ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων και τουριστών

Συναντήσεις Τσίπρα στις δύο μεγαλύτερες εφημερίδες των ΗΠΑ

Με τις συντακτικές επιτροπές των δύο μεγαλύτερων εφημερίδων των ΗΠΑ και του κόσμου θα έχει επαφές σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχει σε συσκέψεις με τους επικεφαλής των εφημερίδων Wall Streetn Journal και The New York Times, με στόχο να «διαφημίσει» την ελκυστικότητα της χώρας για νέες επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δεσμευθεί για συνεντεύξεις στις δύο εφημερίδες και να αντιμετωπίσει όλα τα ερωτήματα των διευθυντικών τους στελεχών.
Σημειωτέον πως και τα δύο έντυπα επηρεάζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη, ενώ έχει σημασία ο τρόπος που αναφέρονται σε συγκεκριμένες χώρες, όχι μόνο για το επενδυτικό κλίμα που δημιουργούν, αλλά ακόμη και για τον τουρισμό τους.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NB 21:11 29/09/2015

    Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚαΜενου ΕΝΤΕΛΩΣ!!!

    Είναι γνωστές οι δηλώσεις του συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου στους “Times”, μόλις χθες, όπου υποστήριξε ότι υπάρχει ανταπόκριση προς τις κινήσεις που έκανε η Ελλάδα σε χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία και οι ΗΠΑ. Η ανταπόκριση αυτή όχι μόνο δεν επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα, αλλά το θέμα δεν τέθηκε καν, όπως ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος.

    Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σχετικά με τους μύθους που καλλιεργήθηκαν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, το γεγονός ότι ο κ. Πούτιν αποδέχθηκε ότι είχε συστήσει στον Γιώργο Παπανδρέου, όταν είχε επισκεφτεί τη Μόσχα το 2010 και είχε συναντηθεί μαζί του (τότε ο κ. Πούτιν ήταν πρωθυπουργός της Ρωσίας, σε ένα διάλειμμα της Προεδρίας του, αντικαθιστάμενος από τον σημερινό πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μετβιέντεφ) να προσφύγει στο ΔΝΤ προκειμένου η Ελλάδα να έχει βοήθεια στο πρόβλημα ελλείμματος και χρέους (το οποίο είχε κληρονομήσει από τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο ο κ. Πούτιν είχε συνάντηση πολύ νωρίτερα).

    Ο κ. Πούτιν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της «Καθημερινής» για την τότε σύστασή του στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό και στην απάντησή του δεν αρνήθηκε ότι το έκανε , δεν συζητήσαμε ΠΟΤΕ τέτοιο θέμα.Απλά απέφυγε να απαντήσει, αλλά στη συνέχεια «εξέθεσε» τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν του έθεσε τέτοιο θέμα. Και πώς να το έθετε αφού εκείνοι που κατάρτισαν την ατζέντα το έθεσαν εκτός αυτής;

    Όταν ο Ρώσος πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος συνέστηναν στον Έλληνα πρωθυπουργό να προσφύγει στο ΔΝΤ, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί δεν απευθύνθηκε, όπως υποστήριζε, στη Ρωσία και στην Κίνα για να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, να πάρει από εκείνους δάνεια και όχι να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης και να εντάξει τη χώρα στο μνημόνιο.

    Σήμερα, ο κ. Τσίπρας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Πούτιν, μετά τις συνομιλίες που είχαν, παραδέχθηκε ότι δεν έθεσε το θέμα. Αναγνώρισε, δηλαδή, ότι η Ρωσία ούτε ήταν ούτε είναι σε θέση να βοηθήσει την Ελλάδα να λύσει το χρηματοδοτικό της πρόβλημα. Παρόλα αυτά, κατηγορούσε τον τότε πρωθυπουργό ότι δεν προσέφυγε στη Ρωσία για να το λύσει και σήμερα δεν αναγνώρισε το λάθος του.

  2. Mνήμων 21:07 29/09/2015

    ΠΑΝΟΣ ΠΡΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΜΕ..

    Βοήθα με και εδώ είμαι εγώ.
    Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που ο πολυπράγμων ομογενής προχώρησε σε μια δριμεία επίθεση κατά του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Το καλοκαίρι του 2011, την ώρα που κλυδωνιζόταν τότε η κυβέρνηση.
    Ο Ιβάν Σαββίδης σε μια συνέντευξή του από τη Μόσχα σε Ελληνική εφημερίδα υποστήριζε ότι ο τότε πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν (με δική του μεσολάβηση), κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου στο Κρεμλίνο τον Φεβρουάριο, ήταν έτοιμος να δώσει στην Ελλάδα χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ, ώστε μην καταφύγει στο ΔΝΤ. Αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να του μιλούσε για… οικολογία! Έβλεπε μάλιστα πίσω από αυτό «δάκτυλο των Αμερικανών του ΔΝΤ και της ΕΕ».
    Ο ομογενής επιχειρηματίας θα προσπαθήσει τώρα να ανοίξει για τον ίδιο τις πόρτες της κυβέρνησης και των αρχηγών των κομμάτων που τη στηρίζουν, ως αφεντικό του ΠΑΟΚ. Ήδη φέρεται να έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

  3. NM 21:01 29/09/2015

    Για οικονομική σχέση του Τζορτζ Σόρος με τον ΣΥΡΙΖΑ

    κάνει ανοικτά λόγο το γερμανικό οικονομικό περιοδικό, Wirtschaftswoche, σε ένα αφιέρωμα, που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας.
    Συγκεκριμένα, το περιοδικό μιλά ανοιχτά για οικονομική σχέση του Αμερικανού μεγαλοεπενδυτή με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται λόγος για χρηματοδότηση του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στο μάτι της Γερμανίας.
    Την εμφάνισή τους συγχρηματοδότησε το think tank του Σόρος, το ΙΝΕΤ.
    Γιατί άραγε ο Σόρος γίνεται σπόνσορας ενός αντικαπιταλιστή δημαγωγού όπως ο Τσίπρας που επιτίθεται στη Γερμανία;
    Μήπως συμμερίζεται τις θέσεις του;
    Συνάδελφοί του από τη Wall Street μιλούν γι’ αυτό μόνο συγκαλυμμένα. Φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλος ο φόβος για την επιρροή του Σόρος. Ωστόσο σε συνομιλία με κάποιον μάνατζερ συχνά ακούγεται η φράση «ο Σόρος θέλει να εκδικηθεί τη Γερμανία»».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.