ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με 64-70

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής του ντέρμπι Κυπέλλου στο κλειστό, λόγω τιμωρίας, ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μπροστά στο τελευταίο δεκάλεπτο και επικρατώντας 70-64 του Ολυμπιακού στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου μπάσκετ.

Το ματς είχε εξ αρχής τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Ανέτοιμες ομάδες, επηρεασμένες από την απουσία κόσμου, προσπαθούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Στην αρχή ο Ολυμπιακός έκανε ένα μικρό σερί παίρνοντας προβάδισμα 8-2, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε και από τότε οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός είχε σε καλή μέρα τον Πρίντεζη, ενώ ο Παναθηναϊκός τον Φελντέιν, ενώ ο Σπανούλης είχε κυρίως λόγω οργανωτή μοιράζοντας αρκετές ασίστ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ, αλλά όχι με τέτοια διαφορά που να αισθανόταν σιγουριά. Κι αυτό φάνηκε στο τρίποντο του Αγραβάνη σε «νεκρό χρόνο», κλείνοντας την περίοδο στην ισοπαλία (44-44).

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να έχει καλύτερα πατήματα στο παρκέ σε σχέση με τους γηπεδούχους, αλλά η αστοχία στις βολές ήταν «φρένο» στην προσπάθεια να «χτίσει» μια διαφορά ασφαλείας. Eυτυχώς για τους «πράσινους» που ανέλαβε
δράση ο Γιάνκοβιτς και με συνεχόμενους πόντους πήγε τη διαφορά στο +8 (44-52), περίπου στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα, άνοιξε τη διαφορά στο κατάλληλο χρονικό σημείο και έφτασε στην τελική επικράτηση με 64-70.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.