ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «ναι» ψήφος ελπίδας, Δημοκρατίας, περηφάνιας και αξιοπρέπειας

ΠΑΣΟΚ: Αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός

Tην «ομολογία» του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το δημοψήφισμα γιατί δεν είχε την τόλμη να αναλάβει τις ευθύνες της για μία συμφωνία και να την φέρει στη Βουλή, γνωρίζοντας ότι δεν θα περνούσε και η κυβέρνηση θα έπεφτε, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η ίδια καταλόγισε συνέχιση της εξαπάτησης’ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν δηλώνει ότι θα φέρει συμφωνία 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα και θα εγγυηθεί το άνοιγμα των τραπεζών, τις καταθέσεις, τους μισθούς και τις συντάξεις. «Ή λέει ψέματα και απλώς παραπλανεί τον ελληνικό λαό να ψηφίσει όχι, που το όχι σημαίνει έξοδος από το ευρώ τελικά, ή εξ αρχής έχει φτάσει σε κάποια συμφωνία, έχει συμφωνήσει σε ένα τρίτο μνημόνιο εξαιρετικά δύσκολο για τον ελληνικό λαό και απλώς ήθελε να μοιραστεί την ευθύνη μαζί με τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

«Τέρματα ψέματα», είπε, χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστο τον πρωθυπουργό και καλώντας τουςπολίτες να ψηφίσουν ‘ναι’ στο αυριανό δημοψήφισμα. «

Το ΝΑΙ στην Ελλάδα, το ΝΑΙ στην Ευρώπη, το ΝΑΙ στο ευρώ, είναι ψήφος ελπίδας,Δημοκρατίας, περηφάνιας και αξιοπρέπειας για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα και κυρίως για τη νέα γενιά», είπε, παρά την ‘παράνοια’ που απέδωσε στην κίνηση να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα επί μίας πρότασης που δεν υπάρχει.

Περιέγραψε άλλωστε το ‘όχι’ ως κίνδυνο για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ανέργων,φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και τελικά έξοδο από το ευρώ. «Εάν βρεθούμεσε χρεοκοπία εντός ευρώ, θα είναι το πρώτο στάδιο, θα παρακαλάμε να βρεθούμεεκτός ευρώ. Αυτά είναι αλληλένδετα. Δεν είναι ξεχωριστά πράγματα», είπε,απαντώντας σε όσους ορθά λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη έξωσης από το ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, η κ.Γεννηματά εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα είναιαδύνατον να πάει σε εκλογές, με τις τράπεζες κλειστές χωρίς καμία χρηματοδότησηκαι με τεράστια αβεβαιότητα. Για αυτό, υποστήριξε ότι πρέπει να προηγηθεί λύση,καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς αυτήτην κατεύθυνση και δίνοντας το στίγμα για την αντιπαράθεση ίσως της επόμενηςμέρας αλλά και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης έστω και τώρα στην χώρα.

Την ίδια ώρα ως επιβεβλημένο χαρακτήρισε το ‘ναι’ στο αυριανό δημοψήφισμα οπρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Υπέρ του ναι δεν σημαίνει ότιαποδεχόμαστε συλλήβδην και χωρίς συνέχεια τα έγγραφα του Τσίπρα που έχουνήδη ακυρωθεί και μείναμε ακάλυπτοι. Είναι ναι στην Ευρώπη, ναι στην ασφάλεια,στη σοβαρότητα, στο κεκτημένο της χώρας», είπε, κατηγορώντας και εκείνος την κυβέρνηση ότι προέβη σε δημοψήφισμα γιατί δεν είχε σκοπό να συμφωνήσει και να αναλάβει το βάρος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Το «ναι» ψήφος ελπίδας, Δημοκρατίας, περηφάνιας και αξιοπρέπειας……….ειπε η φωφεν γενηματουχτεν…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.