ΕΛΛΑΔΑ

«Ανυπόστατα δημοσιεύματα»

Διαψεύδει το «Πεντάγωνο» δημοσιεύματα για κοινές ελληνο-ισραηλινές ασκήσεις για τους S-300!

Διαψεύδει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο, το Ισραήλ πραγματοποίησε μέσα στο 2015 αεροπορικές ασκήσεις για την αποφυγή του κινδύνου που συνιστά για τα αεροσκάφη του το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300, το οποίο έχουν προμηθευτεί από τη Ρωσία χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως η Συρία και το Ιράν.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές, το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα, το οποίο αγοράστηκε από την Κύπρο πριν από 18 χρόνια, αλλά τελικώς κατέληξε στην Κρήτη, ενεργοποιήθηκε κατά τη διάρκεια κοινών ελληνο-ισραηλινών αεροπορικών ασκήσεων τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2015.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, με ανακοίνωση του διαψεύδει κατηγορηματικά ως «παντελώς ανυπόστατα» τα εν λόγω δημοσιεύματα.

«Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους εκπαίδευση με οποιαδήποτε τρίτη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ. «Πάγια και συνεχής πρακτική της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι να μην αποκαλύπτει ευαίσθητες επιχειρησιακές δυνατότητες και δεδομένα", επαναλαμβάνεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.