Neo

Αδιαφανείς διαδικασίες στην πώληση του ΟΛΠ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Στο μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης χτυπά το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη διαδικασία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.

Την κατηγορεί για …αδιαφάνεια και αδυναμία να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον. Ό,τι δηλαδή έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ή κάθε άλλο κόμμα, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Για του λόγου το αληθές, στην Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι :

- η αλλαγή τηςσύμβασης παραχώρησης ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ ΑΕ δεν ολοκληρώθηκε με βάσητις νόμιμες διαδικασίες πουεπέβαλε ο αρχικός νόμος παραχώρησης(3654) καθώς, ουδεμία επιτροπή λειτούργησεκαι καμία διαπραγμάτευση δεν υπήρξε, μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ ΑΕ

- δεν έχει ιδρυθεί Δημόσια Αρχή Λιμένος

- το ΤΑΙΠΕΔ δεν γνωστοποίησε την προσφερόμενη τιμή από τηνμοναδική εναπομείνασα εταιρεία, μετά το το άνοιγμα της οικονομικής τηςπροσφοράς, έτσι ώστε να γνωρίζει ο ελληνικός λαός επί ποιας αφετηρίας ζητήθηκε,η βελτιωμένη προσφορά.

Και όλα αυτά, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει υπέρ της αξιοποίησηςτου λιμενικού συστήματος, προσελκύοντας ιδιωτικές επενδύσεις. Εστιάζει όμως στηδιαδικασία -εκεί που εστίαζε δηλαδή και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στηναντιπολίτευση- ζητώντας αυτή να είναισυμβατή με τις αρχές της ΕΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε θέματαανταγωνισμού, διαφάνειας, αποτελεσματικότητας, εργασιακών σχέσεων καιπροστασίας του περιβάλλοντος. Και με αυτό το πρόσχημα, θα κάνει αντιπολίτευση,σε ένα θέμα το οποίο το ίδιο δρομολόγησε όταν είχε την ευθύνη διακυβέρνησης τηςχώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.