ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρυξέλλες

Τσίπρας σε Μέρκελ - Ολάντ: Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σε τόσο σκληρά μέτρα

Περί τη μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, λίγο προτού ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για τον πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ επισήμανε ότι δεν κατανοεί την εμμονή των δανειστών σε τόσο σκληρά μέτρα.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, η συνάντηση κλείστηκε αργά χθες το βράδυ, και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tην ίδια ώρα τα τεχνικά κλιμάκια επιχειρούν να συμβιβάσουν σε ένα κείμενο τις προτάσεις των θεσμών και της Αθήνας, εν όψει του Eurogroup του Σαββάτου.

 

 

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ν.Μαν. 14:07 26/06/2015

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ. !!!

    Παρόλα αυτά ο Σόιμπλε άσκησε και πάλι κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.
    «Η Ευρώπη βασίζεται στον αλληλοσεβασμό. Πρέπει κανείς να δρα λογικά, αυτό καθιστά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τόσο εξαντλητικές (…) Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις. Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις».

  2. ΧΜ 14:01 26/06/2015

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ !

    Δεν ήξερε ο Τσίπρας και η ‘’αριστερά’’ ότι η οικονομική κατάσταση ήταν όπως την παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, και ότι υπεύθυνος ήταν ο Καραμανλής ?
    Και βέβαια το ήξερε.
    *Τι έκανε λοιπόν ο Τσίπρας?
    Αντί να βοηθήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, όσο μπορούσε, διπλάρωσε τον Καραμανλή και άρχισαν από κοινού την εκτέλεση των σχεδίων για την ανατροπή του Παπανδρέου.?
    *Τι έκανε ο Τσίπρας,
    όταν ο Παπανδρέου ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα?
    Τον είπε προδότη, τον είπε Πινοσέτ, Τσολάκογλου, κλέφτη, λαμόγιο και ξεσήκωσε τον κόσμο με κατηγορίες και συκοφαντίες, τις οποίες συμπλήρωνε κάθε μέρα ο Αντώνης ,που ήταν μέλος στο παιχνίδι της συμμορίας για την ανατροπή και την προδοσία του Γιώργου.
    Τι έκανε ο Τσίπρας,
    οταν ο Παπανδρέου, λίγο πρίν την υπογραφή του μνημονίου εξηγούσε μέσα στη βουλή τον κίνδυνο της χρεοκοπίας?
    Τον ειρωνεύτηκε ότι »παίζει θέατρο» επικοινωνιακό !
    Τώρα θα Λιποταχτήσει και αυτός??
    http://epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/9715-tsipras-to-paradexomai-o-karamanlis-odigise-ti-xora-sta-tartara#itemCommentsAnchor
    Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «ονειρεύεται μία ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Γ. Παπανδρέου»
    «Αν και δεν είχατε πάει στις Κάννες, ήσασταν από τους πρωταγωνιστές του παρασκηνίου. Πρέπει να μάθουμε πώς και με ποιες διαδικασίες ανατράπηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

  3. ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !!!
    «go back madam Merkel»

    Δεν υπάρχει πιο προσβλητική και ταυτόχρονα πιο δίκαιη κριτική από αυτή του Ρέντσι. Πράγματι, αν δει κανείς τις προεκλογικές δηλώσεις του Τσίπρα σε ύφος «go back madam Merkel» και την αρχική μετεκλογική του συμπεριφορά που γύριζε γύρω από τη Μέρκελ χωρίς να την συναντά, μαζί με τα τωρινά συνεχή ραντεβού και τηλεφωνικές συνομιλίες, , νιώθει το δούλεμα στο πετσί του. Αν ο Ρέντσι ήξερε ελληνικές παροιμίες, θα έλεγε για τον Τσίπρα «εκεί που έφτυνε, τώρα γλείφει». Βέβαια, καλώς συναντά ο Τσίπρας την Μέρκελ• O τρόπος συναντήσεων είναι το μεμπτό της υπόθεσης. Η σημερινή κυβέρνηση τσαλαπατά κάθε θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., αναγνωρίζει, νομιμοποιεί και αναβαθμίζει το λεγόμενο διευθυντήριο (ποιος θα το περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση) και ευτελίζει τις υπόλοιπες χώρες μέλη.
    Η κριτική έρχεται από την πραγματική αριστερά, αυτή που προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό είναι που πονάει πιότερο όλων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.