ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για «κούρεμα»

Κατσέλη: Τα όρια των αναλήψεων θα εξαρτηθούν από την ρευστότητα που θα είναι διαθέσιμη την Τρίτη

Όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μεταβούμε στην ομαλότητα τόσο μικρότερη πιθανότητα υπάρχει ότι θα υπάρχει οτιδήποτε δυσάρεστο στο μέλλον, δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, δίνοντας το στίγμα του πως θα κινηθούν οι τράπεζες από την Τρίτη και μετά.

Η ίδια υπογράμμισε ότι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες θα καθοριστεί λεπτομερώς τη Δευτέρα λαμβάνοντας υπόψιν του τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ληφθούν το πρωί της ίδια ημέρας, και με βάση τη ρευστότητα που θα είναι διαθέσιμη από το πρωί της Τρίτης, θα καθοριστούν τα όρια των αναλήψεων.

Η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την Τρίτη είτε την Τετάρτη να λειτουργήσουν τα τραπεζικά υποκαταστήματα κανονικά και να γίνουν όλες οι συναλλαγές, αφού βεβαίως γνωστοποιηθεί και το όριο των αναλήψεων που δύνανται να γίνονται. Υπογράμμισε δε τη σημασία στην ψυχραιμία και την ασφάλεια όλων των συναλλασσομένων.

Η κ. Κατσέλη διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για "κούρεμα" 30% στις καταθέσεις πάνω από 8.000 ευρώ που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Financial Times, κάνοντας λόγο για πλήρως ανυπόστατο δημοσίευμα.

Πηγή: megatv.com

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 12:18 04/07/2015

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ. Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας. Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν τον ίδιο και το Πασοκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ! Κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα κατά 6% ,από 15,6 σε 9% και επί πλέον μείωσε το χρέος κατά 15 δις. Παράλληλα, διαφυλάχθηκαν οι περιπτώσεις των απολύσεων, προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, δεν έγινε εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μειώθηκαν σημαντικά οι δαπάνες και θεσμοθετήθηκαν νόμοι χάρη στους οποίους σήμερα βρίσκονται κάποιοι στη φυλακή αλλά και με απτά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009
    Παπακωνσταντίνου: Γιατροί με ιατρεία στο Κολωνάκι δηλώνουν καθαρά εισοδήματα …κοντά στον κατώτερο μισθό!
    » Καθαρά ετήσια εισοδήματα γιατρών με ιατρεία στην περιοχή του Κολωνακίου:
    *από τα 150 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ,
    *άλλοι 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ,
    *άλλοι 30 περίπου καθαρά ετήσια εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

  2. ΝΒ 12:11 04/07/2015

    Ο Γιώργος δείχνει για μία ακόμη φορά
    τι θα πει πολιτικός με όραμα και προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της πραγματικής δημοκρατίας. Λοιδορήθηκε και χλευάστηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός, απαντάει όμως πάντοτε με αξιοπρέπεια και με επιχειρήματα ακόμα και στους υβριστές του. Στάθηκε μόνος του στην πιο δύσκολη στιγμή και έπραξε το πατριωτικό του καθήκον. Άξιος συνεχιστής της οικογενειακής του παράδοσης, του Γέρου, του Ανδρέα, ο φυσικός ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Πολιτικός με διεθνή αναγνώριση και σεβασμό, η Ιστορία ήδη τον δικαιώνει.
    Η χώρα αυτή όμως, έχει δείξει ότι τις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας της κάνει τις λάθος επιλογές..
    Ο λαός μας ακόμη »υπνωτισμένος» απο προδοσίες, αποστασίες, συκοφαντίες,χαφιεδισμό, παραπληροφόρηση βρίσκεται στο σταυροδρόμι των αποφάσεων
    , χωρίς να γνωρίζει ΑΚΟΜΗ τι πρέπει να κάνει. Τα συμφέροντα μεγάλα και ο λαός μας αδύναμος και παραπληροφορημένος, γίνεται πειραματόζωο της άθλιας διαπλοκής. Τι άλλο θέλει για να αντιδράσει στις παγίδες και στο ξεπούλημα?
    ΣΗΜΕΡΑ ψηφίζουμε ΕΥΡΩ! Σήμερα ψηφίζουμε Ευρωπη ! Σήμερα καταδικάζουμε

  3. ΝΜan. 11:43 04/07/2015

    Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου

    Επί Γιώργου Παπανδρέου πάρθηκαν μέτρα ύψους 4 δις ευρώ από μισθούς και συντάξεις….. Τότε γέμισαν οι πλατείες, τότε τον κατηγορήσανε δοσίλογο, προδότη κ.α.
    Τότε η ΝΔ, ο Σύριζα και κάποια λαμόγια στελέχη του ΠΑΣΟΚ έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου.
    Τότε εμφανίστηκε το Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3, εμφανίστηκαν τα 18 δις αντισταθμιστικά του Σαμαρά, κ.α. πολλά.
    Από τότε έπεσε ο Γιώργος, βγήκε ο Παπαδήμος, βγήκε ο Σαμαράς με τη κομπανία του και από τότε έχουν παρθεί 14 δις επιπλέον μέτρα.
    Δεν έχει σκάσει μύτη..Δεν έχει συμβεί τίποτα. Ούτε «πλατείες», ούτε προδότες, ούτε δοσίλογοι.
    Από τότε οι τράπεζες συνεχίζουν να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, τα μεγάλα κανάλια ξανάρχισαν να παίρνουν τα δάνεια που δεν έδινε ο Παπανδρέου (Φυσικά…αφού ο γιος μεγαλοεκδότη είναι Βουλευτής με τη ΝΔ) και όλα μελί γάλα.
    Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.. Ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα λαμόγια,,, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και τα λοιπά κατεστημένα.

  4. Δικαιωμένος πλήρως αισθάνεται,

    ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο από τον αγώνα που κατέβαλε για την σωτηρία της πατρίδας μας, όσο και από τις διαρθρωτικές ανακατατάξεις που ‘’επέβαλε’’ τόσο στην Ευρωπαϊκή λειτουργία του δυσκίνητου ή και Γερμανοελεγχόμενου συστήματος «διακίνησης χρήματος και αλληλεγγύης», μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, όσο και στο εσωτερικό σύστημα διακυβέρνησης για αλλαγή και προκοπή. Ήταν τόσο δύσκολο αφού τόσα χρόνια υπήρχε νόμος που απαγόρευε την βοήθεια σε κράτη μέλη που κινδύνευαν με χρεοκοπία. Ήταν τόσο δύσκολο αφού, κανείς πολιτικός δεν του συμπαραστάθηκε και όλοι τον κατηγορούσαν ότι ‘’αυτός’’ μέσα σε 45 ημέρες ! κατέστρεψε την Ελλάδα. Ήταν τότε που δεξιά είχε αμολήσει το χαφιεδότσουρμο και η φονική ‘’αριστερά’’ τους κουκουλοφόρους ..Νοέμβρηδες. Ήταν τότε που οι Έλληνες γίνανε ‘’μεταφορείς’’ της συκοφαντίας και της μισαλοδοξίας του τρελαντώνη και του Συζιζέϊκου ‘’τσίρκου’’ της αγραμματοσύνης και της του μίσους.
    Ήταν τότε που ζούσαμε ένα ακήρυχτο εμφύλιο με τους απογόνους σαν πρωταγωνιστές.
    Ν Βράχος

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.