ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό

Αλ. Τσίπρας: Υπέρ της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής η Ελλάδα

Η δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα αναγνωρίστηκε ο ρόλος-κλειδί της Άγκυρας στη μείωση των προσφυγικών ροών» και τόνισε πως είναι ανάγκη η γειτονική χώρα  να εφαρμόσει όλα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο ΕΕ- Τουρκίας, σημειώνοντας ότι αναγνωρίστηκε η σημασία της σχέσης Ελλάδας και Τουρκίας στον έλεγχο και τη μείωση των προσφυγικών ροών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αναγνωρίστηκε η ανάγκη να εφαρμοστεί η διμερής συμφωνία επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας, ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επιστροφής στην Τουρκία όλων όσων «δεν έχουν το προσφυγικό προφίλ».

Παράλληλα, υπήρξε δέσμευση να ασκηθούν σημαντικές πιέσεις από την πλευρά της ΕΕ προς τρίτες χώρες , προκειμένου είτε να ενεργοποιηθούν παλιότερες συμφωνίες επανεισδοχής, είτε να γίνουν επιστροφές. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ένας νόμιμος και ασφαλής δίαυλος μεταφοράς των προσφύγων προς τον προορισμό τους, αλλά και μια συγκροτημένη πολιτική επιστροφών για όσους δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναγνώρισαν την ανάγκη να υπάρξει ένας μηχανισμός επανεγκατάστασης απευθείας από την Τουρκία και δεσμεύθηκαν να ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο.

Όσον αφορά την προετοιμασία των κέντρων καταγραφής προσφύγων (hotspots) στα νησιά, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, ολοκληρώνοντας την κατασκευή τους, αλλά και τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης στην ενδοχώρα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «όλοι χαιρέτισαν, και ιδιαίτερα ο πρόεδρος της Επιτροπής, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα και την Ιταλία», σε αυτό το ζήτημα,.

«Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε το ανθρωπιστικό μας καθήκον», δήλωσε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν μπορεί να είναι ένα «μέλλον φραχτών και βίας», αλλά ένα μέλλον «αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και συνυπευθυνότητας».

Αναφορικά με τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είναι μια απόφαση την οποία καλωσορίζουμε» και επεσήμανε ότι «είναι απολύτως σαφές ότι η δράση αυτών των σωμάτων εναπόκειται στην ευθύνη της διαφύλαξης των συνόρων που παραμένει εθνική ευθύνη».

Για τη χρονιά που φεύγει 

«Η Ελλάδα μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαινει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο όμως και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη «χρονιά που φεύγει», είπε πως ήταν μια «πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη», «μια χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων». Όπως πρόσθεσε, «σ’αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τις δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις, νομίζω βάλαμε και μεις καθοριστικά το μπόλι μας για τη μεγάλη αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη, μια αλλαγή κατεύθυνσης».

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε επίσης «αυτό το μπόλι» να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά και τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι «ιδιαίτερα μετά την προηγούμενη χρονιά που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων να είναι μια χρονιά των μεγάλων ανατροπών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες».

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Βάινια 11:53 19/12/2015

    Ο Αλέξης ο καραπουσουκλής, πάει καιρός πού σταμάτησε να ζει, να σκέφτεται, και να μιλά από μόνος του. Ούτε παραπονεμεος στό καπηλειό δεν θα καταφέρει να πεθάνει. Αυτός θα πάει ευτυχισμένος στον κόσμο του σε κανένα πολιτικό φρενοκομείο.

  2. N Bράχος 19:08 18/12/2015

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΠΑΡΑ-Πολιτική κοινοκτημοσύνη?

    Μετά την πολιτική και ανθελληνική ΑΠΑΤΗ του Καραμανλή και τη χρεοκοπία της οικονομίας, ένας άλλος ‘’απρόσμενος’’ και χωρίς ..’’φώτα’’ πολιτικάντης, ξεπήδησε από το μόνιμο σκοτάδι της αριστερής δεξαμενής του ‘’πεσμένου και ιδεολογικά τείχους’’ της ντροπής και της απανθρωπιάς.
    Ο μικρός και άεργος Αλέξης, ο σύγχρονος ‘’Λορδος Βύρων’’ της ψεύτικης φιλλελληνικής … ψυχής και αγγλο- σταλινικής σκοπιμότητας, ο ψυχογιός της Χούντας και της διαπλοκής ξεπήδησε μέσα από τον ‘’ χουντικό και συμβιβασμένο πατρικό πλουτισμό’’ να σώσει τον εαυτόν του από την μοναξιά και τους έλληνες από την καπιταλιστική δυστυχία.
    *Εξαπάτησε το λαό ο Αλέξης, και ‘’ΕΚΛΕΨΕ’’ την ψήφο και την πολυθρόνα.
    *Διέλυσε την Ελλάδα ο Αλέξης, για να κάνει πρόεδρο τον Πάκη, Πρόεδρο της Βουλής τη Ζωή και υπουργό άμυνας τον καΜένο εντελώς,
    *ισοπέδωσε κάθε προοδευτική ιδεολογική διαφορά και ‘’ταύτισε’’ τους αγώνες της εθνικής αντίστασης να μοιάζουν με αναρχικές καταλήψεις και καταστροφές των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων,.
    *ΣΗΜΕΡΑ, απέδειξε ότι σκεπτόταν αν δεν ’’λυγίσουν’’ οι χιλιοϋβρισμένοι δανειστές και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός του, να προβεί σε …δημοψήφισμα όπως και ΕΚΑΝΕ, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο την ίδια την υπαρξιακή μας υπόσταση, αφού το δίλημμα ήταν ‘’καλυμμένη ΑΠΑΤΗ’’ !!!!
    *Όπως απεδείχθη, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ‘’συνδιαλέγονται’’ από κοινού για το ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ της ‘’αριστεράς’’ ενθυμούμενοι ο καθένας χωριστά τα όσα υποσχόταν και ‘’εταζε’’ ο Αλέξης στον λαό μέχρι να τον εξαπατήσει και να του κλέψει την ψήφο.
    *Ενας κοινός ψεύτης και συκοφάντης είναι ο Αλέξης , όπως είναι και ο συνεργάτης του ακροδεξιός καΜένος εντελώς.
    *Απέδειξαν , επί ΟΚΤΩ μήνες την αυθύπαρκτη ανικανότητά τους , την σπατάλη τους και την επικίνδυνη ‘’επένδυση’’ να παραμείνουν στην εξουσία σαν άλλοι ..Καλλιγούλες.
    *Αλήθεια, υπάρχει κανείς που έχει εμπιστοσύνη στους ‘’αντιμνημονιακούς’’ συναδέλφους του Αντώνη?
    *Η κατάντια των τραπεζών είναι ΔΕΙΓΜΑ γραφής του ειδικού βάρους των ακροδεξιο-αριστερών.
    *Η κατάντια της οικονομίας αντικατοπτρίζεται στα τρομαγμένα βλέμματα των μανάδων που κοιτούν με απόγνωση, το αβέβαιο ‘’αύριο’’ μιας χώρας, που ‘’κυβερνιέται ‘’ σήμερα, από καΜένους μπολσεβίκους χουντόφρονες.
    *Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το ιταλικό περιοδικό «Panorama», το μέλλον της Ελλάδας εξακολουθεί να κρέμεται από μια κλωστή».
    *Σχολιάζοντας, δε, τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού επί οκτώ μήνες και την εξαπάτηση και παραπληροφόρηση του λαού , υπογραμμίζει πως «ο εμπρηστής Τσίπρας έμεινε μόνο στα λόγια. Σε δύο μήνες είχε υποσχεθεί τόσα πολλά, κράτησε λίγα και πήρε ακόμη λιγότερα. Αλίμονο στο λαό της Ελλάδας που ψήφισε τέτοιους ‘’αριστερούς’’ συγκυβερνήτες με τους ακροδεξιούς».

  3. Βάινια 17:38 18/12/2015

    Πούλησαν τόν εαυτό τους στον ΔΙΑΒΟΛΟ και ηρωικά μάλιστα.

  4. harko 17:31 18/12/2015

    Είναι αυτός που θα πετούσε με τις…κλωτσιές από τη χώρα ξένους, δανειστές, τοκογλύφους και τροϊκανούς…!!!
    Γιατί προσέβαλαν το εθνικό μας αίσθημα, κατέλυαν την κυριαρχία της χώρας και αντικαθιστούσαν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας..
    Τώρα τους εκλιπαρεί να στείλουν μεγαλύτερη αριθμό ανδρών και γυναικών της frontex, δηλαδή ξένους στρατιώτες για να περιφρουρήσουν τα σύνορα και την ασφάλεια της χώρας…
    Αυτός είναι ο περήφανος και αξιοπρεπής πρωθυπουργός μας…
    Από το μπάτε σκύλοι αλέστε μετανάστες και πρόσφυγες, στο μπάτε σκύλοι αλέστε….ευρωπαίοι…!!!
    Συνεπέστατος, όπως πάντα…
    Και ο Καμμένος τι ρόλο θα παίζει…?
    Εκτός από τα τρενάκια…
    Μάλλον θα κοιμάται με τους φαντάρους για να τους ανεβάζει το…ηθικό…!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.