ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Χρέος μας να δημιουργήσουμε περιβάλλον ασφάλειας για τους λαούς της Ευρώπης

Eϊναι χρέος μας να εξαρθρώσουμε και να απομονώσουμε άμεσα τους τρομοκράτες, δήλωσε  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το χτύπημα στο Παρίσι σημειώνοντας όμως ότι είναι χρέος μας και να σταματήσουμε άμεσα τον κύκλο της βίας των πολεμικών συγκρούσεων και να βρούμε λύση στο προσφυγικό πρόβλημα.

«Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας.

Το χθεσινό πολύνεκρο, πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα ήταν ένα χτύπημα τυφλό αλλά στοχευμένο, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως ήταν ένα χτύπημα στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της ελευθερίας, ένα χτύπημα στην Ευρώπη της πολυπολιτισμικότητας.

«Τούτη την ώρα ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στο γαλλικό λαο, συμπαραστεκόμαστε στη γαλλική κυβέρνηση. Μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια των τρομοκρατών και της βαρβαρότητας», είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως «οι τρομοκράτες θα μας νικήσουν αν καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν. Αν μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τις αρχές μας, αν μας οδηγήσουν σε μια Ευρώπη φρούριο μέσα στο οποίο θα ζουν φοβισμένοι λαοί».

«Την τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα θα τη νικήσουμε μόνο αν επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην επιλογή μας για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Χρέος μας να εξαρθρώσουμε και να απομονώσουμε άμεσα τους τρομοκράτες, χρέος μας είναι και να σταματήσουμε άμεσα τον κύκλο της βίας και των πολεμικών συγκρούσεων, να βρούμε λύση στο προσφυγικό πρόβλημα, στο δράμα των ανθρώπων που φεύγουν από τα σπίτια τους κυνηγημένοι από τους ίδιους τρομοκράτες και πνίγονται στη Μεσόγειο θάλασσα», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Η Ευρώπη ήταν είναι και θα παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας. Και σήμερα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να ενισχύσουμε τις αξίες του ουμανισμού και της ελευθερίας που ανέδειξε η γαλλική επανάσταση».

Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς

Για την κατάσταση ασφαλείας και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται συζήτησε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συναρμόδιους υπουργούς. Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, σήμερα, στις 12.00, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα και τον διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Ρουμπάτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 13:31 15/11/2015

    Το να έχει κάποιος ψυχιατρικά προβλήματα και να παίρνει ψυχοφάρμακα υπό στενή ιατρική παρακολούθηση ως φαρμακευτική αγωγή είναι απόλυτα φυσιολογικό , αν και αποτελεί ταμπού για την οπισθοδρομική Ελληνική κοινωνία . ΟΜΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ανταποκρίνεται πλήρως ο Ασθενής στην Φαρμακευτική αγωγή τότε ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να ασκεί επαγγέλματα που απαιτούν συναισθηματική και λογική ισορροπία σε συνθήκες ακραίου στρες λόγω ανάγκης διαχείρισης Κρίσεων … επαγγέλματα όπως του ΠΙΛΟΤΟΥ (θυμηθείτε προσφάτως τον ψυχοπαθή Γερμανό πιλότο κλειδωμένο στο πιλοτήριο του Airbus A320 να «παίρνει μαζί του» 150 αθώους επιβαίνοντες) . ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ?

  2. N Bράχος 12:21 15/11/2015

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΟΖΑΛ (πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας):
    *********************************************
    Η άρνηση της Ευρώπης να δεχθεί την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε έχει δημιουργήσει ΑΜΕΤΡΗΤΑ προβλήματα στους Τούρκους πολιτικούς.
    Σε μια συζήτηση ο τότε πρόεδρος Οζάλ και προκειμένου να απαντήσει σε στρατιωτικές πηγές, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί, δεν φοβόμαστε τους Τούρκους , απάντησε με νόημα:
    «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες.
    Αρνήθηκαν να μπούμε στην Ευρώπη. Κάθε μέτρο έχει και αντίμετρο. Αν μπορούν ας μας…σταματήσουν !
    Αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους από την από εδώ μεριά και να τελειώνουμε πια με αυτούς».
    2008: Συνελήφθησαν στην Ελλαδα 146.337 μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες.
    Αν συνεχιστεί η είσοδος με τέτοιον ρυθμό, στην Ελλάδα το 2018 θα έχουμε 5.000.000 μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.
    ΣΧΟΛΙΟ: Τι έκανε λοιπόν ο Σύριζα από την πρώτη στιγμή? Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, σε κάθε συζήτηση ‘’διευκόλυνε’’ την λαθρομετανάστευση, της οποίας ΓΝΩΡΙΖΕ τις συνέπειες. Σήμερα τι μας λέει? Ξέχασε ότι η(βαλτή?) συμπεριφορά του οδηγούσε και καθοδηγούσε και διευκόλυνε το παιχνίδι των τούρκων?
    Πότε ‘’ΑΝΟΙΞΑΝ΄΄ οι ,,,πύλες της Ελλάδας και ο καθένας μπορούσε Α-Ν-Ε-Τ-Α να μπεί στην πατρίδα μας από όποιο σημείο ήθελε?
    Που είναι τα σύνορά μας κ. Τσίπρα και ποιος τα φυλάει?
    Που είναι το κράτος και η πολιτεία να περιφρουρήσουν τα σύνορά μας ?
    Κύριε Τσίπρα, η πολιτική σου( οι εντολές που έπαιρνες?) οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή πραγματικότητα.
    Έγινες και ‘’ΕΣΥ’’ λαθρέμπορας μεταναστών με ότι μπορεί να συνεπάγεται τόσο η έννοια όσο και τα συνεπακόλουθα.
    Σήμερα , φιλάς εκεί που έφτυνες και μιμείσαι την ‘’πόρνη εν κλαυθμώ’’ που ανεβόα οικτίρμων…’’
    Η Παρουσία σου με την εκτέλεση των εντολών , οδηγεί την νεολαία μας στον αφανισμό και τη χώρα σε γενοκτονία.
    Ποτά άλλοτε Έλληνας πολιτικός, δεν απεδείχθη τόσο ΨΕΥΤΗΣ , επικίνδυνος , ανίκανος και τόσο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ!

  3. SPARTA. 8:31 15/11/2015

    Αλλη μια διακυρηξη ψεματος απο τον κατα επαγγελμα ψευτη Αλεξη Τσιπρα.Πως να δημιουργησεις περιβαλλον Ασφαλειας για τους Λαους της Ευρωπης οταν η επισημη πολιτικη της κυβερνησης σου ειναι αυτη των ανοικτων συνορων για να μπορει ελευθερα να εισβαλει ο καθε τζιχαντιστης ισλαμιστης τρομοκρατης.Εδω ο εταιρος και συγκυβερνητης του καθεστωτος Καμμενος ειπε με θρασσος δημοσια και χωρις τσιπα οτι στην Ελλαδα γινεται αποβαση και δεν μπορουμε να ελεξουμε αυτους που μπαινουν.
    Χρειαζεται καποια αλλη αποδειξη για να καταλαβει κανεις οτι μας κυβερνουν Τσολακογλου, μερκελιστες, προδοτες και δοσιλογοι;

  4. NB 22:23 14/11/2015

    Είναι απίστευτος ο κυνισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.

    Ενώ η χώρα χάνεται, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει φράγκο και περνάνε νομοσχέδια για δήθεν αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτοί υπογράφουν αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολάρια και μάλιστα δίνουν και προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ. Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε. Έτσι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που λιποθυμούν; Πώς δίνει λεφτά στην αμερικανική εταιρεία Lockheed και δεν τα μοιράζει στον κόσμο; Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση; Και γιατί κατηγορούσε τους προηγούμενους για τις αμυντικές δαπάνες και τώρα κάνει το ίδιο; Και τέλος: Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και η πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είχε ως κερασάκι στην τούρτα και 500 ψωροεκατομμύρια;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.