ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο υπουργός για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

Ν. Φίλης: Δεν είμαι «καραγκιόζης πολιτικάντης»

Τη μανία των τραμπούκων της ακροδεξιάς στο χώρο του Αγνώστου Στρατιώτη και την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο καταδίκασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης εξέφρασε τη συμπάθειά του «για όσα υπέστη ο κ. Κουμουτσάκος και όσα παραλίγο να υποστεί ο κ. Βαρβιτσιώτης», τονίζοντας πως κάποιοι «διαχειρίζονται με τρόπο επαγγελματικό και εξοργιστικό, τραμπούκικο, φασιστικό τις μνήμες των ανθρώπων».

«Ποιοι όπλισαν το χέρι του δολοφόνου του Φύσσα; Ποιοι συνεχίζουν σήμερα να οπλίζουν το χέρι των τραμπούκων; Είναι προφανές ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού και μπροστά στους τραμπούκους που, αν και υπόδικοι, δεν υποχωρούν», συνέχισε ο υπουργός Παιδείας.

Όπως είπε, ως υπουργός υιοθετεί την άποψη της Βουλής για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, ανεξαρτήτως των προσωπικών απόψεων σε επιστημονικό επίπεδο.

Ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα» και αναζωπύρωση της «εθνικιστικής απειλής».

Αναφερόμενος στις απόψεις του περί «εθνοκάθαρσης των Ποντίων», τόνισε ότι «δεν είμαι "καραγκιόζης πολιτικάντης" να κάνω ότι δεν είχα πει τίποτα. Καθεστώς αναστολής προσωπικής άποψης δεν υπάρχει στην δημοκρατία».

«Σέβομαι τον πατριωτισμό των συμπολιτών μου και τον Ποντίων, σέβομαι την επίσημη θέση της ελληνικής πολιτείας», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

Καταλήγοντας ο κ. Φίλης ζήτησε «να πρυτανεύσει πνεύμα λογικής και δημοκρατικού τόξου στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και τόνισε ότι αυτό το οποίο απειλείται είναι η δημοκρατία και αυτό που υφιστάμεθα σήμερα, είναι η απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα».

Ο Βορίδης ζήτησε την παραίτηση Φίλη

Τοποθετούμενος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και υποστήριξε ότι είχαν συνέπειες στην εξωτερική πολιτική της χώρας. «Υπάρχει πολιτική δύναμη που λέει ότι η γενοκτονία των Ποντίων όπως αναγνωρίστηκε από το Κοινοβούλιο, πρέπει να αναθεωρηθεί; Δεν μπορεί ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδος να έχει διαφορετική θέση από το ελληνικό κοινοβούλιο», είπε ο κ. Βορίδης και ζήτησε την παραίτηση του κ. Φίλη.

«Ποιος οπλίζει το χέρι των τραμπούκων, καταδικάζετε τις αυτές τις πράξεις» ρώτησε τον βουλευτή παρεμβαίνοντας ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε. «Τώρα μας λέτε θεωρίες».

«Οι εμπρηστικές δηλώσεις» απάντησε ο κ. Βορίδης και συνέχισε «όταν υπάρχει προσβληθείς, δαρείς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μου λέτε αν δικαιολογώ την πράξη; Πρέπει να δούμε ποιος απαξιώνει το πολιτικό σύστημα και ουσιαστικά πυροδοτεί τους άθλιους τραμπουκισμούς».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΒ 20:53 05/11/2015

    Γιατί .»έδιωξαν» τον Χαϊκάλη ?

    Ο Χαϊκάλης υπουργός εργασίας , ο Κουίκ επόπτης και γιατί όχι ο Φίλης παδείας?

    Αν και λογικά παδείας »ΕΠΡΕΠΕ» να αναλάβει ο κ. Βούτσης, λόγω πείρας και γνώσης !!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.