ΚΟΣΜΟΣ

Στον αέρα(;) διαλύθηκε το αεροσκάφος - Συνεχίζονται οι έρευνες

Στη Ρωσία οι πρώτες σοροί των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας του Σινά

Στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας μεταφέρθηκαν οι πρώτες 114 σοροί της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά, που κόστισε τη ζωή στο σύνολο των 224 επιβατών και βύθισε στο πένθος τη χώρα. Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως το επιβατικό αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα προτού τα συντρίμμια του σκορπιστούν σε μεγάλη έκταση στην έρημο και υπογραμμίζουν ότι είναι ακόμη αρκετά νωρίς για να βγουν συμπεράσματα για τους λόγους που προκλήθηκε η καταστροφή.

Μόνο μία «έξωθεν ενέργεια» μπορεί να εξηγήσει τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι είναι αδύνατον το Airbus να διαλύθηκε στον αέρα εξαιτίας τεχνικής βλάβης ή σφάλματος του πιλότου και ότι η μοναδική δυνατή εξήγηση είναι «φυσικές ή μηχανικές ενέργειες». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το πλήρωμα δεν είχε καμία επαφή με το έδαφος για να αναφέρει τυχόν προβλήματα στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι καμία εκδοχή δεν μπορεί να αποκλεισθεί, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους μπορεί να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

Η αεροπορική εταιρεία δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την ασφάλεια της πτήσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους είχαν ελεγχθεί στις 26 Οκτωβρίου χωρίς να διαπιστωθεί πρόβλημα και ότι κατά τις πέντε τελευταίες πτήσεις πριν από τη συντριβή το πλήρωμα δεν είχε αναφέρει κανένα τεχνικό πρόβλημα στο σχετικό βιβλίο, ενώ ένα χτύπημα στην ουρά του αεροσκάφους που χρονολογείτο από το 2001 είχε πλήρως επισκευασθεί.

Στην Αγία Πετρούπολη οι πρώτες σοροί

Το πρώτο μεταγωγικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στην Αγία Πετρούπολη επαναπάτρισε τις σορούς 144 θυμάτων. Η αναγνώριση θα γίνει στη Ρωσία με χρήση γενετικού υλικού, ενώ δεύτερο αεροσκάφος αναμένεται μέσα στη Δευτέρα.

sinai3

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε αρχική φάση και όλοι περιμένουν να μιλήσουν τα δύο μαύρα κουτιά, τα οποία έχουν περισυλλεχθεί και έχουν υποστεί μόνο μικρές ζημιές. Ο επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής Αεροπλοΐας, η οποία έχει βάση στη Μόσχα, Βίκτορ Σοροτσένκο, ανέφερε πως η διάλυση του αεροσκάφους στον αέρα δεν μπορεί ακόμη να γίνει βάση για συμπεράσματα.

sinai4

Συγκεχυμένες ήταν οι πρώτες αναφορές γύρω από την εξέταση των μαύρων κουτιών: Η αιγυπτιακή πλευρά είχε αναφέρει πως η εξέταση είχε ξεκινήσει αλλά θα χρειαζόταν αρκετές ημέρες, όμως ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως η εξέταση των καταγραφέων δεν είχε ακόμη ξεκινήσει.

Την απόφαση των Lufthansa, Air France και Emirates να αποφεύγουν να πετούν πάνω από το Σινά ακολούθησαν και άλλες αεροπορικές εταιρείες χωρών του Αραβικού Κόλπου. Ο ισχυρισμός ενόπλων μαχητών πως κατέρριψαν το αεροσκάφος έχει απορριφθεί τόσο από τη Μόσχα όσο και από το Κάιρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.