ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παντελής έλλειψη νομοθεσίας»

Τζ. Στίγκλιτς: Η Ελλάδα δεν μπορεί να κηρύξει μία απλή χρεοκοπία

Η Ελλάδα δεν μπορεί να κηρύξει μία απλή χρεοκοπία, σημειώνει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Τζόσεφ Στίγκλιτς, σε άρθρο του στο Project Syndicate.

Ο κ. Στίγκλιτς επισημαίνει πως η παντελής έλλειψη νομοθεσίας, σχετικά με τη στάση πληρωμών, αυξάνει στα ύψη το κόστος μίας ελληνικής χρεοκοπίας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους το 2012 ήταν δυσμενής, καθώς δεν συνέβαλε στην ενίσχυση της οικονομίας.  «Τρία χρόνια αργότερα, η Ελλάδα απαιτεί μία νέα αναδιάρθρωση» υποστηρίζει ο κ. Στίγκλιτς  τονίζοντας πως οι βαριές τιμωρίες , ως επακόλουθο της αναδιάρθρωσης, έχoυν επιδράσει αρνητικά στις υπερχρεωμένες χώρες, οι οποίες αδυνατούν να επωφεληθούν από τη διαγραφή χρέους.

«Η απουσία ενός καθολικού κανονισμού για το χρέος αναβάλλει την επανεκκίνηση των εγχώριων οικονομιών και οδηγεί εκ νέου στο χάος» υπογραμμίζει, παρατηρώντας πως η υιοθέτηση μίας πτωχευτικής νομοθεσίας θα παράσχει το κατάλληλο έδαφος ώστε η αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους να συνιστά ευκαιρία για την ανάκαμψη της οικονομίας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.