Neo

«Ανφέρ» Μαξίμου με non-paper κατά Μητσοτάκη

Πριν δευτερολογήσει ο Πρωθυπουργός, οι συνεργάτες του έσπευσαν να επιτεθούν στον Πρόεδρο της Ν.Δ.

Ένα πρωτοφανές, ίσως, περιστατικό σημάδεψε τη χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή. Ενώ ολοκληρωνόταν ο κύκλος των πρώτων τοποθετήσεων των αρχηγών, από το επιτελείο του Μαξίμου εκδόθηκε non paper, με το οποίο ασκείτο σκληρή κριτική στα όσα είχε πει, λίγη ώρα νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο κείμενο σημειωνόταν, μεταξύ άλλων, πως «ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο έχασε κατά κράτος την πρώτη του συζήτηση στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος» αλλά, επιπλέον, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτηριζόταν ως αμετανόητος υποστηρικτής των περικοπών των μισθών στο Δημόσιο, υποστηρικτής των θέσεων του ΔΝΤ και της ιδιωτικής ασφάλισης και, μέσω της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την «εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων».

Η πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ και του Μαξίμου να εκδίδουν ανακοινώσεις, σχολιάζοντας τον εκάστοτε Πρόεδρο της Ν.Δ., δεν είναι καινούργια, ούτε βέβαια κατακριτέα. Εντάσσεται στην επικοινωνιακή παράμετρο της πολιτικής, που ασφαλώς είναι κρίσιμη.

Ωστόσο, η επιλογή έκδοσης ανακοίνωσης, εν μέσω κοινοβουλευτικής συνεδρίασης σε επίπεδο αρχηγών και ενώ εκκρεμεί η δευτερολογία του Πρωθυπουργού, ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να απαντήσει στον κ. Μητσοτάκη (όπως έπραξε), συνιστά κοινοβουλευτικό «ανφέρ». Και η δικαιολογία ότι έπρεπε να προλάβουν να... δώσουν γραμμή σε εφημερίδες και ΜΜΕ πριν τα άγρια μεσάνυχτα, απλώς δεν πείθει. Εκτός κι αν, όπως έσπευσαν να σχολιάσουν οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν ήταν σίγουροι ότι ο ίδιος θα τα κατάφερνε...

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NMan. 0:13 28/01/2016

    Τώρα που είμαστε όλοι μνημονιακοί, ας αναρωτηθούμε:
    ============================================
    που θα ήταν η χώρα αν είχε στηριχθεί το 1ο Μνημόνιο;

    Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είδαν το φως το αληθινό, αποδέχθηκαν την ορθότητα των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και προσέφυγαν στη λύση ενός Μνημονίου, μπροστά στον κίνδυνο μιας άτακτης και ασύντακτης χρεοκοπίας.

    Μας είπαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, ότι υπήρξαν θύματα εκβιασμών και με ραγισμένη φωνή ψέλλισαν «ναι σε όλα». Φυσικά, δεν ξόδεψαν ούτε ένα δευτερόλεπτο για να κάνουν την αυτοκριτική τους, θεωρούν δεδομένο ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και οι κακοί Ευρωπαίοι.

    Μετά από όλα αυτά, υπάρχει ένα σαφές εθνικό ερώτημα, το οποίο απευθύνεται εξίσου στο πολιτικό σύστημα και στον ελληνικό λαό: που θα ήταν σήμερα η χώρα αν όλοι τους είχαν δείξει μια στοιχειώδη ανοχή στη σωτήρια επιλογή του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2010;

    Θα ήταν χαμηλότερο το κόστος διάσωσης για τον ελληνικό λαό; Θα είχε αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο εθνικός διχασμός; Θα είχαμε γλιτώσει φαινόμενα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή; Θα είχαν μεταναστεύσει πολύ λιγότεροι Έλληνες; Θα ήταν σήμερα η χώρα σε μια πορεία ανάκαμψης;

    Μην γελιέστε: ο ιστορικός του μέλλοντος θα κάνει λόγο για «συλλογική αυτοκτονία».

  2. NB 0:10 28/01/2016

    Προπαγάνδα και χυδαίος λαϊκισμός:
    είναι αυτή η επανάσταση του διαδικτύου που περιμέναμε;

    Το πρώτο όπλο που αναλαμβάνει δράση σε κάθε πόλεμο είναι η προπαγάνδα και το πρώτο θύμα κάθε πολέμου είναι πάντα η αλήθεια!
    Τα όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μόνο με μία λέξη μπορούν να περιγραφούν:
    παράνοια! Κανείς δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί, τι να πιστέψει.
    Από το ξεκίνημα της διακυβέρνησης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου,
    Εκδότες … !!!, Καναλάρχες…! Καλλιτέχνες..! Εργολάβοι…! Μπλογκερς…! Κομματική καμαρίλα μέσα και έξω …! Έμμισθοι ρουφιάνοι..! Πουλημένοι ανθέλληνες …! Ξένοι και ντόπιοι πράκτορες..!
    αποτυχημένα κομματόσκυλα…! και όλες οι ενδιάμεσες καταστάσεις μας έχουν “πτωχεύσει” και “σώσει” εκατοντάδες φορές, αναλόγως πάντα με τα δικά τους συμφέροντα.
    Ενώ όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έφτασε πολύ κοντά στο να βάλει χέρι στα “μαύρα” των κλεφτών που έχουν βγει σε ξένες τράπεζες, είδαμε να απομακρύνεται άμεσα με πρόσχημα ένα δημοψήφισμα στο οποίο αν και ξένοι ηγέτες αλλά και εσωκομματικοί του αντίπαλοι συμφώνησαν, ήταν αρκετό για να του στερήσει τη θέση με ιδιαίτερα άκομψο και αντιδημοκρατικό τρόπο!

  3. Η ΠΙΟ ΑΝΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟ’’ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ’’ ΑΛΕΞΗ.

    [[Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….]]
    Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ,
    πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια
    Στις 29/2/2012δηλωνατε στο real fm .
    »Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ
    και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση» …..και
    συνεχίζετε λέγοντας ……»η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .
    Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….
    Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;
    Με ποιο ‘’αποδεικτικό’’ δικαίωμα διατυπώνατε τέτοιες μομφές και συκοφαντίες?
    Ξέρετε εσείς κάτι και δεν το λέτε?
    Ντροπή σας !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.