ΕΛΛΑΔΑ

Ποιο είναι το «νέο» που θα μπορούσε να φέρει ο Τσίπρας;

Το «νέο» που θα μπορούσε να φέρει ο Αλέξης Τσίπρας, αν σταματούσε να αντιγράφει κάθε ‘άρρωστο παλιό’, περιγράφει η πρώην υπουργός και πρόεδρος του Δικτύου Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας εμμέσως την απομάκρυνση Σαββαΐδου από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

«Η ανεξαρτησία της ΓΓΔΕ δεν σημαίνει ότι ο/η Προϊστάμενος του ασκεί δική του πολιτική, αλλά ότι υποχρεούται χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις να υλοποιεί την πολιτική που ψηφίζεται από το ελληνικό κοινοβούλιο μετά από εισήγηση της κυβέρνησης», λέει μεταξύ πολλών άλλων, κάνοντας λόγο για μία λειτουργία που αποτελεί προϋπόθεση για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας και συνεπάγεται τη λογοδοσία προς τη Βουλή και τους πολίτες.
Στην παρέμβασή της, η ίδια, ζητά να συμφωνήσουν όλοι σε μερικά αυτονόητα για μια δημοκρατία θέματα, όπως:
· Η κυβέρνηση ασκεί την φορολογική πολιτική και ανεξάρτητος διοικητικός μηχανισμός την εφαρμόζει.
· Η συλλογή φορολογικών εσόδων γίνεται με βάση διεθνείς προδιαγραφές , στοχοθεσία και αξιολόγηση.
· Ο Προϊστάμενος δημόσιος λειτουργός επιλέγεται με ανοιχτές διαδικασίες και βάσει των προσόντων του (αφήνοντας αιχμές για την υποτίμηση της προσπάθειας του opengov που οδήγησε στην επιλογή του Διομήδη Σπινέλλη και του Χάρη Θεοχάρη)
· Υπάρχει ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης και αξιολόγησης του από την κυβέρνηση και λογοδοσίας του στη βουλή ώστε να κρίνεται η επάρκεια και η αποτελεσματικότητα του.
· Για όλους τους πολίτες ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας είτε είναι δημόσιος υπάλληλος - ιατρός που χρηματίστηκε είτε είναι υπουργός με επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν δηλώθηκαν, είτε είναι γενικός γραμματέας που κατηγορείται για πλημμέλημα. Η Δικαιοσύνη θα τους κρίνει όλους. Εν τω μεταξύ ισχύει για όλους η ίδια αρχή.
· Εμπιστευόμαστε τον πατριωτισμό των συμπολιτών μας, και όταν δεν είναι οπαδοί μας, αρνούμενοι την εύκολη λάσπη του προδότη και του συνεργάτη των «ξένων» (πρόσφατη η μνήμη για το χακάρισμα των ΑΦΜ και δημιουργία παράλληλου συστήματος)
Και με αυτές τις αυτονόητες αλήθειες, υποδεικνύει τι τόσο κοινότυπο αλλά τόσο νέο γι΄αυτή τη χώρα θα μπορούσε να φέρει ο κ. Τσίπρας … «σταματώντας να αντιγράφει κάθε άρρωστο παλιό».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Mνήμων 22:16 26/10/2015

    Ο Πανούσης καίει τον Τσίπρα: Ξέραμε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες με το δημοψήφισμα
    24.7.15
    Καταφατικά απάντησε ο αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης όταν ρωτήθηκε το πρωί αν το βράδυ που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση γνώριζε ότι οι τράπεζες θα είναι κλειστές.

    Μιλώντας στο «Mega” είπε ότι εκείνη την ημέρα «ειπώθηκαν όλα» και πρόσθεσε ότι του ζητήθηκε να είναι έτοιμος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. «Ήμουν έτοιμος ήδη εγώ», ανέφερε.

    Το κλείσιμο των τραπεζών είναι με διαφορά το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα γονατίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τις τράπεζες δεν τις έκλεισαν ούτε οι Σαμαράς-Βενιζέλος, ούτε ο «εκβιαστής» Ντράγκι, ούτε ο…καπιταλισμός. Τις έκλεισαν οι πράξεις και οι παραλείψεις των Τσίπρα-Βαρουφάκη.

    Αν ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να τον πάρουμε στα σοβαρά και αν πράγματι θεωρεί ότι τον αδικεί η ταύτιση με διάφορα παρανοϊκά στελέχη του κόμματος του, οφείλει να δώσει δημόσια πλήθος εξηγήσεων για το πρώτο εξάμηνο της πρωθυπουργίας του.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.