιβασμό και όλοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε οριστική συμφωνία το Σαββατοκύριακο ώστε να γυρίσουμε σελίδα, να κάνουμε το νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα». «Οφείλουν, όμως, οι ευρωπαίοι εταίροι μας, να
επιδείξουν επίσης ωριμότητα και ευθύνη και όχι τιμωρητική και ταπεινωτική διάθεση, σε πνεύμα αλληλεγγύης, κατανόησης και κοινής πορείας και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους όλα όσα έχουν γίνει στη χώρα». «Η χώρα δεν μπορεί να παραμείνει στάσιμη, δέσμια σκοπιμοτήτων, ιδεολογικών εμμονών και τακτικών εκφοβισμού και εκβιαστικών διλημμάτων, που δεν συνάδουν με δημοκρατική ένωση κρατών. Χωρίς οριστική εξάλειψη του κινδύνου του Grexit σύντομα, θα συνεχιστεί η υπονόμευση και αφυδάτωση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, υποθηκεύοντας τις προοπτικές της και το μέλλον μας.»

Μιλώντας στους μετόχους ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ. Φωκίων Καραβίας υπογράμμισε ότι: «η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, σταδιακά επιταχυνόμενη, οδηγήθηκε σε ακραίο σημείο, με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξουν εξελίξεις που η αντιστροφή τους θα απαιτoύσε νέα επίμοχθη προσπάθεια από την ελληνική κοινωνία». «Η τελευταία υποτροπή στις συνομιλίες», συνέχισε, «αφενός καταδεικνύει τις αντικειμενικές δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και αφετέρου αναδεικνύει και πάλι την κρισιμότητα των
διλημμάτων για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Οι δυσκολίες, χωρίς αμφιβολία, είναι μεγάλες. Κανένα εμπόδιο, όμως, όσο ψηλό κι αν είναι, δεν
πρέπει να μας κάνει να χάσουμε από τα μάτια μας το δάσος. Η σημασία της αποτροπής του ακραίου σεναρίου για τη χώρα και το μέλλον της υπερβαίνει κατά πολύ το άθροισμα οποιωνδήποτε δυσκολιών, ενστάσεων και επιφυλάξεων.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank τόνισε ακόμα ότι: «η αναμενόμενη συμφωνία με τους εταίρους μας μπορεί και πρέπει να κλείσει αυτή τη μακρά περίοδο αβεβαιότητας. Με ευρεία κοινωνική και πολιτική στήριξη και με συνεπή εφαρμογή της, η συμφωνία αυτή μπορεί να αποτελέσει τη βάση για να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σε συνθήκες σταθερότητας και εμπιστοσύνης, ώστε όλες οι παραγωγικές δυνάμεις, απερίσπαστες, να συμβάλουν στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, η χώρα έχει ανάγκη από ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.