ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτίμηση

Ντιμπέιτ: Ευχαριστημένοι στο ΠΑΣΟΚ από την εμφάνιση της Φώφης

Θετικά αποτιμούν στο ΠΑΣΟΚ την παρουσία της Φώφης Γεννηματά στο χθεσινό ντιμπέιτ.

Θεωρούν ότι είναι η μόνη που έβαλε το ζήτημα της διακυβέρνησης και στάθηκε στο ζήτημα των συνεργασιών όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων, καθώς και ότι ήταν εκείνη που ανέδειξε την ανάγκη εθνικής συμφιλίωσης στη χώρα. Το παράδειγμά της με την οικογένεια όπου συναντιούνται τρεις γενιές δεν ήταν τυχαίο όταν είπε ότι ακριβώς με αυτό τον τρόπο πρέπει να αντιμετωπίσουμε την χώρα, με όλους μαζί, ενώ κέρδισε και με την ανάδειξη της γυναικείας της φύσης, και των υποχρεώσεων που ακολουθούν τη σύγχρονη γυναίκα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι «απέναντι στις κοκορομαχίεςΤσίπρα, Καμμένου και Μεϊμαράκη, αλλά και τα αδιέξοδα που ανέδειξαν Λαφαζάνηςκαι Κουτσούμπας, η Φώφη Γεννηματά πρότεινε συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει ναγίνουν ώστε η χώρα να παραμείνει κομμάτι της ΕΕ και να βγει από τα μνημόνια».

Αναλυτικά, στην ενότητα της Οικονομίας, η ατάκα που κέρδισε όλεςτις εντυπώσεις ήταν αυτή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ πως «αν υπήρχε χρυσό βατόμουρο γιατην Οικονομία, ο κ.Τσίπρας θα ήταν νικητής», αφού «έφερε στην πόρτα μας το grexit και βρεθήκαμεαντιμέτωποι με την καταστροφή», όπως είπε. «Εμείς έχουμε εμπειρία, έχουμε γνώσηκαι ξέρουμε να διαπραγματευόμαστε σκληρά, το έχουμε κάνει και στο παρελθόν»,είπε για το κόμμα της, ζητώντας δύναμη για να είναι αυτό ο καταλύτης της συνεργασίαςτην επόμενη μέρα και να κλείσει η διαπραγμάτευση. Υποστήριξε άλλωστε ότι τοΠΑΣΟΚ έχει κατασυκοφαντηθεί, παρ’ όλα αυτά, «κανείς δεν μπορεί να μας πει ότιέχουμε βάλει το κομματικό συμφέρον πάνω από την πατρίδα», όπως είπε.

Ερωτηθείσα για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ, ηπρόεδρός του, υποστήριξε ότι το πόρισμα για τα οικονομικά του κόμματός της είναιστα χέρια του εισαγγελέα που κάνει τις απαραίτητες έρευνες, προκαλώντας και ταάλλα κόμματα να κάνουν αντίστοιχους ελέγχους. «Δεν έχω καταλήξει σεσυμπεράσματα εναντίον κανενός. Έχουμε ερευνήσει τα πάντα με απόλυτη διαφάνεια,έχουμε νοικοκυρέψει το σπίτι μας», είπε, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εκπληρώνει τιςυποχρεώσεις του γιατί θέλει να έχει ψηλά το κεφάλι και να κοιτά τον λαό σταμάτια. «Το ΠΑΣΟΚ δεν δανείστηκε χρήματα για να μην τα επιστρέψει», είπε.

Σε ερώτηση για την Υγεία και δη για τις τιμές των φαρμάκων,η κ.Γεννηματά θύμισε ότι η δαπάνη εκτοξεύτηκε το διάστημα 2004-2009, κάτι πουεπιδείνωσε την κατάσταση στην Υγεία. Σημείωσε πάντως πως «παλέψαμε και μειώσαμετο κόστος περίπου στο μισό», προσθέτοντας πως χρειάζεται και άλλη προσπάθειακαι τονίζοντας την ανάγκη ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Στο μεταναστευτικό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τηνκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αδράνεια, τονίζοντας και τις ατυχείς αναφορές της τέωςυπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε μετανάστες που ‘λιάζονται, εξαφανίζονται,ή ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες’… Η κ.Γεννηματά τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα ναπείσει την ΕΕ ότι πρόκειται για έναευρωπαϊκό και όχι ελληνικό πρόβλημα, προτείνοντας μεταξύ άλλων αλλαγή της πολιτικήςτης ΕΕ στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών με σεβασμό στα ανθρώπιναδικαιώματα και προσταία των ελληνικών νησιών. «Τώρα κλείνονται τα πακέτα γιατην επόμενη χρονιά και το πρόβλημα αν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως θα το βρούμεμπροστά μας», προειδοποίησε.

Τις εντυπώσεις θεωρείται ότι κέρδισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚκαι στην ενότητα για την Εξωτερική Πολιτική και το ερώτημα για το κατά πόσον τοκόμμα της εκχώρησε την εθνική ανεξαρτησία που αποτέλεσε ιδρυτικό του σύνθημαυπογράφοντας μνημόνια. «Σήμερα επιβεβαιώνεται η εθνική γραμμή που χάραξε τοΠΑΣΟΚ από το 2010, η παραμονή στην Ευρωζώνη», είπε, σημειώνοντας ότι το κόμμα τηςέθεσε και ακολούθησε πρώτο αυτό το δόγμα, όταν «όλοι ήταν απέναντι και μας πετροβολούσαν»,όπως είπε. Στην ίδια απάντηση, έδωσε ίσως τη δεύτερη ατάκα της, όταν μίλησε γιατο ‘τρενάκι του τρόπου’ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με οδηγό και μηχανοδηγό τουςκ.κ.Τσίπρα και Καμμένο, που οδήγησε την χώρα στην απομόνωση και τον περιορισμότων συμμάχων της.

Στο μήνυμά της, εξάλλου, η κ.Γεννηματά τόνισε την ανάγκη ναυπάρξει σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, χαρακτηρίζοντας ‘στείρα καιάγονη’ την αντιπαράθεση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες και έγινε χθες στοστούντιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ μεταξύ των κ.κ. Μεϊμαράκη και Καμμένου. Εκεί είναι που μίλησε για την ανάγκη «να αντιμετωπίσουμε την χώρα όπως την οικογένειά μας»,ζητώντας παράλληλα την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, που θα επέτρεπε –αν δεν επέβαλε- τις συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.