Neo

Παραλίγο να ξεχάσουμε ότι ο Ρουμελιώτης ήταν στο ΔΝΤ…

Τρεις παρατηρήσεις επί της χθεσινής διαδικασίας ακρόασης μαρτύρων από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, την οποία και χαρακτηρίζει «κωνσταντοπούλειο μόρφωμα που ονομάστηκε κατ’ ευφημισμόν ''Επιτροπή Αλήθειας'', κάνει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής.

Αφού σημειώνει ότι ο «σπουδαίος επιστήμων» Ερίκ Τουσσέν, αντί ερωτήσεων εξέφραζε την άποψή του περί τραπεζικών συνωμοσιών και η «ειδική στα ανθρώπινα δικαιώματα επιστήμων» Μαργκότ Σάλομον ρωτούσε για τυχόν συζήτηση γύρω από αυτά στις διαπραγματεύσεις για την είσοδο του ΔΝΤ στον μηχανισμό, ο Γ. Πεταλωτής, μιλά για «σειρά ‘επιστημόνων’ της απολύτου επιλογής της Κωνσταντοπούλου» με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου σε μία επιτροπή που δεν προβλέπεται από πουθενά», οι οποίοι και ‘ανακρίνουν’ κατά βούληση πρόσωπα…

Όσο για τις παρατηρήσεις του; Ότι:

- αυτά γίνονται την ημέρα που η χώρα έχει απομονωθεί εντελώς,

- την ημέρα που, λόγω τυχοδιωκτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης που δήθεν διαπραγματεύεται, έφυγαν από τις τράπεζες 600 εκατομμύρια ευρώ

- οι απαντήσεις του κ. Ρουμελιώτη (φταίνε οι τράπεζες , φταίει το ΔΝΤ, φταίει η ΕΚΤ και ο Τρισέ, φταίνε οι Ευρωπαίοι...) θα μπορούσαν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι την περίοδο εκείνη ήταν αν. Εκτελεστικός Δντης του ΔΝΤ και αργότερα ανέλαβε αντιπρόεδρος συστημικής Τράπεζας, από αυτές που οι "κακοί πολιτικοί" έφεραν, όπως λέει, το ΔΝΤ για να τις προστατεύσουν ...
Νομίζω ότι δεν χρειάζονται σχόλια…

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΜαν. 23:35 16/06/2015

    BOMBA ΤΡΙΣΕ :ΞΕΤΙΝΑΖΕΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
    ==================================================
    Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Απλά διαβάστε τι είπε ο Τρισέ, πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα στο MEGA.

    1.-Ερώτηση: “Η ανεργία φτάνει το 30%…Το Πρόγραμμα δεν είχε λάθη;”
    -Απάντηση: «Αν ξοδεύετε 15% περισσότερα από όσα κερδίζετε, και πρέπει να ισοσκελίσετε τον προϋπολογισμό σας γιατί δεν υπάρχουν πλέον χρηματοδότες στην Ευρώπη και παντού που είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν, τότε αυτό είναι πάντα πολύ πολύ δύσκολο. Τα λάθη είχαν γίνει πριν!»

    2. -Ερώτηση: «Γιατί είχατε αρνηθεί την αναδιάρθρωση χρέους το 2010, ενώ έγινε σε χειρότερες συνθήκες το 2011;»
    -Απάντηση: «Αν είχε γίνει νωρίτερα η αναδιάρθρωση, η αξιοπιστία της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει εντελώς! Η απόφαση ελήφθη όταν η Ελλάδα απέδειξε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το κλειδί ήταν η αξιοπιστία της Ελλάδας! Δεν ήταν θέμα του αν κάναμε κάτι ή όχι, το θέμα ήταν αν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ή όχι!»

    3. Ερώτηση: Πρότεινε ο Στρος Καν το 2010 αναδιάρθρωση χρέους στον Γ. Παπανδρέου και αυτός το αρνήθηκε;
    Απάντηση: «Δεν ξέρω τι πρότεινε και σε ποιον, ξέρω ότι σε μένα δεν μου το πρότεινε ποτέ! Πότε το ΔΝΤ δεν έκανε τέτοια πρόταση σε μένα και το ΔΝΤ, όπως ξέρετε ενέκρινε όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν!»

    4. Ερώτηση: «Ποιος είπε τελικά όχι στην αναδιάρθρωση; Εσείς; Οι Γερμανοί;»
    ====================================================
    Απάντηση: «Όλοι είπαν όχι! Εμείς ως Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έπρεπε να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα της
    =============================================================
    Ελλάδας και με αυτά που έγιναν τελικά τη διαφυλάξαμε!»
    =================================
    ΣΧΟΛΙΟ: Όλοι είπαν όχι… Και ο Παπανδρέου πάλευε να βρει λύση. Και βρήκε, για να αποφύγει η Ελλάδα την τραγική χρεοκοπία.

  2. ΝΒ 11:32 16/06/2015

    ΠΟΝΤΑΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΟΙ…ΚΑΡΑΜΑ(Ν)ΛΑΚΗΔΕΣ !!!!
    Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη μεγάλη και χρονική αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα. Κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
    Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
    Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
    Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

    Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.

  3. Ε.Στ. 9:07 16/06/2015

    Πολλά φαίνεται ότι έχουμε ξεχάσει κι από τον προ ΔΝΤ βίο και πολιτεία του Ρουμελιώτη και δεν θα έβλαπτε, νομίζω, να τα ξαναθυμηθούμε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.