ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τη Μέρκελ στην Ευρωβουλή

Φρ. Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να επικεντρωθούν στην ελάφρυνση του χρέους

Ομιλία του Προέδρου της Γαλλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στην ελάφρυνση του χρέους, είπε μεταξύ άλλων ο κ.Ολάντ.

«Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας ο πολιτισμός μάς φωτίζει ακόμη. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα ν αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος», δήλωσε ο κ. Ολάντ κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ενοποίηση της Γερμανίας.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ένας θαρραλέος πολιτικός και θέλησε να συμβουλευτεί τον λαό του πριν συμφωνήσει για το πρόγραμμα. Τώρα ελπίζω να αρχίσουμε να μιλάμε και για το χρέος», προσέθεσε τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις που αποτελούν η χρηματοπιστωτική κρίση, η μετεξέλιξή της σε ανθρωπιστική, οι μεταναστευτικές ροές και η τρομοκρατία, με «ευθύνη, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα», τρεις αρχές που επανέλαβε με έμφαση.

«Οι διαπραγματεύσεις (με την Αθήνα) ήταν επίπονες και εμείς συμμετείχαμε κατά το μέρος που μας αναλογούσε. Θα μπορούσαν να έχουν αποτύχει και αυτό θα ήταν κάτι παραπάνω από μια αποτυχία: θα ήταν μια αποκήρυξη των αμοιβαίων ευθυνών μας», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Για το προσφυγικό ο Γάλλος Πρόεδρος υπογράμμισε, πως η ΕΕ  χρειάζεται κοινή συνοριοφυλακή και κοινή ακτοφυλακή προκειμένου να υπερασπιστεί τη περιοχή Σένγκεν.

Είναι η πρώτη φορά από το 1989, που Πρόεδρος της Γαλλίας και καγκελάριος της Γερμανίας βρίσκονται μαζί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μέρκελ: Ο κανονισμός του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες είναι παρωχημένος

Οι υφιστάμενοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί που αφορούν τον τρόπο αντιμετώπισης των αιτούντων άσυλο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «παρωχημένοι» και πρέπει να αντικατασταθούν από μια «νέα διαδικασία» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στην ομιλία της ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
«Ας είμαστε ειλικρινείς, ο κανονισμός του Δουβλίνου (με βάση τον οποίο οι πρόσφυγες πρέπει να ζητούν άσυλο στην πρώτη χώρα άφιξής τους στην ΕΕ) με την παρούσα μορφή του είναι παρωχημένος», είπε η καγκελάριος στην κοινή ομιλία της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. «Τάσσομαι υπέρ μιας νέας διαδικασίας» προκειμένου οι ευρωπαϊκές χώρες να μοιράζονται πιο ισόνομα το βάρος, πρόσθεσε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 20:15 07/10/2015

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε και είπε την αλήθεια, αυτή την αλήθεια που ζούμε και αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Η διαφθορά σε όλους τους τομείς του δημοσίου, των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων, είχε κτυπήσει..ταβάνι!
    Ο Παπανδρέου, την κτύπησε αλύπητα χωρίς ΚΑΜΙΑ διάκριση.
    ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου.Τα πρώτα δείγματα ήταν φανερά και προσοδοφόρα για το Δημόσιο ταμείο. Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε ,επί τέλους, να λειτουργεί.
    * Ο Αντωνάκης έβλεπε το Μητσοτακέικο να τον κυνηγά, και σκέφτηκε πως να σωθεί.
    * Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και ήλθε σε επαφή με τον Σαμαρά, τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, αλλά όπως μιλούσαν, ‘’είδαν’’ στο δρόμο που είχαν βγει οι ΝΕΟ-Σταλινικές »ύαινες» τα μέλη της αντιπολιτευτικής συμμορίας του ,
    »ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» φώναζαν, προσπαθώντας να αποσύρουν τις καταθέσεις με τα εκατομμύρια, για να πέσει η κυβέρνηση.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.