ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ.Βασιλειάδης, Γεν. Γραμματέας Καταπολέμησης Διαφθοράς

«Έχουμε 7 λίστες, τις ενοποιούμε – Θα τελεσφορήσει η μάχη κατά της φοροδιαφυγής»

Αισιόδοξος ότι η μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής θα καρποφορήσει γρήγορα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης.

Με αφορμή την υπόθεση UBS μίλησε στο «Κόκκινο» και όπως είπε μεγάλο «όπλο» της κυβέρνησης είναι η ενιαία βάση δεδομένων που επιτρέπει τον έλεγχο στις κινήσεις λογαριασμών, γνωστοποιώντας ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διαθέτουν 7 λίστες.

Για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι με τη υπόθεση ασχολούνται ήδη οι εισαγγελείς.

«Για πρώτη φορά μπαίνουν στο κάδρο και οι τράπεζες που ευνοούσαν το καθεστώς της ανομίας»  τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, προσδιορίζοντας τα νέα στοιχεία και νέα «εφόδια» στη μάχη εναντίον της φοροδιαφυγής.

Σημείωσε επίσης πως «για πρώτη φορά γίνεται συνολική επεξεργασία δεδομένων». Πρόσθεσε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν καλή δουλειά και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα τελικά αποτελέσματα», μολονότι, όπως είπε προς το παρόν είναι «πολύ φειδωλός στο να δίνει νούμερα» προσδοκώμενων εσόδων.

Όσο για την υπόθεση UBS, δηλαδή για την αποκάλυψη ποσών που κυμαίνονται από 1,5 έως 12 εκατομμύρια και τα οποία είχαν Έλληνες καταθέτες στο υποκατάστημα της εν λόγω τράπεζας στην Αθήνα, ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι η ανακίνηση του ζητήματος και οι συνακόλουθοι έλεγχοι δεν αποτελούν «μεμονωμένη πράξη», αλλά απορρέουν από το «γενικό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής».

Τέλος, ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι ασχολούνται ήδη οι εισαγγελείς με το πόρισμα για τον διαχειριστικό έλεγχο που αφορά το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) , για την περίοδο 2010 -2012.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποκάλυψε προ ημερών ένα άκρως ενδιαφέρον εύρημα του ελέγχου που διενεργήθηκε:  Ύποπτες αναθέσεις έργων προβολής προγραμμάτων ενημέρωσης, με εμπλοκή 15 εταιρειών επικοινωνίας και 15 έως 20 υπηρεσιακών παραγόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.