ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό

Β. Μεϊμαράκης: Από το «δεν πληρώνω» πήγατε στο «πληρώστε ακόμη πιο πολλά»

Αυτός ο προϋπολογισμός δεν βγαίνει και δεν τον αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάνοντας λόγο για μύθους που καταρρέουν και ψέματα.

«Βρίσκουν το θράσος να ζητούν βοήθεια εναντίον ποιων; Των συνταξιούχων; Ποιοι; Εκείνοι που αρνήθηκαν την συναίνεση;», διερωτήθηκε ο κ.Μεϊμαράκης από το βήμα της Βουλής.

«Άλλο εθνική συνεννόηση που ζητούσαμε πάντοτε, άλλο συναίνεση και άλλο στήριξη». «Συνεννόηση δεν γίνεται με ύβρεις και απειλές και με το να αποκαλείτε τους πολιτικούς αρχηγούς σκυλιά. Η συνεννόηση θέλει ήθος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «εγώ δεν ψηφίζω κανένα νέο μέτρο» και εκτίμησε πως «το ίδιο θα κάνει και η ΝΔ».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2016 ο κ. Μεϊμαράκης παρατήρησε ότι «δύο είναι τα χαρακτηριστικά του: φόροι και περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων». «Από το «δεν πληρώνω» που ήσασταν, πηγαίνετε στο «πληρώστε ακόμη πιο πολλά», σημείωσε και υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί έγινε η νεοφιλελεύθερη ανάλγητη Αριστερά».

«Άλλο εθνική συνεννόηση, την οποία εμείς ζητούμε πάντα, και άλλο συναίνεση ή στήριξη ή οικουμενική. Συναίνεση όμως με κουτοπονηριές, τα θέλω όλα δικά μου, με ύβρεις, δεν γίνεται και δεν υποκλέπτεται. Η συναίνεση θέλει αρχές και ήθος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχει αυτά. Αποκλείεται να συναινέσουμε σε πολιτικές που δεν πιστεύουμε και προσωπικά δεν ψηφίζω κανένα νέο φορολογικό μέτρο και περικοπές».

Ακόμα, ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το έγκλημα με τα 40 δισ. σε βάρος των μικρομετόχων και του δημοσίου, και δεν διαγράφεται και δεν παραγράφεται και θα σας βαραίνει».

«Το κόστος της διακυβέρνησης σας είναι δυσβάσταχτο. Πυροβολήσατε τα πόδια της χώρας. Αυτός είναι ένας προϋπολογισμός φόρων και περικοπών που δεν τον αντέχει η πραγματική οικονομία, ούτε τα λαϊκά στρώματα. Είναι ένας προϋπολογισμός λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος που αποκαλύπτει την προεκλογική απάτη της ανάλγητης αριστεράς, και εμείς, δεν τον ψηφίζουμε», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.