ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτή επιστολή Παπανδρέου

«ΝΑΙ» στην Ελλάδα της  δημιουργίας-«ΝΑΙ» στην Ευρώπη των λαών της

Ανοιχτή επιστολή στα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, καθώς και σε κάθε δημοκράτη πολίτη, απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή την μεγάλη ανταπόκρισή τους στην εκδήλωση του Κινήματος με ομιλητή τον ίδιο ενόψει του αυριανού δημοψηφίσματος, στην πλατεία Κοτζιά την Πέμπτη.

Απευθύνοντας ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, διαμηνύοντας ότι είναι πάντα παρόντες στο κάλεσμα της Πατρίδας, ο πρόεδρος του Κινήματος δηλώνει υπερήφανος. «Εκπέμψαμε αποφασιστικό μήνυμα ενότητας του Ελληνικού λαού, απέναντι σε όσους επιδιώκουν το διχασμό, προτάσσοντας τις δικές τους επιδιώξεις έναντι του συμφέροντος της Πατρίδας και του Ελληνικού λαού», λέει, γνωρίζοντας αφενός τις επιπτώσεις των διχαστικών αντιλήψεων, που τις είχε επισημάνει από την αρχή της κρίσης ακόμα, βλέποντας τα αποτελέσματα των εύκολων λόγων και υποσχέσεων, που εκφράζονταν από άλλες πολιτικές δυνάμεις, με μοναδικό γνώμονα την αποφυγή ανάληψης πολιτικού κόστους εκ μέρους τους, αφετέρου πόσο ακριβά πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες την απουσία στοιχειώδους συνεννόησης.

«Φίλες και φίλοι, επιδείξατε ήθος και αξιοπρέπεια, απέναντι στις άγονες αντιπαραθέσεις», λέει στην επιστολή του, σημειώνοντας ότι έτσι υπήρξε η δυνατότητα να διαδηλώσουν με σταθερή φωνή ότι «πατριωτικό είναι το αληθές».

«Είπαμε ΝΑΙ στη ρήξη με τα κακώς κείμενα στη χώρα μας. Όσα δηλαδή, μας έφεραν την κρίση και τελικά, την εξάρτηση, γιατί μας ανάγκασαν να ζητήσουμε στήριξη από τους εταίρους μας. Είπαμε ΟΧΙ σε όσους κρύβουν τις πραγματικές αιτίες που μας έφεραν εδώ, ΟΧΙ και σε όσους συγκαλύπτουν κατεστημένα και την επιδίωξή τους να μην αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Είπαμε ΝΑΙ στην Ελλάδα της δημιουργίας και της εργασίας. Είπαμε ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών της», συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός, στέλνοντας για άλλη μία φορά το μήνυμα πως όσοι λένε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν είναι όλοι ίδιοι. «Το δικό μας ΝΑΙ είναι και δέσμευση να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, αλληλέγγυα, μια Ευρώπη ανθρωπιάς και βιώσιμης ανάπτυξης. Ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνυπάρχουμε με κάθε Έλληνα, κάθε Ευρωπαίο συμπολίτη μας, κάτω από τον ίδιο ουρανό, αγωνιζόμενοι όμως, για τις αρχές και τις άξιες μας, τα ιδανικά μας, τις πολιτικές μας. Γιατί θέλουμε μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη. Δημοκρατική και προοδευτική», τονίζει, χαρακτηρίζοντας τους συντηρητικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη, ως πρόκληση για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

«Η φυγή, δεν είναι απάντηση. Για να το πετύχουμε, πρέπει να είμαστε παρόντες. Και αυτήν την ώρα, για να δώσουμε χώρο στην Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, χρειάζεται να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις δεκαετιών», συνεχίζει στην επιστολή του, τονίζοντας πως όλα τα άλλα οδηγούν σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

«Όσοι κληθήκαμε να διαχειριστούμε την κρίση και το κάναμε μόνοι μας, το ξέρουμε καλά. Συγκρουστήκαμε για τις αρχές και τις αξίες μας. Συνεχίζουμε και τώρα να το κάνουμε, παρά το υψηλό πολιτικό τίμημα που πληρώσαμε. Και το κάναμε, για να μην πληρώσουν οι Έλληνες, όπως δυστυχώς συνέβη με τις απρονοησίες που επικράτησαν στη συνέχεια, ακόμη υψηλότερο τίμημα, σε πόνο και χρήμα», τονίζει, ευχόμενος να μην γίνει αυτό το τίμημα αβάσταχτο.

«Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου και σας ζητώ να δείξουμε και τώρα, όπως πάντα κάναμε ότι, η ενότητα του Ελληνικού λαού και η υπεράσπιση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, αποτελούν για εμάς ύψιστη παρακαταθήκη, που πρυτανεύει στους αγώνες μας», καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 14:38 04/07/2015

    ΝΑΙ ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΑΣ.

    ΝΑΙ !Για να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ.

    ΝΑΙ ! Για να διώξουμε την κλίκα των αιμοβόρων μπολσεβίκων
    ΝΑΙ ! Για να διώξουμε την Ζωή και τον καΜένο εντελώς.
    Ναι! Για να αποδείξουμε ότι μπορούμε ξανά ‘’να φέρουμε στο αγροίκο Λάτιο, τις τέχνες και τα γράμματα’’

    Τι ακριβώς θα μας παρουσιάσει ο Άλεξις, σαν ‘’επιτυχία’’ και νίκη, απομένει να δούμε.
    Πέρασαν έξη μήνες μέσα στην ψευτιά, στην παραπληροφόρηση, στην προβοκάτσια και στη διαπλοκή. Έξη μήνες χωρίς να γίνει πράξη ούτε μία υπόσχεση της…επομένης ,΄η της μεθεπομένης των εκλογών. Ο κόσμος γεμάτος απογοήτευση διάβασε την ανακοίνωση ΓΛΕΖΟΥ και πάγωσε. Δεν πίστευε στα μάτια του. Σήμερα έξη μήνες αργότερα αντί να ‘’αγναντεύσουμε’’ στεριά, μισοβουλιάζουμε στο πέλαγος των ψεύτικων υποσχέσεων και μελλοντικών παραστρατημάτων .

    Τι προτείνει ο κ. Τσίπρας σήμερα με το δημοψήφισμα και το ‘’ΟΧΙ’’?
    Απλούστατα να εξαπατήσει τον λαό, ότι δήθεν ‘’θέλει’’ να μας σώσει και δεν τον ‘’αφήνουν’’ οι Ευρωπαίοι.
    Θέλει να ‘’ΣΩΘΕΙ’’ από την απάτη για τις αυταπάτες που μας πούλαγε για ‘’σχισμένα’’ μνημόνια και …χρυσά κουτάλια από τις 26 του Γενάρη.
    Θέλει να ΣΩΘΕΙ από την οργή και την αγανάκτηση όλων όσων εξαπάτησε και όλων όσων ΑΠΕΙΛΕΙ με ολική καταστροφή τώρα.
    Θέλει να βρεί ‘’σανίδα σωτηρίας’’ πάνω στα πτώματα των θυμάτων που κάθε μέρα δημιουργεί.
    Δυστυχώς γι αυτόν και την κλίκα των μπολσεβίκων του, ‘’ο τρίτος γύρος’’ χάθηκε και έσβησε πριν καν ‘’στηθεί’’ !

    ΝΑΙ! Οι Έλληνες εμείς και τα παιδιά μας, δεν θέλουμε και δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΕ να χωρίσουμε από όλους προσπαθούν να μας κάνουν ΞΑΝΑ εχθρούς.
    ΝΑΙ! Αγαπάμε την ειρήνη , τη σιγουριά και αγωνιζόμαστε για ένα καλλίτερο μέλλον.
    ΝΑΙ! Θέλουμε ησυχία, ευνομία, και δημοκρατία.
    ΝΑΙ !Θέλουμε φοροδοτική ισότητα και διαφάνεια, ώστε να φτιάξουμε ένα κράτος ευνομούμενο με δικαιοσύνη και ισότητα.
    ΝΑΙ ! Θέλουμε ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’ σε κάθε πράξη και διαφάνεια στα έργα όλων όσων διαχειρίζονται ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα.

    ΝΑΙ ! θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για το πώς φθάσαμε εδώ, ώστε ΠΟΤΕ πια στο μέλλον να μην το επαναλάβουμε.
    ΝΑΙ ! θέλουμε να τιμωρήσουμε όσους με δόλο ‘’αποφάσισαν’’ να πλουτίσουν παρέχοντας ασυλία στο έγκλημα του Καραμανλή , τον οποίον καλύπτει με νύχια και με δόντια .
    ΝΑΙ ! Ο βρόμικος πόλεμος όλων εναντίον του νομίμου πρωθυπουργού, εναντίον της Ελλάδας, κάθε μέρα αποκαλύπτεται. Σε λίγο θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν…
    ΝΑΙ ! Η δικαίωση του Γιώργου Παπανδρέου είναι πια γεγονός. Μόνος του , υβριζόμενος , προπηλακιζόμενος, συκοφαντούμενος από ντόπιους και ξένους εχθρούς, κατάφερε να μη χρεοκοπήσουμε και σήμερα να ελπίζουμε.
    Την ιστορία την γράφουν οι νικητές κι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μεγάλος ΝΙΚΗΤΗΣ.
    Κατάφερε να μη λυγίσουμε, να μη υποκύψουμε να μη χρεοκοπήσουμε.
    Κι ας λένε ακόμη κάποιοι μικρόψυχοι…

    ΝΑΙ ! λοιπόν την Κυριακή για να τιμήσουμε όλους εκείνους που το 2010 θυσιάστηκαν χωρίς να υπολογίσουν προσωπικό και πολιτικό κόστος για να μη χρεοκοπήσουμε.
    ΝΑΙ ! για να μην γίνουμε ΑΛΒΑΝΙΑ και ΡΟΥΜΑΝΙΑ του παρελθόντος.

  2. ΝΒ 12:51 04/07/2015

    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥ…

    Διερωτάται κάποιος:
    *Ο Καραμανλής κατέστρεψε την Ελλάδα όπως ομολογεί και ο ίδιος εκτελώντας εντολές όπως αποδεικνύεται. Και όμως, σχεδόν κανείς δεν αναφέρεται στον εγκληματία, που είναι ακόμη! βουλευτής αφού τον προστατεύουν οι εντολείς του.
    *Ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία? Κι όμως όλοι μαζί ‘’τα παιδιά ‘’ της κλίκας εξακολουθούν, παρά τις αποδείξεις της αλήθειας και την σωτηρία, να υβρίζουν και να ασεβούν .
    Ποια βρόμικα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα και τόσο σκοτεινά?
    Ανετράπη , κατ΄εντολήν των νταβατζήδων της Ευρώπης, αφού ΜΟΝΟΣ αυτός για πρώτη φορά, τους υποχρέωσε να τηρήσουν τις συμφωνίες αλληλεγγύης, να βοηθήσουν την Ελλάδα να σωθεί και να θέσει τις βάσεις για ένα ευνομούμενο κράτος.
    Τι άλλη μεγαλύτερη συνεισφορά πολιτικού έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη Ελλάδα

  3. Μνήμων 12:27 04/07/2015

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ

    Παρέλαβε μια χώρα ΗΔΗ χρεοκοπημένη με ένα δημόσιο χρέος 300 δις ευρώ, με ένα έλλειμμα 36 δις .ευρώ ή 16 % του ΑΕΠ , με ένα χρέος –διαφορά εμπορικού ισοζυγίου, που υπερέβαινε τα 24 Δις ευρώ. Με 865.000 χιλιάδες ΑΧΡΗΣΤΕΣ κομματικές προσλήψεις, και ΜΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ μοναδική στην ιστορία της πατρίδας μας. Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν τον ίδιο και το Πασοκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία ! Κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα κατά 6% ,από 15,6 σε 9% και επί πλέον μείωσε το χρέος κατά 15 δις. Παράλληλα, διαφυλάχθηκαν οι περιπτώσεις των απολύσεων, προστατεύθηκε η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, δεν έγινε εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης μειώθηκαν σημαντικά οι δαπάνες και θεσμοθετήθηκαν νόμοι χάρη στους οποίους σήμερα βρίσκονται κάποιοι στη φυλακή αλλά και με απτά αποτελέσματα στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009
    Παπακωνσταντίνου: Γιατροί με ιατρεία στο Κολωνάκι δηλώνουν καθαρά εισοδήματα …κοντά στον κατώτερο μισθό!
    » Καθαρά ετήσια εισοδήματα γιατρών με ιατρεία στην περιοχή του Κολωνακίου:
    *από τα 150 άτομα που έχουν ιατρείο στο Κολωνάκι, 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ,
    *άλλοι 30 δηλώνουν καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 μέχρι 20.000 ευρώ,
    *άλλοι 30 περίπου καθαρά ετήσια εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

  4. Ένας κλακαδόρος με δύο ονόματα! κονομήσατε!

  5. ΝΜαν. 11:52 04/07/2015

    Ο Γιώργος δείχνει για μία ακόμη φορά

    τι θα πει πολιτικός με όραμα και προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της πραγματικής δημοκρατίας. Λοιδορήθηκε και χλευάστηκε όσο κανένας άλλος πολιτικός, απαντάει όμως πάντοτε με αξιοπρέπεια και με επιχειρήματα ακόμα και στους υβριστές του. Στάθηκε μόνος του στην πιο δύσκολη στιγμή και έπραξε το πατριωτικό του καθήκον. Άξιος συνεχιστής της οικογενειακής του παράδοσης, του Γέρου, του Ανδρέα, ο φυσικός ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Πολιτικός με διεθνή αναγνώριση και σεβασμό, η Ιστορία ήδη τον δικαιώνει.
    Η χώρα αυτή όμως, έχει δείξει ότι τις κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας της κάνει τις λάθος επιλογές..
    Ο λαός μας ακόμη »υπνωτισμένος» απο συκοφαντίες,χαφιεδισμό, παραπληροφόρηση βρίσκεται στο σταυροδρόμι των αποφάσεων
    , χωρίς να γνωρίζει ΑΚΟΜΗ τι πρέπει να κάνει. Τα συμφέροντα μεγάλα και ο λαός μας αδύναμος και παραπληροφορημένος, γίνεται πειραματόζωο της άθλιας διαπλοκής. Τι άλλο θέλει για να αντιδράσει στις παγίδες και στο ξεπούλημα?

  6. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ –ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΥΡΩΠΗΣ

    Τι ακριβώς πίστευαν και πιστεύουν ορισμένοι εγκεφαλοκαΜένοι εντελώς?
    Πίστευαν ότι με μόνο όπλο στη φαρέτρα τους , την ελεεινή και απάνθρωπη συμπεριφορά κατά του Γιώργου Παπανδρέου, θα αποσπούσαν »επαίνους» και δόξες,
    όταν ΟΛΟΙ σήμερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Γιώργου, να δημιουργήσει τις συνθήκες Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και να σώσει την Ελλάδα από τον καιάδα της Καραμανλικής αθλιότητας και αναισθησίας?

    Όταν, όλοι οι λαοί της Ευρώπης ΞΕΡΟΥΝ πως σήμερα, υπάρχει το προηγούμενο Παπανδρέου-Ελλάδας, που θα εφαρμοστεί σε κάθε δύσκολη στιγμή τους?

    Ποιο σεβασμό και ποια κατανόηση περίμεναν να δείξουν οι Ευρωπαίοι σε αυτό το άθλιο παρακυβερνητικό συνονθύλευμα ακροδεξιών φασιστών, αιμοδιψών ακροαριστερών και της Αλεξιανής χουντοαναγέννησης και πολιτικής γελοιογραφίας?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.