ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη του αυτονόητου»

Ένας χρόνος από την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Ένα χρόνο ζωής κλείνει σήμερα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών που ίδρυσε στις 3 Ιανουαρίου του 2015 ο Γιώργος Α. Παπανδρέου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το ΚINHMA ιδρύθηκε με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού έχοντας μάλιστα ξεκάθαρες προτάσεις για το τι θα έπρεπε να γίνει για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για τον ένα χρόνο από την ίδρυσή του:

Εισήλθαμε πλέον, στον έβδομο χρόνο από την εκδήλωση της κρίσης στη χώρα μας. Και όλα δείχνουν ότι, παραμένουμε στο ίδιο σημείο, με χειρότερες ωστόσο κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, παρά τα όσα μεσολάβησαν.

Τις θυσίες του Ελληνικού λαού, το βαρύ τίμημα που πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν σε πόνο και χρήμα. Αλλά και τις επιτυχίες, τα πλεονάσματα - που δυστυχώς, έγιναν πάλι ελλείμματα.

Παρά τα φανερά δια γυμνού οφθαλμού διδάγματα, παρά τις διαψεύσεις των εύκολων αλλά αδιέξοδων λόγων και δήθεν λύσεων.

Η χώρα, κοντολογίς, παραμένει όμηρος των λαϊκιστικών αντιλήψεων και πρακτικών και δυστυχώς, ιστορικά, θύμα του παρασιτικού πελατειακού πολιτικο-οικονομικού  συστήματος.

Σε μια περίοδο ραγδαίων μεταβολών παγκοσμίως, που χαρακτηρίζονται από την υπερσυγκέντρωση του χρήματος, την ενίσχυση της διαπλοκής των κατεστημένων, την ένταση των αντιπαραθέσεων - εθνικών, θρησκευτικών, φυλετικών, ακόμη και των πολεμικών συγκρούσεων, την ενδυνάμωση του φονταμενταλιστικού αυταρχισμού, περίοδο από την οποία θα βγουν ισχυρές χώρες με εμπεδωμένη και λειτουργούσα δημοκρατία και συγκροτημένες κοινωνικές δυνάμεις, η χώρα μας περιορίζεται στην απλή διαχείριση και των μεγάλων και των καθημερινών ζητημάτων, χωρίς πυξίδα και εθνικό σχέδιο.

Και με μοναδικό γνώμονα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, να είναι στα λόγια πάντα, αρεστές στις κοινωνικές ομάδες στις οποίες έχουν επενδύσει, αλλά τελικά, κάθε άλλο παρά χρήσιμες και για αυτές τις κοινωνικές ομάδες και για την πατρίδα και για το γενικό καλό, για το δημόσιο συμφέρον.

gapkinima

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Πρόεδρός του, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ακριβώς για αυτούς τους λόγους διακήρυσσαν πριν από ακριβώς ένα χρόνο ότι:

"Σήμερα, το 2015, o κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει.

 Απαίτηση των Ελλήνων πολιτών, είναι η απελευθέρωσή μας από μια νέα εξάρτηση, που έχει τη ρίζα της στην αιχμαλωσία των δημοκρατικών μας θεσμών. Αιχμαλωσία από μηχανισμούς ενός οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, που υπηρετείται από ένα πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης...

 ...Σήμερα, η απαίτηση των Ελλήνων πολιτών για απελευθέρωση από τα δεσμά αυτού του πελατειακού συστήματος, μπορεί και πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα κίνημα αξιών.

 Απαντάμε, λοιπόν - σε όσους μας ρωτούν με ποιους συγκρουόμαστε:

 Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι σε όσους κυνηγούν την εξουσία ως λάφυρο για ιδιοποίηση, σε όσους θεωρούν ότι μπορούν να παρασιτούν σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

 Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι σε όσους θεωρούν ότι έχουν το προνόμιο να αυθαιρετούν χωρίς να λογοδοτούν.

 Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι στην αντίληψη της συντήρησης, δεξιάς και αριστερής, αλλά και σε όσους ταυτίστηκαν μαζί της. Τη συντήρηση, που αντιμετωπίζει το δημόσιο σαν πελατειακό λάφυρο, που υπονομεύει τη δημοσιονομική υπευθυνότητα με τον διαρκή κίνδυνο εκτροχιασμού της οικονομίας.

 Αντίπαλός μας το σύστημα του πελατειακού καπιταλισμού, και ένα κατεστημένο που άφησε αυτές τις αντιλήψεις, τις πρακτικές να γιγαντωθούν, να οδηγήσουν τη χώρα στο γκρεμό και να πνίξουν τις δυνατότητες του λαού και της πατρίδας μας.

 Συγκροτούμε μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό εδώ στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, και κυρίως, απέναντι στις παλιές και νέες ανισότητες που αυτό παράγει.

 Μας ρωτάνε, τι λέμε που δεν λένε οι άλλοι;

Ποια είναι η βασική πολιτική μας πρόταση;

 Απαντάμε

 Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο, δεν πρόκειται να μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις των αλλαγών που ζούμε ή επέρχονται, δεν πρόκειται να υπερβεί την κρίση και να ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, συθέμελα, στη βάση αρχών και αξιών για μία σύγχρονη λειτουργική δημοκρατία."

Πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες της, να διαπραγματευτεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και να καταλήξει σε μια συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο που έληγε στα τέλη του 2014 και να χαράξει το δρόμο για την επόμενη ημέρα. Παραδόθηκε στις θεωρίες περί αριστερής παρένθεσης, αντί να αντιμετωπίσει το όποιο πολιτικό κόστος και απέδρασε, παραδίδοντας σε μια άλλη κυβέρνηση, που είχε υποσχεθεί να σκίσει το μνημόνιο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και οι δύο αυτές κυβερνήσεις, εγκλωβισμένες στον μικρόκοσμο του μνημονίου και της αντιμνημονιακής ρητορικής τους, δεν μπόρεσαν ποτέ να σχεδιάσουν μια εθνικά οφέλιμη πολιτική. Παρά τις προειδοποιήσεις, παρά τις ολοκληρωμένες προτάσεις που είχαν ακουστεί.

logokinima

Λέγαμε τότε, με τη διαπραγμάτευση να τρέχει, αφού πρώτα επισημαίναμε τις ευθύνες των εταίρων μας στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την κρίση, αλλά και την τιμωρητική διάθεση που επέδειξαν έναντι της Ελλάδας, καλώντας τους να αλλάξουν στάση:

"...Με τους εταίρους, είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία - ως εξής:

Πρώτον, σημαντικό μέρος του πλεονάσματος να αξιοποιηθεί και για την αντιμετώπιση της φτώχιας και για την ανασυγκρότηση του οικονομικού ιστού, ώστε η χώρα να επιστρέψει ταχύτερα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η εξάλειψη των δημοσιονομικών ανισορροπιών, επιτάσσει η χώρα να στοχεύει σε μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ειδικά, μετά από έξι χρόνια ύφεσης, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια του 25% του εθνικού εισοδήματος,

Και δεν μπορεί να προχωρήσει σε ανασύνταξη της παραγωγικής βάσης χωρίς την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων που από κοινού με τα δημόσια θα οδηγήσουν σε επανεκκίνηση της οικονομίας.

Δεύτερον, ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους που κρατά ο δημόσιος τομέας στην ΕΕ. Για τη διαπραγμάτευση αυτή έχουμε προτείνει να οργανώσει άμεσα η Ελλάδα διεθνή διάσκεψη τεχνικών και εμπειρογνωμόνων επί του χρέους. Να συζητηθούν δημόσια όλες οι εναλλακτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. Και με βάση τις προτάσεις αυτές να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης με τους θεσμικούς πιστωτές και τους εταίρους μας.

Τρίτον, ως μέρος της διαπραγμάτευσης αυτής εχουμε προτείνει ένα σχέδιο δικό μας, ένα Ελληνικό Σχέδιο μεταρρυθμίσεων και πρωτοβουλιών. Σχέδιο που θα ενίσχυε και το διαπραγματευτικό μας οπλοστάσιο, καθώς θα έβαζε τη χώρα σε τροχιά απεξάρτησης από τη συνεχή βοήθεια από εταίρους.

Η χώρα δεν θα απεξαρτηθεί, δεν θα λύσει τα προβλήματά της, δεν θα εμπεδώσει ένα κράτος δικαίου, αν δεν κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας των θεσμών, του κράτους, του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας.

Θα έπρεπε από σήμερα η κυβέρνηση να ανακοινώσει ότι, η τελική συμφωνία με τους εταίρους μας θα τεθεί σε δημοψήφισμα για να έχει την υπογραφή του Ελληνικού λαού...

...Καλούμε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και πρώτα από όλους την ηγεσία της κυβέρνησης, να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης τους έναντι της χώρας και του Ελληνικού λαού, να εγκαταλείψουν τις άγονες αντιπαραθέσεις και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να αντιληφθούν επιτέλους ότι, η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγαλειώδη εθνική προσπάθεια. Κανείς δεν μπορεί μόνος του να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών."

Δεν εισακουστήκαμε. Τα αποτελέσματα των πολιτικών τους επιλογών, είναι πλέον γνωστά σε όλους. Χάθηκε ακόμη περισσότερος χρόνος και χρήμα και οι ζημιογόνες επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία μεγιστοποιήθηκαν. Τα αδιέξοδα πολλαπλασιάστηκαν και εντάθηκαν.

Για το ΚΙΝΗΜΑ ωστόσο, ούτε και τώρα είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών. Είναι όμως η ώρα της ανάληψης ευθύνης, πριν η "βλάβη" καταστεί ανήκεστος.

Το ΚΙΝΗΜΑ πιστεύει και προτείνει:

Εθνικό διάλογο και συνεννόηση με στόχο την εξεύρεση αξιόπιστης και ρεαλιστικής πρότασης εξόδου από την κρίση και τον σχεδιασμό μιας εθνικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης. Μιλώντας για βιώσιμη ανάπτυξη, εννοούμε και την υιοθέτηση όσων αποφασίστηκαν πρόσφατα στο Παρίσι, στη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή. Έτσι ώστε, να γίνει η Ελλάδα πρωτοπόρος στην πράσινη ανάπτυξη, αξιοποιώντας όλες τις νέες δυνατότητες για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, που θα εξασφαλίσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας και ευημερία.

Σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετωπίζουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και τις χρόνιες παθογένειες του πελατειακού πολιτικο-οικονομικού συστήματος, που συνεχίζει να τροφοδοτεί και να ενισχύει τα παρασιτικά κατεστημένα.

Συγκεκριμένο πλαίσιο με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Συγκρότηση εθνικού σχεδίου για την ανασύνταξη της διεθνούς εικόνας της χώρας και τη διαμόρφωση αξιόπιστου και σταθερού πλαισίου προσέλκυσης επενδύσεων.

Πρωτοβουλίες για την επανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.

Και βεβαίως, μια διακυβέρνηση αξιόπιστη, που να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον με κάθε τρόπο σε όλα τα μέτωπα, εμπεδώνοντας την ισονομία και ως προϋπόθεση για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών, πολιτικής και διοίκησης, ώστε να καταστεί δυνατή και η αναγκαία συνθήκη της συμμετοχής των πολιτών στην όλη προσπάθεια. Γιατί οι Έλληνες πρέπει να την αισθανθούν δική τους προσπάθεια.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πιστεύει ακράδαντα ότι, αποτελεί χρέος για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του σοσιαλισμού, της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, του πολιτικού φιλελευθερισμού και της πολιτικής οικολογίας, να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην επίτευξη αυτού του εθνικού εγχειρήματος και να αγωνιστούν με σθένος ώστε να επιβάλουν και το προοδευτικό πρόσημο που έχει ανάγκη ο τόπος σε αυτήν την εθνική προσπάθεια.

Με συνέπεια πάντα στις αρχές και τις αξίες μας, απευθυνόμαστε σε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και τις καλούμε να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες και στον τόπο.

Οι πολιτικές σκοπιμότητες στις οποίες επένδυσαν τη δράση τους κάποιες από αυτές, έδωσαν τους πικρούς τους καρπούς. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χώρος για άλλες. Όπως δεν υπάρχει και η πολυτέλεια για δεύτερες σκέψεις και μικροκομματικούς υπολογισμούς.

Το ΚΙΝΗΜΑ, συμπληρώνοντας τον ένα χρόνο από την Ίδρυσή του, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανάδειξη και επικράτηση του αυτονόητου. Την "επανάσταση του αυτονόητου".

Την οριστική Αλλαγή της χώρας ως τη μοναδική αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση και για να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση και για να ανοίξουμε το δρόμο για μια βιώσιμη πορεία.

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 21:20 03/01/2016

    ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1,2 ΔΙΣ,ΣΕ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

    Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων…
    =====================================
    Ποιοί εμπλέκονται και πως…»φαγώθηκαν» Παπανδρέου και Πακακωνσταντίνου…
    Σκάνδαλο ολκής με το λαθρεμπόριο καυσίμων… Ποιοί εμπλέκονται και πως…»φαγώθηκαν» Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου… Το 2010 η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν φέρει στη Βουλή νόμο με τον οποίο απαγόρευαν τις ….»τριγωνικές συναλλαγές».

    Συγκεκριμένα είχε ψηφιστεί νόμος που απαγόρευε αυτές τις «τριγωνικές συναλλαγές» μέσω «φορολογικών παραδείσων» του εξωτερικού καθώς είχε διαπιστωθεί ότι με τον τρόπο αυτό, εταιρείες εισαγωγών στην Ελλάδα καυσίμου αλλά και άλλων προϊόντων γλύτωναν την καταβολή μεγάλων ποσών για φόρους στο ελληνικό δημόσιο. Είχαμε δηλαδή να κάνουμε με ένα καλά στημένο σύστημα λαθρεμπορίας που ο νόμος του 2010 ήθελε να καταστρέψει. Τι σημαίνει «τριγωνικές συναλλαγές»..???

    Κάποιος μεγάλος εισαγωγέας αγοράζει προϊόντα από τρίτες (εκτός Ε.Ε) χώρες, τα πηγαίνει σε χώρα της Ε.Ε με χαμηλή φορολογία (πχ Κύπρο ή Βουλγαρία) και στη συνέχεια τα φέρνει στην Ελλάδα αφορολόγητα, στερώντας νόμιμους φόρους και έσοδα από το ελληνικό κράτος.. Αυτό γινόταν κατά κόρον από τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου (που αποθήκευαν στην Κύπρο) και έφερναν αφορολόγητο πετρέλαιο στην Ελλάδα…
    Τα πρόστιμα που μπήκαν στις εταιρείες πετρελαίου (Βαρδινογιάννης, Λάτσης κλπ) από τον
    ———————————————————————————————————————————–
    Παπακωνσταντίνου ανήλθαν σε 1,2 δις ευρώ (από αυτά 240.000.000 ευρώ ήταν πρόστιμο στην Μότορ Οϊλ
    —————————————————————————————————————————————————–
    του Βαρδινογιάννη) και ξεκίνησε η διαδικασία είσπραξης τους, που καθυστερούσε με τα γνωστά κόλπα και
    ——————————————————————————————————————————————–
    τις…ενστάσεις των εταιρειών….!!!

    Τα μεγάλα αυτά συμφέροντα, που ελέγχουν τράπεζες, μίντια, επιχειρήσεις , δικαστικούς, δημοσιογράφους και…πολιτικούς έβαλαν μπρος το σχέδιο…

    Πρώτα φαγώθηκαν Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου..

    Ηταν ενοχλητικοί..
    Ιδιαίτερα ο δεύτερος που τον ενέπλεξαν στη λίστα Λαγκάρντ για να απαλλαγούν οριστικά….

    Ενώ τον πρώτο τον πολεμούν, ακόμη, με όλα τα μέσα γιατί…γνωρίζει και μπορεί να μιλήσει κάποια στιγμή… με ονόματα και διευθύνσεις…!!!
    Επειτα, από ένα μεσοδιάστημα Παπαδήμου (που το σαμποτάρησαν) έριξαν στο παιχνίδι τα μεγάλα τους χαρτιά… Σαμαράς, Βενιζέλος και…Στουρνάρας…
    Αποτέλεσμα και ενώ έπρεπε να είχαν καταβάλει, ήδη, τα πρόστιμα του 1, 2 δις ευρώ…..σβήνονται
    ————————————————————————————————————————————————-
    αναδρομικά τα πρόστιμα αυτά…με τροπολογία που κατέθεσαν-στη ζούλα-στη Βουλή οι υπουργοί Στουρνάρας
    ================================================================================
    και Βρούτσης…

    Αν δεν είναι σκάνδαλο αυτό τότε ποιό είναι..??
    ==================================
    Και πόσες τρύπες θα μπορούσαν να κλείσουν τα χρήματα αυτά, όταν αναζητούνται μερικές εκτοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να μην μειωθούν και άλλο οι συντάξεις, ή μερικές δεκάδες εκατομμύρια για να έχουν ρεύμα όλοι οι έλληνες… ΝΤΡΟΠΗ τους…

  2. NB 21:07 03/01/2016

    Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε μία μεγάλη,

    δύσκολη και ψυχοφθόρα μάχη τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς τη στήριξη κανενός μηχανισμού. Kοντά του έμειναν λίγοι φίλοι και ένα τσούρμο απλών πολιτών που στάθηκαν στο πλευρό του, είτε γράφοντας στα social media, είτε αρθρογραφώντας σε sites ή blogs, είτε συζητώντας στα στέκια τους, τη δουλειά τους, στο δρόμο. Σε αυτούς τους ανώνυμους μικρούς ήρωες της καθημερινότητας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι στάθηκαν κόντρα στο ρεύμα και υπερασπίστηκαν το δίκιο ενός ανθρώπου. Δύσκολα κάποιος μπορεί να τα καταφέρει χωρίς το παραμικρό στήριγμα. Και ο Παπακωνσταντίνου δεν χρειαζόταν πολλά, είναι τόσο ικανός που του έφτανε το ελάχιστο, ένα απλό στήριγμα.
    Σχολιάζοντας την τελική απόφαση με μία φράση, θα λέγαμε ότι κάποια μέλη του δικαστικού σώματος ντράπηκαν να αθωώσουν τον κατηγορούμενο λόγω της πολιτικής πορείας της υπόθεσης. Έτσι, θα εξέθεταν όλους αυτούς που έφτασαν τον Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο.
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στάθηκε όρθιος στα δύσκολα. Είναι ο μεγάλος νικητής μίας υπόθεσης που θα λεκιάζει για πάντα την ελληνική δικαιοσύνη.

  3. Mνήμων 19:43 03/01/2016

    -Μόνο ο Άκης, κ. Αθανασίου;
    =======================
    -Αλήθεια κ. Αθανασίου, που είσαστε όλα αυτά τα χρόνια;

    *Δεν είχατε ακούσει τίποτε για το σκάνδαλο με τις μίζες στα Εξοπλιστικά;

    Μόνο ο Άκης εμπλέκεται κ. Αθανασίου;
    ===============================
    *Μήπως πήρε το αυτί σας για κάποιο σκάνδαλο Siemens την διαλεύκανση του οποίου είχε αναλάβει ο συνάδελφός σας κ. Νίκος Ζαγοριανός ο οποίος άφησε να πετάξουν στην ελευθερία, έναν μετά τον άλλον, τους κ.κ Χριστοφοράκο, Καραβέλα, Γιουνγκ και πολλούς άλλους;

    *Είχατε ακούσει κ. Αθανασίου κάτι σχετικό με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου;

    *Mήπως ζητήσατε τον καυτό φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων,

    *το περίφημο C4i,

    *τις μερακλίδικες αναθέσεις του ΟΠΑΠ;

    *Μήπως ερευνήσατε ποτέ το όργιο υπερτιμολογήσεων στα φάρμακα και στις προμήθειες των νοσοκομείων;

    *Μήπως η Δικαιοσύνη τσίμπησε- στη διάρκεια 4 δεκαετιών- έστω και έναν μεγαλοδιαπλεκόμενο αν εξαιρέσει κανείς τον Κοσκωτά;
    Μήπως αγαπητέ κ. Αθανασίου, η Δικαιοσύνη ζήτησε να ελεχθεί διεξοδικά και επισταμένα το πόθεν έσχες ενός εκάστου από όλους όσους διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς υπουργείων και πάει λέγοντας;

    *Μήπως η Δικαιοσύνη έκανε το ίδιο και με τους λειτουργούς της;

    Υ.Γ> «Και μες σε καπνούς και σε βρισιές…»,
    ήλθε η κ. Μπακογιάννη να σας γκρεμίσει από το βάθρο
    της τιμητικής πρώτης θέσης στην δεύτερη θέση που όσο νάναι κι αυτή τιμητική είναι.

  4. NMan. 19:22 03/01/2016

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    Επιχείρησε να νομιμοποιήσει(ξεπλύνει) με τη βοήθεια και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ το βρόμικο ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ που βρίσκεται έξω από την Ελλάδα.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ???

    Με μια ντροπολογία, ο υπουργός ΑΚΟΜΗ!!! της δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, επιχείρησε να μεταβάλλει τη βουλή των Ελλήνων σε ‘’πλυντήριο ξεπλύματος’’ ΜΑΥΡΟΥ χρήματος, που βρίσκεται ’’παρκαρισμένο’’ στις τράπεζες του εξωτερικού, και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού με τους νόμους Παπακωνσταντίνου, ΠΡΕΠΕΙ οι ιδιοκτήτες του να αποδείξουν πως το απέκτησαν.

    Όταν η ντροπολογία ήλθε στη βουλή, οι πάντες επαναστάτησαν από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που προφανώς ‘’εν συνεννοήσει ’’ με τον Αντώνη, ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ στη βουλή την ώρα της ψηφοφορίας, δίνοντας έτσι ΓΡΑΠΤΗ απόδειξη στους εφοπλιστές για την τυφλή υπακοή τους, και ‘’ξεπλένοντας’’ το δικό τους μαύρο χρήμα που βρίσκεται στα χέρια των εφοπλιστών, όπως και οι ίδιοι ομολογούν κατ΄ιδίαν.
    Ακολούθησε πανδαιμόνιο και η διαδικασία διακόπηκε άμεσα προκειμένου να κληθεί ο υπουργός δικαιοσύνης και να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις, κυρίως όμως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν αυτός είναι όντως ο εμπνευστής του νοσηρού αποκυήματος.

    Δηλαδή, σε ένα νομοσχέδιο για …βοσκοτόπια,
    ======================================
    εμφανίζεται μία τροπολογία που επιτρέπει στον διεφθαρμένο πολιτικό, τον έμπορο ναρκωτικών, τον επίορκο τελωνειακό και βεβαίως τον μεγαλοεκδότη, να ξεπλύνει όλο το προϊόν εγκληματικής του δραστηριότητας μέσω “εφοπλιστικών επιχειρήσεων”. Έπειτα, μέσω μίας οποιασδήποτε οφσορ , να
    —————————————————————————————————————————————–
    επιστρέψει το χρήμα προκειμένου να ενισχύσει την εκδοτική του επιχείρηση, να αγοράσει δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, κοινώς να μετατρέψει το μαύρο χρήμα σε πεντακάθαρο.

    Η εξέλιξη αυτή είναι σοβαρότατη,
    με δεδομένο ότι ο κύριος Αθανασίου σπάνια θα έκανε κάτι ερήμην του πρωθυπουργού. Ειδικά, κάτι τέτοιο. Τι συμβαίνει λοιπόν;
    Αναμένουμε να δούμε την περιποίηση που θα του επιφυλάξουν κατά την εμφάνιση του στην επιτροπή. Αυτό το πράγμα πάντως αποκλείεται να περάσει, καθώς όποιος το ψηφίσει θα φέρει πάντα την ρετσινιά του εγκληματία.

  5. NMan. 19:17 03/01/2016

    Ο Αθανασίου (πρώην δικαστής)κατάργησε τη διάταξη για τον παράνομο πλουτισμό των πολιτικών!
    Ιανουαρίου 05, 2015

    Με διάταξη που έφερε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, απαλλάσσονται…
    όσοι βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, εκδότες κ.λ.π. έχουν κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό, με βάση το νόμο για το πόθεν έσχες!
    Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το directnews.gr, σημειώθηκε κατά την ψήφιση του περίφημου νόμου 4524/2014 που έχει τίτλο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», ψηφίστηκε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 7 Απριλίου.

    Συγκεκριμένα, στη σελίδα 82 του νόμου, με επικεφαλίδα «ΙΕ20: ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» και στο εδάφιο 10 περιέχονται οι εξής εννέα λέξεις «Τα άρθρα 4 και 5 του ν.3213/2003 (Α΄ 309) καταργούνται»!!!
    Τι προέβλεπε όμως το άρθρο 4 το ν.3213\2003, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το ν.3849/2010 και επιγράφεται «Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων», δηλαδή το πόθεν έσχες;
    Το άρθρο 4 όριζε σαφώς και κατηγορηματικώς ότι:
    =======================================
    «1. Υπόχρεος σε δήλωση, ο οποίος επωφελούμενος από την ιδιότητά του αποκτά ή προσπορίζει σε τρίτον αθέμιτο περιουσιακό όφελος, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ.
    2. Ο υπαίτιος των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών και με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες (1.500.000) ευρώ:

  6. ΝΜαν. 17:17 03/01/2016

    ΑΓΝΟΙΑ Ή, ‘’ΥΠΗΡΕΤΕΣ’’ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ?
    ===================================
    [[ Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού, ζητά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος,]]

    Σήμερα που γίναμε ΟΛΟΙ μνημονιακοί, τι λένε άραγε αυτοί που κάθε μέρα σχεδόν δηλητηρίαζαν την ψυχή και την καρδιά των Ελλήνων?

    Τι λένε σήμερα όσοι, αντί να υπερασπισθούν την Ελλάδα και τους Έλληνες , φαίνεται, ότι αγωνίστηκαν και δυστυχώς αγωνίζονται, να ‘’σώσουν’’ τα κεκτημένα τους και να εμποδίσουν δημιουργία κράτους δικαίου, με ισονομία, ευνομία και φοροδοτική ισότητα?
    Ο κ B. Κόκκινος ζητούσε καθημερινά με όλα τα μέσα και τρόπους, την ποινική δίωξη Παπανδρέου γιατί δεν
    ===============================================================================
    ‘’δέχτηκε’’ τα 20 ΔΙΣ. από τον..ΠΟΥΤΙΝ !!!
    ==============================
    Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού, ζητά ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος, με βαρυσήμαντο άρθρο του στην εφημερίδα «Αξία».
    Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού. Για δε την παραπομπή του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών της αντιπολίτευσης πού μπορούν να ζητήσουν… την άσκηση ποινικής δίωξης!
    ΥΓ.
    Σήμερα όλοι αυτοί δεν έχουν τον αντρισμό να ζητήσουν συγγνώμη, για το κακό που έκαναν στην πατρίδα μας??
    Εκκωφαντική η σιωπή της ενοχής τους !!!!

  7. ΝΜαν. 16:55 03/01/2016

    Μετά τον Άκη ΤΡΕΜΟΥΝ όλοι

    μεγαλοεκδότες, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλοδικαστές, μεγαλογιατροί, μεγαλοεργολάβοι, πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι , υπάλληλοι, και όλοι όσοι παρασιτικά και παράνομα παράγουν και αναπαράγουν την διαπλοκή και την φοροδιαφυγή.
    Όλοι αυτοί κατάλαβαν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κτυπά την διαφθορά και την διαπλοκή, με διαρθρωτικές αλλαγές και με νόμους που ΚΑΝΕΙΣ! επί τόσα χρόνια δεν τόλμησε να σκεφτεί και να εφαρμόσει.
    Ξέρουν πια, ότι ο Γιώργος και συνεργάτες του, ψήφισαν εκείνους τους νόμους που είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ !!! του αδύναμου Έλληνα. Ψήφισαν νόμους που κανείς κλέφτης του δημοσίου ή, του λαού, δεν μπορεί να ‘’χορτάσει’’ πλέον από τα κλεμμένα !!
    Όλοι αυτοί οι νόμοι από το 2010, αποτελούν το οπλοστάσιο των διωκτικών αρχών, ώστε μετά τον Άκη και τους άλλους, να πιάσουν αυτούς που θησαυρίζουν ασύστολα και παράνομα , εξάγουν και επενδύουν το ‘’υπερκέρδος’’ και μας… κάνουν μαθήματα ηθικής και πατριδογνωσίας και ..φοροδιαφυγής.
    Είμαστε λοιπόν πολλοί δίπλα του, είμαστε μαζί του, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα του ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.

  8. N Bράχος 16:37 03/01/2016

    ΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ …

    Σήμερα καταλαβαίνουμε όλοι την πραγματική βαρύτητα των λόγων Παπανδρέου ότι ‘’λεφτά υπάρχουν’’. Από το 2000 μέχρι το 2012 βγήκαν από την Ελλάδα περισσότερα από 300 δις. ευρώ με 675.000 χιλιάδες εμβάσματα. Καταλαβαίνει κανείς από το πραγματικό μέγεθος των μαύρων χρημάτων που υπάρχουν ,γιατί τόσοι πολλοί ΜΙΣΟΥΝ θανάσιμα τον Γιώργο Παπανδρέου που ψήφισε νόμους φοροδοτικής ισότητας , και ισονομίας ώστε να δημεύονται οι περιουσίες όσων τις απέκτησαν παράνομα και ειδικά εις βάρος του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας. Σήμερα καταλαβαίνουμε γιατί ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι νταβατζήδες πληρώνουν όσα και κι όσα για να μην μπορέσει ο Γιώργος να συνεχίσει το έργο της φοροδοτικής ισότητας !
    Λίγες ημέρες, πριν την υπογραφή της συμφωνίας με την πρωθυπουργό της Ελβετίας, οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες και έμποροι της νύχτας τον σκότωσαν με ‘’’δημοψήφισμα’’ !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.