Neo

«Η κυβέρνηση αντέχει»

Την εκτίμηση πως αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι και πάλι οι νικητές εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Δεν γνωρίζω αν η προκήρυξή των εκλογών είναι, όπως λέτε, ήδη δρομολογημένη», σημειώνει ο Κουβέλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση και προσθέτει: «Αυτό που βλέπω και καταγράφω είναι ότι η κυβέρνηση, παρά την εξαιρετικά δυσχερή συγκυρία, εξακολουθεί να διατηρεί την επιρροή της σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες, την ίδια ώρα που η αντιπολίτευση δείχνει αδυναμία άμεσης ανασυγκρότησης».

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ περιγράφει και το διακύβευμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή, υποστηρίζοντας ότι «το στοίχημα άλλωστε για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξει ότι η Αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται, όπως προτείνει μια εσωστρεφής και ηττοπαθής αντίληψη, αλλά ικανή να κυβερνά». «Η Αριστερά δεν μπορεί να λειτουργεί ως … μη κυβερνητική οργάνωση. Η Αριστερά ή θα αποδειχθεί «κυβερνώσα Αριστερά» και θα σφραγίσει με την παρουσία της τις εξελίξεις  ή θα οδηγηθεί στο περιθώριο», καταλήγει ο Κουβέλης, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.