ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευση διαδηλώσεων έως την Πέμπτη

Ολάντ: Πράξη πολέμου από το Ισλαμικό Κράτος

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως οι αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, από τις οποίες έχασαν χθες το βράδυ τη ζωή τους 128 άνθρωποι και 250 τραυματίσθηκαν, ήταν "μια πράξη πολέμου" που οργανώθηκε στο εξωτερικό από το Ισλαμικό Κράτος με εσωτερική βοήθεια.

Ο Ολάντ δήλωσε πως θα μιλήσει τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και πως στη χώρα θα τηρηθεί επίσημο πένθος τριών ημερών.

"Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πράξη πολέμου (...) η οποία πραγματοποιήθηκε από το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικούς συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει", δήλωσε ο Ολάντ μιλώντας στο προεδρικό μέγαρο.

Το Ισλαμικό Κράτος  ημέρα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι,  έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, το οποίο δεν έχει ημερομηνία εγγραφής και στο οποίο η τζιχαντιστική αυτή οργάνωση προτρέπει τους μουσουλμάνους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία να κάνουν ιερό πόλεμο και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία.

Οι διαδηλώσεις απαγορεύθηκαν στο Παρίσι και τα προάστιά του έως την Πέμπτη το μεσημέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της γαλλικής πρωτεύουσας που εκδόθηκε σήμερα, την επομένη των φονικών επιθέσεων.
Η απόφαση αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι οι δυνάμεις εσωτερικής ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί για να "διασφαλίσουν τη γενική ασφάλεια στην περιοχή" και "δεν μπορεί να περισπασθούν απ' αυτή την αποστολή, που έχει προτεραιότητα, για να διασφαλίσουν συγκεκριμένα την ασφάλεια σε πορείες και συγκεντρώσεις", σύμφωνα με το διάταγμα που υπογράφηκε από τον αρχηγό της αστυνομίας Μισέλ Καντό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.