ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η όπερα του Μπελίνι

Η «Νόρμα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Με μια σειρά «σεληνιακών» συμπτώσεων η όπερα «Νόρμα» του Τζιουζέπε Μπελίνι ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής για δύο μόνο παραστάσεις το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Μπελίνι πέθανε ακριβώς πριν από 180 χρόνια, η ιέρεια «Νόρμα» (στο λιμπρέτο του Φελίτσε Ρομάνι) «σεληνιάζεται» το βράδυ της πανσελήνου και η «Νόρμα» του Μεγάρου Μουσικής παρουσιάζεται το βράδυ της μεγαλύτερης πανσελήνου (αυτής της ματωμένης υπερπανσελήνου που αναμένεται τα ξημερώματα της Δευτέρας).

Τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε θρυλικά η Μαρία Κάλλας θα ερμηνεύσει στην παράσταση του Μεγάρου η υψίφωνος Τζένη Δριβάλα ενώ το ρόλο της «Ανταλτζίζα» ανέλαβε η ίδια η σκηνοθέτης της παράστασης η Κασσάνδρα Δημοπούλου.

Η μουσική διεύθυνση είναι του Χρήστου Κτιστάκη, τα σκηνικά του ΦΙΞ in art, η σκηνογραφία του Γιώργου Λεπίδα, τα κοστούμια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, οι φωτισμοί του Φίλιππου Μοδινού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Αθανάσιος Μαργούτας. Τους ρόλους ερμηνεύουν ακόμη οι Φίλιππος Μοδινός (Πολιόνε), Γιάννης Νάκος (Οροβέζο), Ιορδάνης Καρακασίδης (Φλάβιο), Ελευθερία Λαγιόκαπα (Κλοτίλδη), ενώ συμμετέχουν η ορχήστρα και χορωδία της Skull of Yorick Productions.

Οι δύο παραστάσεις (ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.) θα δοθούν με ελληνικούς υπέρτιτλους και τα εισιτήρια κοστίζουν 25, 20€, 15€ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας).

Το λυρικό έργο, που αποτελεί ένα από τα πιο μεγαλειώδη του είδους του, ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Όπερας που ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.