ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση από τον Έβρο

Β. Μεϊμαράκης: Η πολιτική της κυβέρνησης μας βαθαίνει στην ύφεση

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τον Έβρο ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης  Μεϊμαράκης κάνοντας λόγο για οικονομική πολιτική που μας βαθαίνει στην ύφεση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε την ανάγκη να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα ζητήματα που άπτονται στον πρωτογενή τομέα, δεσμευόμενος να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων των κτηνοτρόφων.

«Πρέπει να προσέξουμε ώστε η οικονομία την οποία θα ακολουθήσουμε να είναι οικονομία που υπηρετεί τελικά την Ελλάδα και την εθνική πολιτική και να υπηρετήσει ακόμα περισσότερο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι η Θράκη» τόνισε εν συνεχεία και ζήτησε την αποκατάσταση των αδικιών του παρελθόντος.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα θέματα του πρωτογενή τομέα στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη (αύξηση του φορολογικού συντελεστή, 100% προκαταβολή φόρου εισοδήματος, αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ), δεσμεύτηκε για την άσκηση κοινοβουλευτικής πίεσης στην κυβέρνηση ως προς την καταβολή αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τη ζωονόσο της οζώδους δερματίτιδας καθώς και για την παράταση του χρόνου παραγραφής της επιδότησης κατά 12% του εργοδοτικού κόστους, είτε της έναρξης πληρωμής του για το 2010 τον πρώτο χρόνο που παραγράφεται μετά τις 31/12/2015.

Αναφορικά με την επιδότηση επιτοκίου 3%, ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε απολύτως δίκαιο το αίτημα και ανέντιμη τη στάση της Πολιτείας που «μετά από τόσα χρόνια με διάταξη που είχε περάσει και που οι ίδιες οι επιχειρήσεις είχαν πιστέψει και εφήρμοσαν να ζητάει τώρα αυτές τις επιστροφές οι οποίες εν τέλει δεν μπορούν να δοθούν πίσω... Θα δούμε πώς μπορούμε να το συζητήσουμε κατά τη διάρκεια της ανακεφαλαιοποίησης και να βρούμε μαζί με το επιμελητήριο, τους ενδιαφερόμενους και τους τραπεζικούς φορείς μία λύση».

Ο κ. Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε παράλληλα, για την επαναφορά του προνοιακού επιδόματος των Ποντίων. Όσον αφορά στην εσωκομματική διαδικασία, ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη με πολιτική σκέψη, ενώ τέλος, διαβεβαίωσε για την ενότητα του κόμματος, ανεξάρτητα του εκλογικού αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.