ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την οικονομία

Μεϊμαράκης στη ΔΕΘ: Η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα

Στην ανάγκη συγκρότησης μιας εθνικής ομάδας διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, στάθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στην 80ή ΔΕΘ, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι θα πρέπει να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, «μιας που ο ίδιος υπέγραψε το μνημόνιο».

Οι αποφάσεις των Ελλήνων την Κυριακή των εκλογών θα κρίνουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης αρχικά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνα πειράματα» που κόστισαν στη χώρα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι κίνδυνοι δεν έχουν ξεπεραστεί. «Ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα» ανέφερε και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό του εξηντάευρου».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και έκανε λόγο για «συννεφάκι υποσχέσεων» του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πέρσι στη ΔΕΘ. «Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και τώρα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση. Ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».

Ο κ. Μεϊμαράκης περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας των τελευταίων μηνών, ενώ υπογράμμισε ότι «οι εικόνες των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα είναι στο μυαλό μας την Κυριακή των εκλογών».

Συνεχίζοντας καταλόγισε ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για αδράνεια που επιβάρυνε, όπως είπε, την οικονομία. Ο κ. Μεϊμαράκης διερωτήθηκε αν έγινε πλέον αντιληπτή η ανάγκη συνεργασιών, ενώ υπογράμμισε ότι η επόμενη κυβέρνηση, με κορμό της Νέας Δημοκρατίας, θα προσπαθήσει για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Ο κ. Μεϊμαράκης περιέγραψε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για επανεκκίνηση οικονομίας και στάθηκε στην ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίες. Επεσήμανε ότι στόχος είναι να έρθουν επενδύσεις και δουλειές, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να καταρτιστεί και ένας προϋπολογισμός δημοσιονομικά πειθαρχημένος που, όπως εξήγησε, θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.

«Από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και παρατήρησε πως αυτή είναι μια βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».

Τόνισε ότι μετά τις «καταστροφικές συνέπειες» της επτάμηνης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να εξεταστεί ξανά το θέμα της βιωσιμότητας και άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, γιατί, όπως είπε, η συμφωνία που υπέγραψε «αποκλείει ρητά κάθε σκέψη για "κούρεμα" του χρέους».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών και ζήτησε εντολή για κυβέρνηση τετραετίας. Παράλληλα,  τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είτε για δημοψηφίσματα, είτε για εκλογές, προκειμένου να εξασφαλιστεί όπως είπε η σταθερή πορεία της χώρας.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι άλλες θα ήταν οι εξελίξεις αν είχε ολοκληρώσει τη θητεία της η Βουλή που εκλέχθηκε το 2012 , ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε πιο νωρίς τις εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι ήθελε να ανακόψει την πορεία της χώρας.

Ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν «πρώτη φορά Αριστερά» και τους αναποφάσιστους να σκεφτούν το κόστος από τα capital controls, να σκεφτούν αν θέλουν σταθερότητα, δουλειά ή αβεβαιότητα και ας απαντήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου. «Ούτε τάζω, είμαστε όμως στην τελευταία ευκαιρία και δεν μπορούν οι πολίτες να τζογάρουν» επεσήμανε.
«Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με υπουργό Εθνικής Άμυνας που αποχώρησε, θα υλοποιήσουμε εμείς τις αποφάσεις τούυ Συμβουλίου της Επικρατείας για τους στρατιωτικούς», είπε για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να υλοποιήσει, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα οικονομικά των στρατιωτικών και δεσμεύτηκε για την επιχειρησιακή στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη στήριξη του εθνικού συστήματος Υγείας, την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ,πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές.

 

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 23:13 12/09/2015

    ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ

    Περνώντας την πόρτα για να πας στο ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ή, να πάς στη ‘’λαϊκή’’, έλληνα ψάξε στην τσέπη σου να δεις πόσα ελάχιστα χρήματα έχεις.

    Σήμερα γνωρίζεις ποιοι φταίνε για την κατάντια μας και το χάλι μας. Μέσα σε πέντε χρόνια η κλίκα του Καραμανλή διπλασίασε το Δημόσιο χρέος, και από 178 δις Ευρώ το πήγε στα 350.
    Δηλαδή απλά.
    * Όσο χρέος δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις από το 1960 μέχρι το 2004 , ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ‘’δημιούργησε ο Καραμανλής σε πέντε χρόνια μαζί με τον παυλόπουλο, τον Χατζηγάκη, το Σαμαρά, τον καμμένο και όλη τη κλίκα.
    *Κατέστρεψαν κάθε οικονομική δραστηριότητα προσλαμβάνοντας 865.000 υπαλλήλους με κομματικές ταυτότητες, προκειμένου να δημιουργήσουν το στρατό των ΓΑΛΑΖΙΩΝ ψηφοφόρων. *Ξεπούλησε, ομόλογα, βατοπέδια, καταχρέωσε τις τράπεζες, έδωσε μυριάδες δάνεια σε όλους τους νταβατζήδες, καιο χιλιάδες ακόμη παράνομες χαριστικές διασπαθίσεις του δημοσίου χρήματος, ενώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ξεπούλησε όλα προσωπικά και οικογενειακά ομόλογα και μετοχές. ΓΙΑΤΙ άραγε? Τι ήξερε και δεν μιλούσε? Έβλεπε την χρεοκοπία και περίμενε να την ‘’φορτώσει’’ στην επόμενη κυβέρνηση.
    *Ψήφισε νόμο για δωρεάν γονικές παροχές, ώστε όλοι οι επίορκοι φίλοι του και μη να μεταβιβάσουν τα παράνομα κτίσματα στα παιδιά τους και ‘’ούτε γάτα ούτε ζημιά’’ , που λέει και ο λαός μας.
    * Και αφού μας κατέστρεψε , λιποτάχτησαν ενώ όλο το διάστημα έβγαζαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό. Σήμερα κρύβονται σαν ‘’άρρωστες’’ γάτες και χαλάνε τα χρήματα που κάθε μήνα παίρνουν χωρίς να προσφέρουν τίποτε στην πατρίδα μας.

    *Θυμήσου πως ζούσες το 2004 και πως ζεις σήμερα και τιμώρησε όσους συμμετείχαν στην καταστροφή της πατρίδας μας.
    *Θυμήσου την περίοδο εκείνη πόσο ξένοιαστα και πόσο ευτυχισμένα ζούσαμε.
    *Θυμήσου τα όνειρά σου και τα όνειρα των παιδιών σου που γύριζαν με το πτυχίο στο χέρι.
    *Θυμήσου την έκφραση, την απελπισία και την αγανάκτησή του σήμερα και τιμώρησε τους άθλιους που του κατέστρεψαν τα όνειρά του.
    *Θυμήσου το χαμένο χαμόγελο των παιδιών σου και τιμώρησε Παυλόπουλους, Καμμένους και όλους που σου ήπιαν το αίμα και σε κατάντησαν ζήτουλα των Ευρωπαίων και περίγελο του κόσμου.

    Τιμώρησε τον Καραμανλή και όσους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ υπουργούς διασπάθιζαν το βιό σου και φόρτωναν βάρη και χρέη ακόμα και στα εγγόνια μας.

  2. ΝΜαν. 23:10 12/09/2015

    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ »ΙΣΟΒΙΟ
    ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ!!!
    Το χρέος δεν ‘’κουρεύεται’’ αν δεν το κάνουν αυτοί που τους το χρωστάμε?
    Και τα μνημόνια δεν σχίζονται με ψευτιές και απάτες, ούτε με ‘’μαγκιές’’ ούτε με ‘’ριχτά σακάκια’’ με σηκωμένους γιακάδες.
    Κανείς δεν έχει το θάρρος να πει την αλήθεια?
    Νομίσαμε ότι η χρεοκοπία Καραμανλή ήταν..εξαμηνιαίας διάρκειας και άντε και γυρίσαμε πίσω εκεί που είμαστε?
    Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το ΕΓΚΛΗΜΑ Καραμανλή, Σαμαρά και Τσίπρα κατέστη σχεδόν ισόβιο χωρίς καμία περίοδο χάριτος.
    Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο θα μπορέσουμε να συναινέσουμε και όλοι μαζί θα αγωνισθούμε να πείσουμε τους ‘’κακούς’’ δανειστές μας, ότι βάλαμε μυαλό και θέλουμε να σώσουμε τα παιδιά μας.
    Όποιος έχει ΑΜΕΣΗ λύση να την πεί εδώ και τώρα.
    * Μοιάζουμε με μια οικογένεια τσακωμένη μεταξύ μας, που δουλεύουμε ένας ή δύο και απλώς συντηρούμαστε προς το παρόν και έχουμε και ένα δάνειο πχ. 50 εκατ. ευρώ και μας ζητούν να το αποπληρώσουμε. ΓΙΝΕΤΑΙ? ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…!

  3. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2008 !

    Στο Eurogroup του 2008
    Σεισμό προκαλούν σήμερα,
    οι καλά ‘’φυλαγμένες’’ δηλώσεις του Αλογοσκούφη που είδαν το φως , στις οποίες ομολογεί, ότι ΔΕΝ τον άφησαν, από το 2007, να πάρει σκληρά και αναγκαία μέτρα για να μη χρεοκοπήσουμε .
    ΩΣΤΕ, ο Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα ?
    ===================================
    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης αποκαλύπτει:
    ΔΕΝ πήραμε μέτρα γιατί φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος.
    =======================================
    Η εξομολόγηση Αλογοσκούφη,
    έστω και αργά, ‘’προϊδεάζει’’ τι θα επακολουθήσει σύντομα, αλλά δεν απενοχοποιεί όλους όσους και ήξεραν και ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ !!!
    Σύμφωνοι, ο υπουργός δεν έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά σίγουρα την κύρια ευθύνη την φέρουν πολλοί.
    Απεχώρησε γιατί βρήκε μεγάλη ΑΡΝΗΣΗ στην αποδοχή και εφαρμογή περιοριστικών μέτρων εξυγίανσης.
    Σύντομα όλοι θα μάθουν, όσοι δεν γνωρίζουν, ότι το ΔΝΤ ήταν στην Ελλάδα και από το 2007 ‘’συζητούσε’’ με τους Ευρωπαίους την δυνατότητα και την πιθανότητα να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα.
    Στο Eurogroup του 2008
    =================
    για τη αποφυγή της χρεοκοπίας της Ελλάδας, με τον Στρος-Καν, ως επικεφαλής του ΔΝΤ είχαν αποφασίσει να εφαρμόσουν το πρόγραμμα που εφάρμοσαν το 2010, αλλά υπερίσχυσε η σκοπιμότητα και το πολιτικό κόστος.
    Στο ίδιο μήκος κύματος απενοχοποίησης
    είναι και η συνέχεια της αποκάλυψης του Γ. Αλογοσκούφη για το τελευταίο Eurogroup όπου συμμετείχε και ο ίδιος, τον Δεκέμβριο του 2008. Εκεί οι Ευρωπαίοι
    συζητούν για πρώτη φορά κάτι που δεν θα μάθει κανείς: «Τότε είχε έρθει και ο Στρος-Καν ως επικεφαλής του ΔΝΤ και συζητήθηκε το θέμα του μηχανισμού ουσιαστικά. Και στην ουσία απορρίφθηκε γιατί οι Γερμανοί δεν έδειχναν διάθεση να το στηρίξουν».
    Τα πρώτα μηνύματα έρχονται…
    ===================
    Τα Χριστούγεννα του 2008 αρχίζει να διαφαίνεται στον ορίζοντα το ενδιαφέρον των διεθνών αγορών για το ελληνικό χρέος. Σημαίνον πολιτικό πρόσωπο που έπαιξε κατόπιν ρόλο στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου δέχεται τότε ένα τηλεφώνημα φημισμένου διεθνούς «κερδοσκόπου» από το Σεντ Μπαρτς της Καραϊβικής, όπου έκανε τις διακοπές του. Το ενδιαφέρον του εστιαζόταν στην πορεία του χρέους και το κατά πόσον τα ελλείμματα βρίσκονταν υπό έλεγχο.
    Το πρώτο ημιεπίσημο ηχηρό μήνυμα
    =======================
    όμως δεν αργεί και έρχεται από το Σίτι του Λονδίνου. Με την είσοδο του καινούργιου έτους, ο οίκος αξιολόγησης Standards & Poor υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από Α σε Α- και η προσοχή των ήδη νευρικών από τη διεθνή κρίση αγορών στρέφεται τώρα για τα καλά στις χρόνιες αδυναμίες της χώρας.
    «Η Ελλάδα απέτυχε να φτιάξει τη στέγη, όταν ακόμη ο ήλιος έλαμπε» λέει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της S&P Μάρκο Μίρσνικ.
    Ο Κώστας Καραμανλής
    ================
    σε μία από τις τελευταίες του προσπάθειες να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης κάνει ανασχηματισμό. Στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται τώρα ο Γιάννης Παπαθανασίου.
    Την πρώτη μέρα που αναλαμβάνει ως υπουργός Οικονομικών, στις 7 Ιανουαρίου του 2009, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Γιώργο Προβόπουλο. «Γιάννη, θέλω να μου αφιερώσεις μία ώρα σήμερα το απόγευμα οπωσδήποτε, για να σε ενημερώσω», ακούγεται από την άλλη πλευρά της γραμμής.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.