ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερούν Ντάισελμπλουμ

«Η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ως τη Δευτέρα για την εκταμίευση των 2 συν 10 δισ. ευρώ»

Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ως την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να εκταμιευθεί στη συνέχεια η δόση των 2 δισ. ευρώ και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogorup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην οικονομική και νομισματική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όσον αφορά το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ο πρόεδρος του Eurogroup, εξέφρασε την ελπίδα ότι ως τη Δευτέρα θα έχει βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και την ισχυροποίηση του νομικού πλαισίου για να μη γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Προς το παρόν, είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, οι συζητήσεις συνεχίζονται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και το Eurogroup συμφωνούν ότι πρέπει να στηριχθούν τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δανείων. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, ανέφερε επίσης ότι οι θεσμοί αναμένουν τις ελληνικές προτάσεις και εκτίμησε ότι ως τη Δευτέρα θα έχει επέλθει συμφωνία.

Όσον αφορά τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το γεγονός ότι θα χρειαστούν λιγότερα λεφτά σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, είναι ένα «καλό νέο». Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος των αναγκών τους, μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων. Σύμφωνα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ στόχος είναι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να αποφασιστεί η εκταμίευση των χρημάτων από τον ESM για την ανακεφαλαιοποίηση και να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία τις επόμενες εβδομάδες. Προηγουμένως, όμως θα πρέπει να έχουν εκπληρωθεί από την Ελλάδα όλα τα προαπαιτούμενα που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΧΑΜ 22:27 10/11/2015

    ΠΟΝΤΑΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΟΙ…ΚΑΡΑΜΑ(Ν)ΛΑΚΗΔΕΣ !!!!Σ
    Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη μεγάλη και χρονική αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
    Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
    Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
    Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

    Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.

  2. ΝΜαν. 21:05 10/11/2015

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    *Εξαπάτησε το λαό ο Αλέξης ΞΕ-ΤΣΙΠΡΩΤΟΣ ! και ‘’ΕΚΛΕΨΕ’’ την ψήφο και την πολυθρόνα.
    Σε ποιο πολιτικό ‘’καφενέ’’ έμαθε τόσες απάτες και λέει τόσες ΨΕΥΤΙΕΣ?
    Μετά την πολιτική και ανθελληνική ΑΠΑΤΗ του Καραμανλή και τη χρεοκοπία της οικονομίας, ένας άλλος ‘’απρόσμενος’’ και χωρίς ..φώτα πολιτικάντη,ς ξεπήδησε από το μόνιμο σκοτάδι της αριστερής δεξαμενής του ‘’πεσμένου και ιδεολογικά τείχους’’ της ντροπής και της απανθρωπιάς.
    *Ο μικρός και άεργος Αλέξης, ο σύγχρονος ‘’Λορδος Βύρων’’ της ψεύτικης φιλλελληνικής … ψυχής και αγγλικής σκoπιμοτητας, ο ψυχογιός της Χούντας και της διαπλοκής ξεπήδησε μέσα από τον ‘’ χουντικό και συμβιβασμένο πατρικό πλουτισμό’’ να ..σώσει τον εαυτόν του από την μοναξιά και τους έλληνες από την καπιταλιστική δυστυχία.
    *Πήγε και στην Αμερική ο Αλέξης και θα γελάνε όλοι οι παρευρισκόμενοι, τόσο για την αγραμματοσύνη του, την πολιτική του ‘’ένδεια’’, όσο και την αποτυχημένη προστυχιά του να ‘’παρουσιάσει’’ την Ελλάδα και τους έλληνες, σαν τον..παράδεισο για επενδύσεις ΓΙΑ ..ΑΝΟΗΤΟΥΣ και ΗΛΙΘΙΟΥΣ.
    Νόμισε ο ‘’βλαχοδήμαρχος’’ ότι ότι συμβαίνει στου..’’χουριό μας’’ δεν το μαθαίνουν οι ξένοι.
    Έτσι απέφυγε και απέκρυψε να τους πεί ότι:
    *Διέλυσε την Ελλάδα ο Αλέξης, για να κάνει πρόεδρο τον Πάκη, Πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή και υπουργό άμυνας τον καΜένο εντελώς,
    *ισοπέδωσε κάθε προοδευτική ιδεολογική διαφορά και ‘’ταύτισε’’ τους αγώνες της εθνικής αντίστασης να μοιάζουν με αναρχικές καταλήψεις και καταστροφές των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων,.
    * *Όπως απεδείχθη, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ‘’συνδιαλέγονται’’ από κοινού για το ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ της ‘’αριστεράς’’ ενθυμούμενοι ο καθένας χωριστά τα όσα υποσχόταν και ‘’έταζε’’ ο Αλέξης στον λαό μέχρι να τον εξαπατήσει και να του κλέψει την ψήφο.
    *Ενας κοινός ψεύτης και συκοφάντης είναι ο Αλέξης , όπως είναι και συνεργάτης του ακροδεξιός καΜένος εντελώς.
    Ένας μικρός κοινός πολιτικός απατεώνας, αγράμματος , αστοιχείωτος, αντιδημοκράτης, γνήσιο ‘’μαμόθρεφτο’’ της χουντοκληροκληρονομιάς των προσκυνημένων παπαδοεγκάθετων του Παπαδόποουλου και των..’’ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΤΑΤΩΝ’’ Αλαβάνων, ‘’αριστερών και αυτών’’ όπως μας έλεγαν.
    *Απέδειξαν , επί ΟΚΤΩ μήνες την αυθύπαρκτη ανικανότητά τους , την σπατάλη τους και την επικίνδυνη ‘’επένδυση’’ να παραμείνουν στην εξουσία σαν άλλοι ..Καλλιγούλες.
    *Αλήθεια, υπάρχει κανείς που έχει εμπιστοσύνη στους ‘’αντιμνημονιακούς’’ συναδέλφους – ομοϊδεάτες του Αντώνη?
    *Η κατάντια των τραπεζών είναι ΔΕΙΓΜΑ γραφής του ειδικού βάρους των ακροδεξιο-αριστερών.
    *Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το ιταλικό περιοδικό «Panorama», το μέλλον της Ελλάδας εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή».
    *Σχολιάζοντας, δε, τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού επί οκτώ μήνες και την εξαπάτηση και παραπληροφόρηση του λαού , υπογραμμίζει πως «ο εμπρηστής Τσίπρας έμεινε μόνο στα λόγια. Σε δύο μήνες είχε υποσχεθεί τόσα πολλά, κράτησε λίγα και πήρε ακόμη λιγότερα. Αλίμονο στο λαό της Ελλάδας που ψήφισε τέτοιους ‘’αριστερούς’’ συγκυβερνήτες με τους ακροδεξιούς».

  3. ΝΒ 21:02 10/11/2015

    ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

    Θα γίνει πράξη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ:
    ===========================
    -Γιατί είναι χρέος μας :
    Το δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
    Το επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
    Η δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
    Η δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
    H επιδότηση στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
    Η 13η σύνταξη σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
    Η κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
    Η κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.
    Είναι χρέος μας να τερματίσουμε τον εφιάλτη της ανεργίας που πνίγει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του λαού μας.
    Για να μην αναγκάζονται οι νέοι μας να φεύγουν στο εξωτερικό.
    Για να ανοίξουν δουλειές.
    Για αυτό και προτείνουμε :
    Κατώτατος μισθός στα €751.
    Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και του εργατικού δικαίου.
    Κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές απολύσεις.
    Σχέδιο για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.