ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χωρίς προτάσεις δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε άποψη»

Ντάισελμπλουμ: Ελάχιστες, οι πιθανότητες, για μια συμφωνία την Πέμπτη

Ο πρόεδρος της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε σήμερα ότι θέλει «να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη» και προειδοποίησε ότι είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να προβλέψει κανείς την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

«Οι προσπάθειές μου συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε έναν αξιόπιστο τρόπο για να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από την επιτροπή Οικονομικών του ολλανδικού κοινοβουλίου.

«Πιστεύω πως οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ήταν πρόωρη», πρόσθεσε εκτιμώντας πως «πολλοί καταλήγουν σε βιαστικά συμπεράσματα».

Ωστόσο μια συμφωνία πρέπει να βρεθεί «το συντομότερο δυνατόν» ώστε να μην υπάρξει αθέτηση πληρωμών από την Ελλάδα, πρόσθεσε προειδοποιώντας: «Όσο περισσότερο χρόνο θα έχει ανάγκη η Ελλάδα για να καταλήξει σε μια συμφωνία, τόσο περισσότερο σημαντικές θα είναι οι ζημιές για την ελληνική οικονομία».

Το Eurogroup που θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη, στο Λουξεμβούργο, «παραμένει ανοικτό στις ελληνικές προτάσεις»: «το ζήτημα είναι αν οι προτάσεις αυτές θα φθάσουν εγκαίρως», δήλωσε.

«Χωρίς προτάσεις, δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε άποψη» και κατά συνέπεια οι πιθανότητες για μια συμφωνία αύριο είναι «ελάχιστες», πρόσθεσε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΠΑΝΟΣ Μ 18:13 17/06/2015

    ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ. ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΜΗΔΕΝΗΣΤΕΣ

    Τι ακριβώς μπορούσε και μπορεί να κάνει σήμερα ο Αλέξης και τι μπορεί να πει στους Ευρωπαίους, ώστε να επιτύχει την επίλυση των Ελληνικών προβλημάτων?
    « Χαρίστε μας το χρέος και θα ξανάρθουμε σε 15 …χρόνια πάλι αλλά σε ΠΟΛΥ χειρότερη κατάσταση»?
    *Εμείς «ξέρουμε» να σπαταλάμε καλλίτερα από εσάς τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ χρήματα.
    *Εμείς ξέρουμε καλλίτερα από εσάς να «ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ» τους κλέφτες και τους λωποδύτες που οργίασαν από το 2004-2009 !
    * Εμείς ξέρουμε καλλίτερα από εσάς να «ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ» τις ευθύνες σε ΑΘΩΟΥΣ και έντιμους και να κάνουμε πολιτικές αλλαξοκωλιές με τους καραμαλάκηδες που κατέστρεψαν την Ελλάδα εν γνώσει σας και τώρα «τρέχουμε και δεν φτάνουμε» !
    * Εμείς ξέρουμε καλλίτερα από εσάς να εκτελούμε εντολές και να μην υπολογίζουμε τίποτε.
    Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι είμαστε (3%) και ότι μας ‘’κάνατε’’ κυβέρνηση ..
    *Σηκώσαμε παντιέρα εξουσίας, και χλωροφορμίζουμε τον λαό μας με ανόητες υστερικές πολεμικές κραυγές που ‘’φθάνουν’’ μόνο μέχρι την εξώπορτά μας?
    *Γεμίζουμε ΠΑΛΙ ψεύτικες υποσχέσεις όλα τα απελπισμένα και πεινασμένα στομάχια, μόνο και μόνο να ‘’απλώσουμε χέρι’’ στην εξουσία?
    *Τι μπορούμε να κάνουμε και ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε, με την τσέπη άδεια?
    Μήπως Αλέξης και λοιποί, σκέπτονται με βάση τα εξασφαλισμένα πολυεκατομμύρια τους, που βρίσκονται ασφαλισμένα, προσοδοφόρα, και αφορολόγητα?
    *Λασπώνουμε θεσμούς και πρόσωπα , πιστεύοντας ότι ‘’ανεβαίνουμε’’ στα μάτια των Ελλήνων και των ξένων που μας κοιτούν είτε με λύπη, περιέργεια ή και περιφρόνηση?
    *Πάμε στην Ευρώπη αιτώντας και επαιτώντας χρήματα για να ‘’βγάλουμε’’ τη χρονιά μας, ώστε να μην πεινάσουμε και νομίζουμε ότι οι …κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι λέμε για αυτούς?.
    *Πάμε αιτώντας και επαιτώντας άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για να μη βουλιάξουμε εντελώς, αφού το χρέος μας είναι ..αμέτρητο και απειλούμε και προειδοποιούμε ενώ αυτοί μας ακούν και …ξύνονται.
    *Πάμε έχοντας δημιουργήσει στο εσωτερικό μας μία ΑΘΛΙΑ προβοκατόρικη και εμφύλια ‘’έφεση’’, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα.
    * Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, όπως χθές ο Σαμαράς, έχουν δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της κατάληψης της εξουσίας ‘’ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥΣ’’ όποτε θέλουμε και χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.