ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Θ.Πελεγρίνης: « To σπίτι μας είναι η Ευρώπη»

Στην ανάγκη ανάπτυξης του δημόσιου διαλόγου στο ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης κατά την εκδήλωση του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την ευκαιρία του Βραβείου Ζαχάρωφ 2015, που αφορά στην ελευθερία του λόγου.

Της Εβελίνας Νοδάρα

Στην εκδήλωση, συζητήθηκε επίσης, η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σε συνέργεια με το πρόγραμμα JeanMonnet «Universities4EU» που υλοποιεί το Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος,o Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του   Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Φ. Ασδεράκη, Επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ.Περουλάκης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η δημοσιογραφος, Τέτα Παπαδοπούλου και παρευρέθηκαν καθηγητές και μαθητές είκοσι δύο Λυκείων από όλη την Ελλάδα καθώς και μαθητές του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» από την Αλβανία.

«Το σπίτι μας τις τελευταίες δεκαετίες είναι η Ευρώπη. Προς τα κει πρέπει να πορευτούμε. Ο μόνος τρόπος είναι διάλογος και η πληροφόρηση», τόνισε ο κ. Πελεγρίνης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.