ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στη Real News

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση είναι σταθερή και ισχυρή

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ισχυρή κι έτσι θα παραμείνει» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, σημειώνοντας πως τα σενάρια περί οικουμενικής «τα διατηρούν στο τραπέζι προφανώς μόνον όσοι έχουν ευσεβείς πόθους να επιστρέψουν στις καρέκλες της εξουσίας -στις οποίες είναι εθισμένοι- με "παρά φύσιν" μεθόδους».

«Η χώρα στραθεροποιείται, η ύφεση εκμηδενίζεται, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν, η δόση έρχεται κανονικά και οι ρυθμίσεις ψηφίζονται τις πρώτες βδομάδες του Ιανουαρίου», επισημαίνει ο κ. Παππάς, ενώ αναφερόμενος σε δημοσκοπήσεις που δείχνουν κοινωνική δυσαρέσκεια και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει πως "κρατάει μικρό καλάθι" σε σχέση με τη δυνατότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώνουν τάσεις, καθώς όπως τονίζει «η πρόσφατη εμπειρία μας το επιβάλλει».

Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση κρίνεται καθημερινά από τον κόσμο για τα μέτρα που έχει πάρει και θα συνεχίσει να παίρνει. «Κρίνεται από όλα αυτά που για κάποιους άλλους ήταν δήθεν "μονομερείς ενέργειες", κρίνεται και από τη συμφωνία που έφερε και από τις τελικές ρυθμίσεις της συμφωνίας» αναφέρει, τονίζοντας πως «όσοι καταστροφολογούν θα έρθουν αντιμέτωποι με μια ραγδαία μείωση της αξιοπιστίας τους».

Ο κ. Παππάς κάνει λόγο για «τρομοκρατικά και ανύπαρκτα ρεπορτάζ», που μιλούν για απαίτηση των δανειστών για νέα δημοσιονομικά μέτρα, και τάσσεται κατά της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας πως «η Ευρώπη έχει κάθε δυνατότητα να χειριστεί τα του οίκου της».

Για το χρέος σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να «αναγνωρίζεται διεθνώς η απόλυτη ανάγκη να κινηθούμε προς ελάφρυνση των βαρών της Ελλάδας. «Δεν αναγνωρίζεται μόνο από το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, αλλά και από την Ευρώπη, τις Βρυξέλλες και την ίδια τη Γερμανία», αναφέρει και επισημαίνει ότι η ίδια η Άγκελα Μέρκελ «έχει μιλήσει για μια νέα μακρά περίοδο χάριτος, με χαμηλά επιτόκια που ισοδυναμεί με απομείωση τους χρέους, με ελάφρυνση των βαρών που είναι υποχρεωμένος να πληρώνει ο ελληνικός λαός και -τελικά- με λιγότερα μέτρα και περισσότερες παρεμβάσεις ανακούφισης των αδυνάμων». Στο ερώτημα δε "αν μπορεί η ελάφρυνση να γίνεται με ...δόσεις, αναλόγως της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων", απαντά: «Θεωρώ ότι οι θετικές επιδόσεις της οικονομίας και η πανθομολογούμενη ανάγκη για οριστική επίλυση δεν θα οδηγήσουν εκεί».

Ο υπουργός Επικρατείας ασκεί κριτική στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «πόζα αντιμνημονιακού κόμματος διαμαρτυρίας» από το ΠΑΣΟΚ, που «είναι εντελώς ασύμβατη με την εικόνα που έχουν οι πολίτες για το κόμμα που φέρει τη βασική ευθύνη των αρνητικών για τον τόπο εξελίξεων». Προτρέπει μάλιστα την ηγεσία του να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να βγάλει συμπεράσματα από τα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία), που κοιτούν αριστερά. Εκτιμά ότι το Ποτάμι βρίσκεται σε κρίσιμες επιλογές, σημειώνοντας ότι «εμείς θα θέλαμε να επιλέξει καθαρά τη στρατηγική της προοδευτικής διακυβέρνησης», ενώ αναγνωρίζει στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη σε ορισμένες περιπτώσεις πολιτική ωριμότητα, ωστόσο αναφέρει πως άλλες θέσεις του αντιφάσκουν.

Επίσης, κάνει λόγο για de facto απουσία αξιωματικής αντιπολίτευσης που προκαλεί ουσιαστικό πρόβλημα δημοκρατίας, φέρνοντας ως παράδειγμα την καθυστέρηση στο ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, λόγω απουσίας ΕΣΡ. «Βεβαίως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα πορευτεί με τα κατάλληλα νομοθετικά εργαλεία για να επιλύσει το πρόβλημα», συμπληρώνει.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΜαν. 15:19 26/12/2015

    Τι έλεγε ο Τσίπρας το 2011, όταν ο Παπανδρέου του ζητούσε συναίνεση!

    Έχουν περάσει περισσότερα από 4 χρόνια, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζητούσε την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα.

    Ωστόσο, τα πράγματα εκτυλίχθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας, που «πετροβολούσε» το 2011 κάθε έννοια συναίνεσης και σύμπραξης μπροστά στα δύσκολα, αλλά αναγκαία τότε μέτρα, να ζητάει σήμερα συναίνεση και ενώ έχουν γίνει εκλογές μόλις 2 μήνες πριν, τις οποίες προκάλεσε ο ίδιος με την παραίτησή του, για ένα Μνημόνιο, που διαπραγματεύτηκε μόνος του και έφερε ο ίδιος χάρη στην ερασιτεχνική και ανούσια διαπραγμάτευση 7 μηνών, που κατέληξε με το «βατερλώ» της 12ης Ιουλίου και αφού είχε προηγηθεί ένα διχαστικό και άνευ ουσίας δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.

    Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στις 24 Μαΐου του 2011, όταν τον κάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να του ζητήσει τη στήριξή του μπροστά στα δύσκολα, που έρχονται, αφού εάν έπεφτε τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τότε τα πράγματα θα έπαιρναν πολύ επικίνδυνη τροπή, όπως και έγινε τελικά… Τώρα όμως, εν έτει 2015, ζητάει τη συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεις, που ο ίδιος δεν έδινε ως αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια…!

    Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Τσίπρα, μετά το πέρας της συνάντησης:
    «Δεν ήρθα για να συζητήσω με τον κ. Παπανδρέου τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας. Ήρθα για να του πω ότι δεν πρέπει και δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του με τις επιλογές του ενάμισι χρόνο τώρα έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχθεί την αποτυχία, επιμένει σ’ αυτή την εγκληματική πολιτική, ψάχνει για συνένοχους και όχι για συναίνεση. Δεν μπορούμε να τη δώσουμε.

    Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να φύγει. Αν μας ζητούν να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη, τότε το λόγο έχει ο ελληνικός λαός. Αυτός ο λαός χρειάζεται να ζει με αξιοπρέπεια. Και πιστεύουμε ότι οι νέοι άνθρωποι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της νεολαίας και στην Ισπανία και αλλού και θα διεκδικήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Αν αυτό που μας ζητάνε είναι να ξεπουλήσουμε μέχρι και την Ακρόπολη, τότε αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι οι Έλληνες κι όχι ο κ. Παπανδρέου»

  2. N Bράχος 12:50 25/12/2015

    ΕΤΣΙ »ΕΡΡΙΞΑΝ» ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
    »»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
    Αλέξης Τσίπρας: Η Ελλάδα είχε δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Δεν το έκανε ποτέ όμως, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο αρνήθηκε να υλοποιήσει ο Καραμανλής και γι αυτό και αποχώρησε στην ουσία από την εξουσία, δέχθηκε όμως με θέρμη να το υλοποιήσει ο κ. Παπανδρέου. Είναι όμως ένα σχέδιο εγκληματικό για τον ελληνικό λαό.
    Κι όμως ο ΙΔΙΟΣ ο Καραμανλής ψηφίζει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ στη βουλή τον προϋπολογισμό του 13 και αναγνωρίζει και αποδέχεται ότι το ΕΛΛΕΙΜΜΑ του 2009, ήταν 16%.
    ΟΜΩΣ ο αρχηγός των σκουρλέτηδων, συκοφαντεί πρόστυχα και αντεθνικά το Γιώργο Παπανδρέου και του φορτώνει και το προπατορικό αμάρτημα..
    Και από την άλλη πλευρά κατηγορεί τον Σαμαρά ότι ανέτρεψε τον Παπανδρέου και ταυτόχρονα δηλώνει δημόσια και επίσημα, ότι για τα χάλια της οικονομίας ευθύνεται ο Καραμανλής.
    Ενώ βέβαια κι εμείς γνωρίζουμε, ότι τη μισή Ελλάδα την έκαψαν οι κουκουλοφόροι του Σύριζα και με το σύστημα ‘’ΔΕΝ πληρώνω’’ άδειασαν ..τα άδεια ταμεία από τον Καραμανλή.
    Περίεργο δεν είναι, που ΔΕΝ μπορούν να με πείσουν, ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.