Neo

Πληρωμένη απάντηση Παπανδρέου σε Σαμαρά

Το άρθρο του κ. Αντώνη Σαμαρά, στην ιστοσελίδα Liberal, δεν επρόκειτο να μείνει αναπάντητο από την πλευρά του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδικά, η αναφορά του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι το μεταρρυθμιστικό κίνημα ανακόπηκε προσωρινά αλλά θα συνεχιστεί, προκάλεσε οργή στο περιβάλλον του Γιώργου.

Και τούτο διότι, ο πρώτος Πρωθυπουργός του μνημονίου δεν ξεχνά την πολεμική που ο ίδιος δέχτηκε από την τότε ευρισκόμενη σε αντιμνημονιακή τροχιά Ν.Δ. υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου είναι χαρακτηριστική: «Τότε που υπήρχε άμεση αναγκαιότητα μιας στοιχειώδους συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς μετέβαινε στο Ζάππειο για να παρουσιάσει τον τρόπο που θα μηδένιζε σε ένα χρόνο τα ελλείμματα. Αυτά που ο προκάτοχός του κ. Καραμανλής εκτόξευσε, απέκρυψε και πλαστογράφησε με τις συνέπειες που βιώνουν οι πολίτες μέχρι σήμερα» σημειώνεται, ενώ η κατάληξη είναι ακόμη πιο αιχμηρή: «είναι βέβαιο ότι, η φράση "Σαμαράς - Μεταρρυθμιστής", θα διδάσκεται στο μέλλον, ως χαρακτηριστική ιστορική, και πολιτική αντίφαση... Τώρα, πλέον, όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι εάν το 2010 η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε στήριξη από τα άλλα κόμματα θα είχαμε βγει προ πολλού από την κρίση».

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΙΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
    Α ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΕΞΙΟ ΤΣΙΠΡΑ

  2. περαν από τη γενικη τοποθετηση για συναινεση συνεχιζεται η σπεκουλα για την ελλειωη συναίνεσης την ανοιξη του 2009 που οι καραμανλικοι αλλα και ο συριζα τη χρησιμοποιουν συγκρινοντας με την δηθεν ομοια κατασταση του 2015 . Πρεπει να δψσουν να καταλαβουν ότι στην αρχη του 2009 η οικονομικη κατασταση παρουσιαζοταν τοσο ροδινη με τη δηθεν θωρακισμενη οικονομια και το προβλεπομενο ελλειμμα 3-4%!.
    με τέτοιες εθνοικες σχετικα προβλεψεισ δεν θα μπορουσε η δηθεν συναινεση να οδηγησει σε σκληρα μετρα που θα απετρεπε την περιτερω επιδεινωση . Και μαλιστα ενοψει ευρωεκλογών .Σημερα η κατασταση είναι διαφορετικη αφου είναι γνωστο ότι εχουμε να κανουμε με πτωχευμενη χωρα

  3. XAM 20:12 11/12/2015

    Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Σαμαράς:
    =====================
    • Συνέντευξη Α. Σαμαρά στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 6/3/2011
    – Επιμένετε να αρνείστε την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους;
    =Ασφαλώς και επιμένω! Οι συνέπειές της θα διαλύσουν και τις τράπεζες και την οικονομία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα κινδύνευε να βγει από τις διεθνείς αγορές για χρόνια. Και θα ανέβαινε το κόστος του μελλοντικού δανεισμού της».
    *Στη συνέχεια, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, αν και πολέμιος της αναδιάρθρωσης, υποστήριξε – με χρονοκαθυστέρηση – το «κούρεμα» όταν και όπως έγινε και μάλιστα το παρουσίασε ως αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής και το χρησιμοποίησε ως βασική αιτία για τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και για την θετική του ψήφο στο δεύτερο Πρόγραμμα.

  4. NMan. 20:06 11/12/2015

    ΑΝΤΩΝΗΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ …ΑΡΧΗΓΟΣ …
    Αυτός δεν είναι που μαζί με τον Καραμανλή
    οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό???
    *Αυτός δεν ήταν που μαζί με τον Τσίπρα και τους Χίτες πυρπόλησαν την Ελλάδα, ώστε να δημιουργήσουν την υποδομή της προσωπικής τους αποδοχής και αναρρίχησης προς την εξουσία, πατώντας κυριολεκτικά πάνω στα ερείπια εθνικής μας προσπάθειας να μη χρεοκοπήσουμε?
    *Αυτός δεν ήταν που μαζί με το Βαγγελάκη ‘’υπέγραψαν’’ την μεγάλη σκευωρία για το Γιώργο Παπανδρέου;
    *Αυτός δεν είναι που ΤΙΝΑΞΕ την οικονομία στον αέρα με τα αποτυχημένα του πειράματα και την ..πολύξερη άγνοιά του;

    * Αυτός δεν είναι που ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ομολογήσει
    το πραγματικό έλλειμμα και επί ΔΥΟ ! χρόνια υπονόμευε και συκοφαντούσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να κλονιστεί και η τελευταία σταγόνα εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική και στους πολιτικούς;
    * Αυτός δεν είναι που έκανε εκατοντάδες προσλήψεις όταν η πατρίδα μας ψυχορραγούσε;
    * Αυτός δεν είναι που μας οδηγεί σε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ αφού τα νέα μέτρα, που μας επέβαλε ήταν οι εντολές της Μέργκελ και των λοιπών τοκογλύφων του Ευρωπαϊκού Νεοναζισμού, και δεν έχουν καμία σχέση με το πρόγραμμα του Πασόκ;

  5. NMan. 20:01 11/12/2015

    ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .
    \
    ΜΕΤΑ..10 χρόνια θα μάθουμε ότι δεν υπάρχει »πρόστιμο» !!!!
    »Φίλε» …μου, ο Διώτης έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να εξηγήσει ποιος τον συμβούλεψε να καταστρέψει το Usb που του έδωσε ο Παπακωνσταντίνου.
    2. Έχει υποχρέωση να εξηγήσει πόσα αντίγραφα »γνωρίζει» ότι υπάρχουν?
    3. Να πει την αλήθεια. Τι έκανε τόσους μήνες με τη λίστα και πόσοι ΗΞΕΡΑΝ για την επεξεργασία ή σε ποιους είχε αναθέσει την επεξεργασία?
    4. Το USB του Βαξεβάνη φέρει ημερομηνία »δημιουργίας» 10 Αυγ. 2010. Δηλαδή το είχε πρίν φθάσει στην Ελλάδα η λίστα?
    5. Ο κ Πάνος Καμμένος πότε »έμαθε» και από ποιον την ύπαρξη της Λίστας?
    6. Ο πρέβυς κ. Χαλαστάνης…που έχασε τα παραστατικά έγγραφα που του έδωσαν μαζί με το CD οι Γάλλοι?
    Πως διαχωρίστηκε το CD από τα »όποια» έγραφα το συνόδευαν ?
    7. Τελικά το ΣΔΟΕ τα…εκπρόσθεσμα και κατά ΜΙΑ (1) ημέρα έγγραφα δεν τα παρέλαβε και ανάγκασε τους συγγενείς να πάνε στα διοικητικά δικαστήρια ΧΩΡΙΣ να έχει καταλογίσει ΝΕΟ πρόστιμο, το οποίο μπορεί να είναι »ΜΗΔΕΝΙΚΟ»???
    Την αλήθεια θα τη μάθουμε ποτέ?
    ΥΓ.
    Πιστεύετε ! αν ήταν επιβαρυντικά για τον Παπακ. δεν θα ..διέρρεαν ‘’στο διαδίκτυο’’, όπως τα αρχικά ?

  6. N Bράχος 19:42 11/12/2015

    Ο Αθανασίου κατάργησε τη διάταξη για τον παράνομο πλουτισμό των πολιτικών!
    1 Δευτέρα, Ιανουαρίου 2015

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Με διάταξη που έφερε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απαλλάσσονται…
    όσοι βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, εκδότες κ.λ.π. έχουν κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό, με βάση το νόμο για το πόθεν έσχες!
    Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το directnews.gr, σημειώθηκε κατά την ψήφιση του περίφημου νόμου 4524/2014 που έχει τίτλο «Μέτρα στήριξης και
    ——————————————————————————————————————————————————
    ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 7 Απριλίου.
    Συγκεκριμένα, στη σελίδα 82 του νόμου, με επικεφαλίδα «ΙΕ20: ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» και στο εδάφιο 10 περιέχονται οι εξής εννέα λέξεις «Τα άρθρα 4 και 5 του ν.3213/2003 (Α΄ 309) καταργούνται»!!!

    Τι προέβλεπε όμως το άρθρο 4 το ν.3213\2003,
    όπως αυτό τροποποιήθηκε με το ν.3849/2010 και επιγράφεται «Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής
    ———————————————————————————————————————————————-
    κατάστασης βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων», δηλαδή το πόθεν έσχες;
    Το άρθρο 4 όριζε σαφώς και κατηγορηματικώς ότι:
    ———————————————————————-
    «1. Υπόχρεος σε δήλωση, ο οποίος επωφελούμενος από την ιδιότητά του αποκτά ή προσπορίζει σε τρίτον αθέμιτο περιουσιακό όφελος, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ.

    2. Ο υπαίτιος των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών και με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες (1.500.000) ευρώ:

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.