Neo

Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις τυφλές επιθέσεις στο Παρίσι και την εκατόμβη θυμάτων που ακολούθησε, ο δυτικός κόσμος μοιάζει μουδιασμένος μπροστά στην απειλή της τρομοκρατίας.

Εξού και δεν λείπει ο πανικός ούτε από τα λόγια πολιτικών. Πανικός που μερικές φορές μετατρέπεται σε … φασίζουσες λογικές.

Σε αυτό το καθεστώς, την … φωνή της λογικής επέλεξε, ίσως και δια της ακαδημαϊκής του ειδικότητας ως Ομότιμος Καθηγητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης, στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη, δεν πρέπει να υποχωρήσει στις αξίες της», είπε, παραδεχόμενος πάντως ότι τόσο η διεθνής κοινότητα όσο και η Ευρώπη έχουν ολιγωρήσει σε ό,τι αφορά στη Συρία.

Ο κ.Ιωακειμίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας τηΔύση να μην πέσει στην παγίδα των τζιχαντιστών που θέλουν να ανοίξουν πόλεμομαζί της, όπως λέει. «Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε πολεμική ρητορική», επιμένει,ζητώντας την επίλυση της κρίσης στη Συρία. Όσο για το προσφυγικό … «η ύψωση τειχών και οι αποκλεισμοί δεν θα προσφέρουν, θα επιτείνουν την κρίση και θα πριμοδοτήσουν ακραίες δυνάμεις», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.