ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη στο Μαξίμου

Tσίπρας: Αν έχουμε βιώσιμη συμφωνία, θα σηκώσουμε το βάρος

«Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στη σύσκεψη στο Μαξίμου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι :«Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε».

Ο πρωθυπουργός στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ανέφερε στους συνεργάτες του:

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».

« Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

«Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

«Αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία»

11 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N.Mαν. 12:24 14/06/2015

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ. Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας. Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν τον ίδιο και το Πασοκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ! Κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα κατά 6% ,από 15,6 σε 9% και επί πλέον μείωσε το χρέος κατά 15 δις. Παράλληλα, διαφυλάχθηκαν οι περιπτώσεις των απολύσεων, προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, δεν έγινε εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μειώθηκαν σημαντικά οι δαπάνες και θεσμοθετήθηκαν νόμοι χάρη στους οποίους σήμερα βρίσκονται κάποιοι στη φυλακή αλλά και με απτά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

    Παπακωνσταντίνου:
    Γιατροί με ιατρεία στο Κολωνάκι δηλώνουν καθαρά εισοδήματα …κοντά στον κατώτερο μισθό!
    » Καθαρά ετήσια εισοδήματα γιατρών με ιατρεία στην περιοχή του Κολωνακίου:
    *από τα 150 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ,
    *άλλοι 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ,
    *άλλοι 30 περίπου καθαρά ετήσια εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

  2. Μνήμων 21:56 13/06/2015

    Νόαμ Τσόμσκι για δημοψήφισμα Παπανδρέου:

    «Ήταν η τελευταία φορά που ένας ευρωπαίος πολιτικός ζήτησε τη γνώμη του λαού χωρίς άνωθεν εντολές»

    Ο εκ των μεγαλυτέρων αν όχι ο μεγαλύτερος εν ζωή στοχαστής, έκανε αναφορά στην κίνηση του Γ.Α Παπανδρέου να ζητήσει τη γνώμη του λαού σε θέματα πολιτικής μέσω δημοψηφίσματος referendum.
    Αυτή ήταν και η τελευταία φορά , σύμφωνα με τον Τσόμσκυ , που ένας Ευρωπαίος πολιτικός ζήτησε τη γνώμη του λαού χωρίς «ανωθεν» εντολές.
    Μετά τον Γιούργκεν Χάμπερμας, ένας ακόμα επιφανής φιλόσοφος, γνωστότερος σε μας, ο Νόαμ Τσόμσκι, επαινεί δημοσίως την πρωτοβουλία δημοψηφίσματος τον Νοέμβριο του 2011 από τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον Τσόμσκι δεν τον λες «συστημικό», ενώ αν επισκεφτείς την βιβλιοθήκη ενός αριστερού αντικαπιταλιστή, όλο και κάποιο βιβλίο του θα δεις, μιας και ο Τσόμσκι ήταν και είναι από τους επιφανέστερους επικριτές του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

  3. Ήρωας της χρονιάς ο Παπανδρέου
    Γράφει ο Ν Βραχος

    “Ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε από την πρωθυπουργία επειδή αποπειράθηκε να προσφύγει στους δημοκρατικούς θεσμούς”, υποστηρίζει η Daily Telegraph. “Πιεζόμενος από παντού, συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα, να αποδεχθεί τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας που του επέβαλλαν οι Βρυξέλλες ο κ. Παπανδρέου είπε ΄εντάξει΄ αλλά μόνο μετά από δημοψήφισμα”. Παραμένει ένας από τους ελάχιστους Ευρωπαίους ηγέτες που έθεσε το κεφάλι του επί πινάκι γιατί επικαλέστηκε το αυτονόητο: την προσφυγή στον λαό του ώστε να αποφανθεί εκείνος για το μέλλον του. Το δημοψήφισμα δεν πραγματοποιήθηκε, προσέκρουσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία επέβαλε την παρούσα τεχνοκρατική κυβέρνηση. Ωστόσο, το μήνυμα του διαγγέλματος Παπανδρέου, παραμένει” καταλήγει η Telegraph. ….
    Σε «Ανθρωπο της χρονιάς» για το 2011, ανακήρυξε τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, το γνωστό αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό «Προφίλ»

  4. S.Porky 20:52 13/06/2015

    Ναι αλλά ορισμένοι από το κόμμα σου θέλουν να ακολουθήσεις τις συμβουλές του Γ.Παπανδρέου όσο αφορά το δημοψήφισμα. Θα τούς απογοητέψειs;
    Και βεβαίως θα παρεξηγηθεί και ο Παπανδρέου.

    • Θ.Τ. 1:36 14/06/2015

      Μπορείς να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις , όσο σου κάνει κέφι . . .

  5. Ν.Μαν. 19:43 13/06/2015

    Κύριε Τσίπρα
    Ασεβήσατε και αποκαλέσατε προδότη
    τον Πρωθυπουργό της χώρας και επιχειρήσατε να του προσάψετε την μομφή και κατηγορία του εθνικού μειοδότη. Προπηλακίσατε και ευτελίσατε κάθε θεσμό και κάθε λειτουργία της πολιτείας. Σαμποτάρατε και διαλύσατε παράνομα, προκλητικά και ασύδοτα κάθε εισπρακτικό μηχανισμό παρανομώντας ώστε να οδηγήσετε την χώρα και την οικονομία στο χείλος του γκρεμού και στην πολυετή χρέωση, υποθήκευση στέρηση της εθνικής της φωνής και κυριαρχίας.
    Συμβιβαστήκατε με τον εαυτόν σας, τις ιδέες σας, την ιδεολογίας σας, με ξένους φορείς παραεξουσίας , διαπλοκής , τοκογλυφίας, ώστε ‘’ΞΑΦΝΙΚΑ»’’ από …3%, να γίνετε πρόσωπο της ημέρας.
    Εξαγοράσατε συνειδήσεις και υποσχεθήκατε εκλόγιμες θέσεις σε πολιτικά λιπόψυχους και μικρόψυχους τυχοδιώκτες, τους οποίους πολύ καιρό είχατε ‘’προϊδεάσει’’ για τα σχέδιά σας, που ήταν εφαρμογές αλλότριων συμφερόντων και υποδείξεων.

  6. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ?
    ‘’Θα πάρουμε τα χρήματα που μας δίνουν χωρίς επιτόκια θανάτου και όρους σκλαβιάς’’.
    Τσίπρας: «Τέρμα τα μνημόνια και η τρόικα την επομένη των εκλογών!»
    =========================================================
    «Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα υπάρχουν Μνημόνια και Τρόικα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο και πρόσθεσε ότι ακόμα και με αυτοδυναμία του κόμματός του θα επιδιώξει συνεργασίες.
    Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρή και ισχυρή εντολή, για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα» και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο, ιστορικό ραντεβού και καλείται να αποφασίσει «αν θα συνεχιστεί η τραγωδία που έζησε τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος των θυσιών δίχως αντίκρισμα ή αν θα υπάρξει διέξοδος, ελπίδα, πραγματική διαπραγμάτευση, επιστροφή στην ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα, αμέσως μετά τις εκλογές, λέγοντας πως δεν θα υπάρχουν μνημόνια και τρόικα.
    «Ο λαός αποκτά αξιοπρέπεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

  7. Τάκης 15:25 13/06/2015

    Ο λαός (κακώς) πίστεψε ότι χωρίς συμβιβασμούς θα φέρνατε συμφωνία που όχι μόνο θα εξάλειφε αδικίες αλλά θα έδιωχνε και τα μνημόνια (όπως κι αν ονομάζονται). Οτιδήποτε άλλο δεν συνάδει με την λαϊκή εντολή. Η ευθύνη που ΠΡΕΠΕΙ να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να πολεμήσει για να φέρει μια όσο το δυνατόν καλύτερη ΚΑΙ έντιμη συμφωνία την οποία ο λαός πρέπει να βεβαιώσει, μιας και αυτός είναι που τελικά θα σηκώσει το βάρος και όχι κανένα κόμμα ή πολιτικός αρχηγός.

    • Ο Θειος 18:26 13/06/2015

      Δέν κατάλαβα για ποιά έντιμη Συμφωνία καί ποιό Λαό μιλάς, ό οποίος μάλιστα θά σηκώσει τό βάρος. Αν ρωτήσεις όλους τούς Λαούς τής Ευρώπης ό μόνος πού θά σού δώσει τά 12 Πουάν νά πάς παρακάτω είναι ό Κυπριακός. Γιά όλους τούς άλλους μένει στήν ίδια τάξη ή Ελλάδα.

      Επειδή ή ερώτηση θά νά είναι στούς μέν Ελληνες «θέλετε νά πάρετε ένα μεγάλο Δώρο»?

      Καί στούς υπόλοιπους Λαούς «θέλετε νά πληρώσετε τό Δωρο πού θά κάνουμε στήν Ελλάδα». Ετσι τουλάχιστο θά φαίνεται.

      Αν όμως τότε πού ήθελε νά κάνει τήν ερώτηση ο Παπανδρέου καί ό Ελληνικός Λαός έλεγε «ΟΧΙ» στό Ευρώ (εάν βέβαια ύποθέσουμε βέβαια ότι ο Γεώργιος θά ακολουθούσε τήν Βούληση τού Λαού) τοτε ή Ελλάδα, μετά από δυσκολίες βέβαια θά ηταν πολύ καλυτερα Σήμερα. Γιατί όλα αυτά τά σταδιακά /μέχρι νά τό χωνέψει δήθεν ό Λαός, λές καί είναι βυζανιάρικο/από παράτηση σέ παράταση έχασε 5 χρόνια, τό χρέος διπλασιάστηκε/ καί θά συνεχεισει νά αυξάνετε δυσανάλογα μιά μέ τίς καθημερνές αυξήσεις τού ΕΛΑ, μέ καινούρια Δάνεια δάνεια που θά έρθουν γιά νά πληρωνει ή Ελλάδα τά χρέη της. Εργοστάσιο ανακύκλωσης εκαμαν τήν Ελλάδα οί Ελληνες Αρχηγοί μαζί μέ τήν ή Ελληνική Βουλή.
      Ολοι. Αρχισε από τόν Κουτσούμπα καί φτάσε στόν Μηχαλολιάκο.
      Γιά νά μή γίνει σού λέει ή Ελλάδα Βουλγαρία.
      Δέν πάει κανείς στόν παράδεισο άν δέν περάσει τίς εξετάσεις καί υπεύθυνος γι αυτό είναι ό Αγιος Πέτρος. Ακόμη καί οί Ταλιπάνηδες τό ξέρουν οτι όποιος θέλει νά τρωει πιλάφι μέ γιαουρτόμελο καί νάχει και οσες χανουμισσες θέλει, γρηγορότερα από τούς άλλους πρέπει να περάσει απ’ τόν Αδη.
      Εχει τά κότσια κανένας Ελληνας Πολιτικός νά τό πεί αυτό στόν Λαό; Τού δίνει υποσχέσεις καί ό Λαός πονηρός όπως είναι κάνει δήθεν οτι τίς πιστευει
      Εμ δέν έυπάρχει κανένας στό «μπορδέλο πού νά μήν διαλαλεί σάπια θέλγητρα» εγραφε κάποτε ο ποιητής.

      • Τάκης 10:08 14/06/2015

        Ίσως να μην ήμουν αρκετά σαφής. Όταν λέω «όσο το δυνατό καλύτερη» εννοώ μια συμφωνία προς το κοινό όφελος η οποία θα μπορεί ή τουλάχιστον θα τείνει να διευθετήσει το χρέος αλλά και την παραγωγή χρέους αξιοποιώντας παράλληλα «Εταιρική» βοήθεια και δικές μας προσπάθειες, κατανέμοντας το κόστος όσο το δυνατόν αναλογικότερα, αξιοποιώντας στρατηγικά μας πλεονεκτήματα και καταπολεμώντας χρόνιες παθογένειες (περιέργως συμφωνώ με τον Βαρουφάκη ως προς την κεντρική ιδέα όχι όμως ως προς τις διαπιστώσεις των αιτιών αλλά και την μέχρι τώρα διαχείριση της διαπραγμάτευσης). Όταν λέω «ΚΑΙ έντιμη» εννοώ μια συμφωνία που θα σέβεται τις υποχρεώσεις μας και θα αναβαθμίζει την αξιοπιστία μας και τις σχέσεις μας με τους Εταίρους
        Το ερώτημα που τίθεται στο λαό λοιπόν δεν μιλά για αποδοχή ή για παροχή «δώρων» αλλά για πρόγραμμα ανάκαμψης, προς το κοινό όφελος, με ευθύνες και υποχρεώσεις το οποίο πρέπει να στηριχτεί τουλάχιστον από αυτόν που το φέρνει (Κυβέρνηση) αναζητώντας και νέες συμμαχίες στη Βουλή (κάτι σαν αυτό που προσπάθησε κόντρα σε όλους ο Γιώργος). Υπό αυτούς τους όρους οι πολιτικοί διαμορφώνουν, ο λαός αποφασίζει και οι πολιτικοί εκτελούν με την σύμφωνη γνώμη του λαού (ΝΑΙ) ή προκηρύσσουν εκλογές (ΟΧΙ)
        Τώρα από ότι φαίνεται μάλλον τάσσεσαι υπέρ του » μεγάλου ΟΧΙ» αλλά θα σου ζητούσα να αναθεωρήσεις συνεκτιμώντας σταθμητούς αλλά και αστάθμητους παράγοντες (προσπαθώ να μην κινδυνολογήσω) αλλά και να μην χρησιμοποιείς αυθαίρετα ή ψευδή επιχειρήματα (θα είμαστε καλύτερα, το χρέος διπλασιάστηκε, ανακύκλωση δανείων μόνο για το χρέος κλπ)

  8. ΝΒ 15:16 13/06/2015

    Στενοχώρησαν τον μπαμπά της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου
    =====================================
    Έβαλε πρόστιμο σε Λάτση και Βαρδινογιάννη ο Παπακωνσταντίνου και παρ΄ολίγον να τον ..κρεμάσουν οι πολυεκατομυριούχοι..΄΄αριστεροί’’.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε και είπε την αλήθεια,
    αυτή την αλήθεια που ζούμε και αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Η διαφθορά σε όλους τους τομείς του δημοσίου, των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων, είχε κτυπήσει..ταβάνι!
    *Ο Παπανδρέου, την κτύπησε αλύπητα χωρίς ΚΑΜΙΑ διάκριση.
    ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου. Τα πρώτα δείγματα ήταν φανερά και προσοδοφόρα για το Δημόσιο ταμείο. Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε ,επί τέλους, να λειτουργεί.
    *Βενιζέλος, Σαμαράς αποφάσισαν την προδοσία και την ανατροπή και φυσικά ο Τσίπρας δεν προέβαλε καμία αντίρρηση.
    *Κοινός εχθρός ο Γιώργος Παπανδρέου.
    Νομικός σύμβουλος του Βαρδή ο Ν. Κωνσταντόπουλος ο κατήγορος του Ανδρέα.
    *«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» φώναζαν, προσπαθώντας να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
    Σήμερα ‘’πονάνε’’ που ο κόσμος ‘’σηκώνει’’ τα λεφτά του.
    Έφυγε ο Σαμαράς και φέραμε Τσίπρα , Ζωή, καΜένο και ΣΙΑ.
    Ο Βαρδής χαμογελά. Η Ελλάδα κλαίει ενώ η ζωή χάνεται…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.