MEDIA

Ρήξη ή συμφωνία;

Πως είδαν τα ξένα ΜΜΕ την ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Στα πρώτα θέματα των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αναλύσεις και ανταποκρίσεις προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του και να διακρίνουν, εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός επιλέγει τη ρήξη με τους πιστωτές ή τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την κατάθεση και νέων προτάσεων.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι διακρίνουν διάθεση για ρήξη εξαιτίας των υψηλών τόνων, που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κατά των δανειστών.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, που αναφέρει πως «ο Τσίπρας μαστιγώνει τους πιστωτές για τα δεινά της Ελλάδας».

Ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel από την πλευρά του έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter πως «ο Τσίπρας δεν φαίνεται να υποχωρεί».

«Ο Τσίπρας παραμένει στη σκληροπυρηνική γραμμή απέναντι στους δανειστές» αναφέρουν οι FT που προσθέτουν ότι ο πρωθυπουργός δεν κατέθεσε νέες προτάσεις, αντιθέτως επιτέθηκε στους δανειστές που τους κατηγόρησε «ότι ναρκοθετούν τις διαπραγματεύσεις».

Στον αντίποδα ο Guardian εκτιμά ότι, ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχειρεί να προετοιμάσει την αντιπολίτευση εντός ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία που θα φέρει ως το τέλος Ιουνίου.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.