Neo

Θέλει να το καταργήσει…

Ότι προκαλεί με την ανακοίνωση περί έκδοσης ΠΝΠ για την περικοπή αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων Ιδρυμάτων στην ανώτατη εκπαίδευση, κατηγορεί τον Νίκο Φίλη, ο υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Παρατηρεί εξάλλου ότι ακυρώνονται οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού από τους ίδιους τους υπουργούς του!

Για το λόγου το αληθές, παραθέτει όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή στις 5 Οκτωβρίου περί έναρξης ενός «μεγάλου και συμμετοχικού διαλόγου» για τον νέο νόμο-πλαίσιο για την Παιδεία και όσα είπε ο Νίκος Φίλης μία μέρα αργότερα περί αλλαγών που θα γίνουν στις βαθμίδες εκπαίδευσης. Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Παιδείας μίλησε για την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα καταργείται η αρμοδιότητα των Συμβουλίων Ιδρύματος (Σ.Ι.) των Πανεπιστημίων να επιλέγουν τους τρεις υποψηφίους, από τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί, για τη θέση του πρύτανη.

Πού αποδίδει την …ανακολουθία αυτή του υπουργού απέναντι στα λεγόμενα του πρωθυπουργού; Στην …σκοπιμότητα. «Το Συμβούλιο Ιδρύματος είναι ένας σύγχρονος θεσμός, που εισήχθη στην πανεπιστημιακή ζωή με τον νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου, ως ένα νέο όργανο διοίκησης, δίπλα στον πρύτανη και τη Σύγκλητο, στο οποίο συμμετέχουν οι πιο λαμπροί Έλληνες και Ξένοι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι», σημειώνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προεξοφλώντας πως πραγματική πρόθεση του Νίκου Φίλη είναι η κατάργηση ενός θεσμικού πλαισίου που ψηφίστηκε με την ιστορικά συντριπτική πλειοψηφία των 255 βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.