ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: Σημαντική η δημιουργία των hotspots

Γερμανία: Η Ελλάδα θα λάβει σημαντική βοήθεια για το προσφυγικό, επειδή είναι αποδυναμωμένη

Η Ελλάδα θα λάβει σημαντική βοήθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, επισημαίνοντας ότι «οι διαστάσεις της πρόκλησης, για ένα ελληνικό κράτος το οποίο είναι αποδυναμωμένο λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι σαφείς σε όλους τους συμμετέχοντες, όχι μόνο στο Βερολίνο, αλλά και στις Βρυξέλλες».

«Η εγκατάσταση των hotspots ενδιαφέρει όχι μόνο την γερμανική κυβέρνηση αλλά και τους Ευρωπαίους αρχηγούς», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Κριστιάνε Βιρτς και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Μάλτα θα διεξαχθεί και πάλι συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο έχει προχωρήσει η εγκατάσταση των hotspots, ενώ θα επισημανθεί ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί πρέπει πράγματι να υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Σέφερ, η προσφυγική κρίση αποτέλεσε βασικό -αν όχι το βασικότερο- ζήτημα στις συνομιλίες που είχε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ πριν από λίγες εβδομάδες στην Αθήνα. «Το μήνυμα του κ. Στάινμαϊερ απέναντι σε όλους τους συνομιλητές του ήταν το ίδιο: Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο τεράστιες προκλήσεις έπεσαν πάνω στην Ελλάδα λόγω της προσφυγικής κρίσης, λόγω του γεγονότος ότι η Ελλάδα κατά κάποιον τρόπο βρίσκεται συμπτωματικά πάνω στη διαδρομή των ανθρώπων οι οποίοι ξεκίνησαν από την Μέση και την Εγγύς Ανατολή προς την κεντρική Ευρώπη. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, και είναι γιγαντιαίοι. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο, διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που περνάει δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης και πρέπει να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Σέφερ και σημείωσε ότι «αυτή η διπλή επιβάρυνση καθιστά αναγκαία τη στήριξή μας προς την Ελλάδα».

Διευκρίνισε δε ότι «αυτή είναι θέση της γερμανικής κυβέρνησης, του (Γερμανού) υπουργού Εξωτερικών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης -ότι η Ελλάδα και άλλες χώρες οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την προσφυγική κρίση, όπως η Ιταλία, πρέπει να λάβουν ευρωπαϊκή βοήθεια». Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο ανήκουν και τα hotspots, συνέχισε ο Γερμανός εκπρόσωπος και επισήμανε ότι «όλα όσα έχουν συμφωνηθεί -και η εγκατάσταση των hotspots- έγιναν με τη ρητή συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, του Έλληνα πρωθυπουργού».

Η Γερμανία, σύμφωνα με τον κ. Σέφερ, έχει δηλώσει πρόθυμη να βοηθήσει την Ελλάδα σθεναρά και δεν προσέφερε μόνο ανθρωπιστική βοήθεια, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να προσφέρει στους πρόσφυγες ανθρώπινη διαμονή, αλλά έχει διαθέσει και εργαλεία της EURODAC, ενώ τις επόμενες ημέρες θα διαθέσει και επιπλέον μέσα, τα οποία θα δώσουν στους Έλληνες τη δυνατότητα να τηρήσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες, να κάνουν δηλαδή την πρώτη καταγραφή στη χώρα όπου οι πρόσφυγες πατούν για πρώτη φορά έδαφος της ΕΕ.

Από την πλευρά τού υπουργείου Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Γιοχάνες Ντίμροτ τόνισε ότι και ο υπουργός Τόμας Ντε Μεζιέρ «δεν θα κουραστεί, μέσω των δικών του επαφών και διαύλων, να ζητά από τους Έλληνες εταίρους να εφαρμοστούν πραγματικά αυτά τα μέτρα».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 22:34 11/11/2015

    ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΕ ΙΣΟΥΙΤΗ ΣΥΡΙΖΑΙΕ?

    ΝΑ ! που οι συνέταιροι του Καμένου και του Λαγού, Συριζαίοι , έβγαλαν’’ και γλώσσα, και πριν ‘’δουν’’ εξουσία προκαλούν σαν..Καμμένοι !
    *Πότε ο Σύριζα απέκτησε ..πολιτική υπόσταση και ξέφυγε από το 3%?
    *Όταν το Πασοκ έφερε στη βουλή και ψήφισε νόμους και θέσπισε διατάξεις που ξεβράκωνε όλα τα ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

    *Ο Παπακωνσταντίνου, ΑΜΕΣΩΣ ! το 2010,
    με τους νόμους 3833/15.3.2010, 3842/23.4.2010, 3888/30.9.2010 θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες.

    **ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ …ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.

    **ΠΤΕΡΥΓΑ ‘’ VIP’’ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
    Οι νόμοι αυτοί ήταν η αιτία που ‘’άνοιξε η πτέρυγα VIP’’ στο Κορυδαλλό. Κι όταν ο Παπανδρέου ΔΙΕΓΡΑΨΕ τον ΑΚΗ από το Πασοκ και μπήκε σε εφαρμογή ο νόμος για τη διακίνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ , όλα τα έγχρωμα κομματικά τρωκτικά, είτε της κοινοβουλευτικής, είτε της κυβερνητικής είτε της Αυτοδιοικητικής συνομοταξίας έπαθαν ΣΟΚ. Όταν ο Γιάννης ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ψήφισε και θέσπισε τις διατάξεις για το ‘’ΔΙΑΥΓΕΙΑ’’ …σαλτάρανε όλα τα τρωκτικά των ‘’Δήμων και των Κοινοτήτων’’. Κι όταν μπήκε σε εφαρμογή ο ‘’ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’’ …άδειασε (κομματικά) το σύστημα και ‘’ ΦΟΥΛΑΡΕ’’ ο Σύριζα.

    **ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΕ ΙΣΟΥΙΤΗ?
    Βέβαια, πως είναι δυνατόν οι Συριζαίοι να συγχωρήσουν τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου για τους νόμους που ψήφισαν, αφού σε ένα …ΜΙΚΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ( Απλού πόθεν έσχες ), βρέθηκαν να είναι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ οι περισσότεροι που ήθελαν και θέλουν να μας σώσουν από τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου?
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!
    ΥΓ.
    Όσο για το ‘’ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ’’ ετοιμαστείτε γιατί ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ έστω και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ λαθροδημοκράτες !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.