ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Με συμφωνία η ΕΚΤ θα παράσχει ρευστότητα»

Κατσέλη: Εγγυημένες οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη ανέφερε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ότι: «Όλο το Ευρωσύστημα λειτουργεί από 1/1/2015 κάτω από την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία που εγγυάται όλες τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο για κάθε λογαριασμό».

Η Λ. Κατσέλη ανέφερε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega: «Οι εποπτικές αρχές και κυρίως η ΕΚΤ μαζί με τον Μηχανισμό Σταθερότητας, εγγυώνται την σταθερότητα και την φερεγγυότητα κάθε τράπεζας που λειτουργεί στην Ελλάδα, το ίδιο είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόμαστε σε συνεχή εποπτεία και έλεγχο από την ΕΚΤ».

Διαβεβαίωσε ότι η ρευστότητα των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη και σημείωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας με τους εταίρους έχει γίνει προεργασία «ώστε από την Τρίτη να μπορέσουμε να προβούμε σε πολλές περισσότερες τραπεζικές υπηρεσίες και σταδιακά να ομαλοποιηθούν όλες οι τραπεζικές λειτουργίες όσο γρηγορότερα γίνεται». Πρόσθεσε πως «αν θα πάρει 2 μέρες ή 3 μέρες ή όχι ή λίγο παραπάνω είναι τεχνικό θέμα».

Ανέφερε πως «με συμφωνία η ΕΚΤ θα αρχίσει να δίνει πάλι καινούργια ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα» κάτι που θα επιτρέψει και τη λήξη της τραπεζικής αργίας.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NB 14:05 09/07/2015

    ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ, …….

    αν η ιδιοτέλεια δεν επικρατούσε και σήμερα να είμαστε σε πολύ καλλίτερη κατάσταση. Όμως η ιδιοτέλεια και η πατριδοκαπηλία υπερίσχυσαν και διέλυσαν κυριολεκτικά την πατρίδα μας και παρέσυραν και το Πασοκ, που τους έσωσε, στην καταστροφή..
    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μας είπε την αλήθεια.
    Και το αποτέλεσμα της εφαρμογής των νέων, δύσκολων, αλλά και ελπιδοφόρων μέτρων με μείωση του ελλείμματος κατά 6% του ΑΕΠ το 2010, απέδειξε ότι τα μέτρα ήταν βιώσιμα, υποφερτά και ελπιδοφόρα.
    Η Ελλάδα το 2010 αποδεικνύει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο ότι είχε μπει σε πορεία μείωσης των ελλειμμάτων της. Το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε το 2010 κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ – από το 15,4% στο 9,4% – και το πρωτογενές έλλειμμα κατά 6,5 μονάδες του ΑΕΠ – από το 10,1% στο 3,7% του ΑΕΠ.
    Το πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών έχει αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο βαθμό που φιλοδοξεί να διασφαλίσει βιώσιμα δημόσια οικονομικά, επιστροφή σε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012 και τη διαμόρφωση μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής στην οικονομία.

    Η Ελλάδα μπορούσε, δύσκολα μέν, χωρίς ανθρώπινες θυσίες, αλλά λογικά με διαφάνεια και αποφασιστικότητα, να ΓΙΝΕΙ μια χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη που να αποφασίζει Η ΙΔΙΑ !!! για τις τύχες των Ελλήνων.
    Όμως οι τοκογλύφοι αντέδρασαν. Οι νταβατζήδες αγρίεψαν και ο λαός μας παραπληροφορήθηκε »θέλοντας και ΜΗ»!!!
    Η πολιτική κλίκα της εποχής εποχούμενη των Μεργκελικών συστημάτων και οδηγούμενη από ακόρεστη κενοδοξία, αποφάσισαν! πως η δική τους πολιτική επιβίωση , ήταν και η υπέρτατη προσωπική τους επιδίωξη.
    Δεν σκέφτηκαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα, αλλά την πολυθρόνα της εξουσίας.

  2. NMan. 13:53 09/07/2015

    Ξένη παρέμβαση BAROZO και SOROS και ανατροπή Παπανδρέου.

    ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ?

    Έτσι λοιπόν διορίζονται οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα, από ξένα κέντρα;
    Ο Μπαρόζο με την συμμετοχή των ντόπιων ΠΡΟΔΟΤΩΝ , έριξαν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας του 44%, και τον αντικατάστησαν με όποιον ήθελαν.
    Σήμερα, όσοι βρίσκονται στην εξουσία είχαν είτε άμεση και εμφανή συμμετοχή στην αντεθνική, αντισυνταγματική εκτροπή και προδοσία, είτε έμμεση, συμμετέχοντας άμεσα στο κάψιμο της Ελλάδας και στην δημιουργία κλίματος προδοσίας και ανωμαλίας.
    Έτσι λοιπόν διορίζονται οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα, από ξένα κέντρα;
    Μπορεί δηλαδή ο ελληνικός λαός να πιστεύει ότι εκείνος εκλέγει, αλλά αν αυτός που εκλέγει δεν είναι απόλυτα πειθήνιος στα κέντρα αυτά, τότε απλά να αλλάζεται; Τότε λοιπόν, δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός ότι σε όλη την πολιτική ιστορία της χώρας, κατά μέσο όρο, οι κυβερνήσεις δεν μένουν πάνω από ένα έτος στην εξουσία. Δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γιατί ποτέ δεν υπήρξαμε κυρίαρχο κράτος.

  3. NB 13:41 09/07/2015

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥ…

    Διερωτάται κάποιος:
    *Ο Καραμανλής κατέστρεψε την Ελλάδα όπως ομολογεί και ο ίδιος εκτελώντας εντολές όπως αποδεικνύεται. Και όμως, σχεδόν κανείς δεν αναφέρεται στον εγκληματία, που είναι ακόμη! βουλευτής αφού τον προστατεύουν οι εντολείς του.
    *Ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία? Κι όμως όλοι μαζί ‘’τα παιδιά ‘’ της κλίκας εξακολουθούν, παρά τις αποδείξεις της αλήθειας και την σωτηρία, να υβρίζουν και να ασεβούν .
    Ποια βρόμικα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα και τόσο σκοτεινά?
    Ανετράπη , κατ΄εντολήν των νταβατζήδων της Ευρώπης, αφού ΜΟΝΟΣ αυτός για πρώτη φορά, τους υποχρέωσε να τηρήσουν τις συμφωνίες αλληλεγγύης, να βοηθήσουν την Ελλάδα να σωθεί και να θέσει τις βάσεις για ένα ευνομούμενο κράτος.
    Τι άλλη μεγαλύτερη συνεισφορά πολιτικού έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη Ελλάδα

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.