ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης

Α. Τσίπρας: Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη - Γέφυρες σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες

Η σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι γέφυρες επικοινωνίας σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες αποτέλεσαν τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία σας σήμερα αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και μάχης για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για να δώσουμε πνοή και όραμα στον ελληνικό λαό. Ο αγώνας για την αλλαγή δεν είναι θεωρία στα βιβλία, αλλά πράξη καθημερινή.

Πήραμε ευθύνες μεγαλύτερες από το μπόι μας. Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτές τις ιστορικές μάχες, που δώσαμε ανάσα αξιοπρέπειας, που συγκρουστήκαμε με ένα συντηρητικό κατεστημένο στην Ευρώπη.

Είμαστε περήφανοι που πατάμε γερά στα πόδια μας και δίνουμε τη μάχη για να τελειώσουμε μ' αυτό το παλιό κατεστημένο της ολιγαρχίας και της διαπλοκής. Πορευόμαστε με στόχο και αυτοπεποίθηση και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα θα φύγει μπροστά, δεν πρόκειται να παραμείνει όμηρος όλων αυτών.

Στην αρχή μας εκβίαζαν με την απειλή της ρευστότητας και όταν είδαν ότι δεν υποχωρούσαμε, τότε μας απείλησαν με το Grexit. Καταφέραμε να αποφύγουμε αυτές της παγίδες χάρη στον ελληνικό λαό. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν εκείνη του δημοψηφίσματος, όπου ορισμένες δυνάμεις επιδίωκαν την κοινωνική καταστροφή. Ο λαός έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας.

Η μάχη δεν έχει τελειώσει, είναι ακόμη μπροστά μας. Η Ευρώπη, ένα χρόνο μετά, δεν είναι ίδια. Η σπορά που ρίξαμε γονιμοποιείται και ήδη έχουμε τους πρώτους καρπούς αυτής της εξέλιξης.

Αμετανόητοι και δογματικοί προσπαθούν να στήσουν σενάρια εκτροπής και επιχειρούν να ρίξουν μία κυβέρνηση που εξελέγη πριν από τέσσερις μήνες. Όσο και αν παλεύουν, η κυβέρνηση αυτή θα προχωρήσει και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Θα κλείσει η αξιολόγηση και θα έρθει η ρύθμιση του χρέους. Θα κουραστούν κάποιοι να βρίσκονται στις θέσεις της αντιπολίτευσης.

Ευτυχώς που πήραμε την ευθύνη και δεν αφήσαμε τη χώρα στα «χέρια» του κ. Σαμαρά. Θράσος να μιλούν για τη δική μας διαπραγμάτευσης, όταν αυτοί στο «ναι, σ’ όλα» έριξαν το ΑΕΠ της χώρας κατά 25% σε μόλις 4 χρόνια. Κάποιοι αγροτο-συνδικαλιστές ήταν υπέρ του «ναι» και τώρα είναι εναντίον των μέτρων.

Όσοι μιλούν για τη χειρότερη συμφωνία, μάλλον έχουν ξεχάσει τι περιελάμβανε το 1ο και το 2ο μνημόνιο. Δεν θυμούνται τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια.

Αφού φέσωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τώρα μας κουνούν το δάχτυλο, μας ζητούν τα ρέστα και αρνούνται να προτείνουν εναλλακτικά μέτρα. Ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Ο λαός θυμάται και γνωρίζει καλά ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί». Η συμφωνία έχει δυσκολίες, περιλαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, αλλά εμπεριέχει την προοπτική εξόδου από την κρίση. Δεν περιλαμβάνει υψηλά πλεονάσματα, που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας. Ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που θα είναι η μάχη των μαχών για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Θα έδινε μάχη η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη να προστατέψει τις συντάξεις; Πιστεύει κανείς ότι η Ν.Δ. του νεοφιλελεύθερου κ. Μητσοτάκη θα έδινε μάχη για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία; Θα έδινε μάχη για τον ΑΔΜΗΕ; Για να περιορίσει τις ιδιωτικοποιήσεις σε εννέα; Δεν θα έδιναν αυτές τις μάχες, γιατί δεν πιστεύουν αυτές τις μάχες. Η ιδεολογία και οι θέσεις τους είναι αυτά που πιστεύουν οι δανειστές και το ΔΝΤ.

Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της μάχης, φροντίζοντας να διασφαλίσουμε συνθήκες σταθερότητας και να κερδίζουμε βήμα – βήμα για τον ελληνικό λαό. Αυτοί που παραδόθηκαν αμαχητί στους δανειστές, η συμμαχία του «ναι», τους βλέπουμε να συσπειρώνονται για να μας γυρίσουν πίσω στα χρόνια της διαφθοράς, της ανομίας των ισχυρών και της αφαίμαξης των πολλών. Τους βλέπουμε να βρίσκονται πλάι – πλάι με τους πιο αντιδραστικούς κύκλους της Ευρώπης και να κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ. Κύριε Μητσοτάκη δεν γίνεται να είστε και με τις κινητοποιήσεις και με το ΔΝΤ. Τους καλούμε να πουν ποια είναι η πρότασή τους για το ασφαλιστικό και τους αγρότες.

Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ευελιξία. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση μπορεί να δέχεται βελτιώσεις, αλλά πρέπει να προχωρήσει, δεν αντέχει άλλο. Όλοι γνωρίζουν ότι γι’ αυτή την κατάσταση δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε εμείς η κυβέρνηση που οδήγησε σε ύφεση 25% αλλά είμαστε εμείς που πρέπει να σταθούμε με ευθύνη. Δεν γίνεται σε μία χώρα με λιγότερο από 4 εκατ. ενεργό πληθυσμό να στηρίζονται 2,5 εκατ. συνταξιούχοι. Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το ύψος των συντάξεων. Προτείνουμε το βάρος της αναγκαίας αλλαγής να το μοιραστούμε με κοινωνική δικαιοσύνη. Επιλέγουμε να μαζέψουμε τους πόρους όχι από περικοπές, αλλά από μία μικρή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, που προς τιμήν τους, δέχονται και οι ίδιοι.

Προχωράμε στις αναγκαίες διορθώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, προκειμένου να προστατευτούν οι νέοι επιστήμονες και τα χαμηλά εισοδήματα. Στόχος μας είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών. Θέλουμε να κάνουμε έναν εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες. Δεν γίνεται κάποιοι που έκανα καμπάνια υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα να παρουσιάζουν σήμερα τους επαναστάτες. Είμαστε ανοιχτοί να τα συζητήσουμε όλα.

Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη για τους αγρότες. Στις κινητοποιήσεις των αγροτών υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν χιλιάδες ευρώ σε ενισχύσεις, ενώ κάποιοι άλλοι, που είναι η πλειοψηφία, λαμβάνουν ενισχύσεις λιγότερες από τις δαπάνες τους. Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να κανιβαλίζουν και να παραχαράσσουν την πραγματικότητα. Η πρώτη πράξη της κυβέρνησης ήταν να μειώσει τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων κατά 25%. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει 630 μετακλητούς υπαλλήλους, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε 1.240. Έχουν το θράσους να μιλούν για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία.

Δεν πρόκειται να κατηγορήσουμε ποτέ τον κ. Μητσοτάκη για τις ρίζες και την οικογένειά του. Θα τον πολεμάμε όμως, για τις ιδέες και τις πράξεις του. Τη Δευτέρα, φέρνουμε ένα νόμο – τομή στη δημόσια διοίκηση. Το ερώτημα είναι ένα: Θα το στηρίξει ο μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης και τα ποταμίσια εξαπτέρυγα; Περιμένω απάντηση.

 

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τα φτερωτά μεγάλα σας λόγια , κ. Πρωθυπουργέ δεν πείθουν κανέναν Έλληνα πιά!
    Ή μάλλον, πείθουν μόνον τους ευκαιριακούς καρεκλοκένταυρους φίλους σας όπως ειναι οι συνεργάτες και φιλοι του παρόντος και φυσικά του παρελθόντος σας, σαν τους φοροδιαφεύγοντες Φλαμπουράρηδες, Σταθάκηδες , Μητρόπουλους και Χαικάληδες του μαζί με το υπόλοιπο συμφερτό σας σπρώχνετε το κάρο της Αριστεροδεξιάς Λαμογιάς .
    Η χώρα δεν βγαίνει έτσι από τη λάσπη γιατι είσθε σεις οι ίδιοι λασποπαραγωγοί.
    Ο αντι-μητσοτακικός πανικός σας τώρα σας εχει κυριευμένο και τρεμάμενο μην τυχόν και χάσετε την καρέκλα.
    Όμως δεν έχετε καταλάβει ακόμη οτι πρόβλημα της Ελλαδας ,στην Οικονομία, την Κοινωνία, την Παιδεία την Αγροτιά και την καθημερινή μας ζωή και ασφάλεια όπως και η ποθητή μας Ανάπτυξη έρχεται μόνο με ΑΛΛΑΓΕΣ και προςωπικές, κομματικές ή και παραταξιακές υποχωρήσεις.

    Ακόμη και στο Σύνταγμα σεις, τις μόνες αλλαγές που σκέφτεσθε ειναι όσες τυχόν σας βοηθήσουν να βιδωθείτε στην καρέκλα σας .
    «Αιδώς Αργείοι » θα σας έλεγε ο Αίας !

    • Portugal 3:49 25/01/2016

      Na akous prosextika kai na mi blepeis epipolea kai na pigeneis na psifizeis.
      Bges exo , pigene eklisia , kafeneio kai gipedo. Ekei pezete i mpala kai i politiki oxi sto spiti sto internet kai tin tileorasi. I Portugal xereta.

  2. NMan. 20:18 24/01/2016

    Ο ‘’αριστερός’’ χουντοαναθρεμένος Αλέξης,
    απεδείχθη ολίγιστος, εθνικά επίορκος και αδίστακτος.

    Μετά την Αμερική, ο Αλέξης ‘’ξανακτύπησε’’ με το Νταβός.
    Έγινε ο παγκόσμιος ‘’κλόουν’’ της αγραμματοσύνης της Ελλάδας του παγκόσμιου πολιτισμού και της χώρας των γραμμάτων και των ποιητών.
    Μας ‘’φτύνουν’’ χωρίς ομπρέλα και νομίζουμε ότι ..βρέχει?
    Μετά την Αμερική, την Ευρώπη, σήμερα ΓΕΛΑ και μας λυπάται όλος ο κόσμος. Σήμερα η Ελλάδα ‘’πληρώνει’’ τα λάθη των επιλογών της. Μετά τον Σαμαρά ..ψήφισε τον Τσίπρα της ‘’αριστεράς’’ των χουντοφρόνων καπιταλιστών
    *Σήμερα , που απεγυμνώθη ως άλλη …Σαλώμη, επιχειρεί να ‘’ρίξει στάχτη’’ στα μάτια του λαού, προκειμένου να αποκρύψει την αδυναμία , την ακαταλληλότητά του και την αγραμματοσύνη του, επιχειρεί ..εθνική ‘’ συστράτευση ’’ δήθεν, αυτήν που αιδημόνως απέρριπτε και μποϋκοτάριζε από το 2009 μέχρι σήμερα , σε κάθε εθνική προσπάθεια προκειμένου να μην χρεοκοπήσουμε.
    Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες.
    *Ισοπέδωσε αγώνες και θυσίες ανθρώπων που έδωσαν το αίμα τους για μια δημοκρατική και ευνομούμενη Ελλάδα.
    *Συκοφάντησε και έβρισε προκλητικά και αδιάντροπα θεσμούς και αντιπάλους λες ήταν εχθροί του.
    *Κατέστρεψε και πυρπόλησε την Ελλάδα από τη μία άκρη μέχρι την άλλη παραπληροφορώντας ζωντανούς …και νεκρούς.
    *Εκμεταλλεύτηκε και καλλιέργησε την αδυναμία, τη φτώχεια , τη στέρηση, τη δυστυχία.
    * Διέσυρε και ξευτέλισε κάθε πολιτικό αντίπαλο ΠΛΗΝ του… καΜένου ! και
    * πρωτοστάτησε στη δημιουργία του κινήματος δεν ΠΛΗΡΩΝΩ, τινάζοντας στον αέρα την προσπάθεια ‘’αίματος’’ για την σωτηρία από την χρεοκοπία.
    *Σαμποτάρισε με κάθε τρόπο κάθε κυβερνητικό θετικό αποτέλεσμα ‘’εν τη γενέσει του’’ συμμετέχοντας στην προδοσία, στην αποστασία, τον οικονομικό θάνατο της Ελλάδας και τον ξενιτεμό των παιδιών της.
    *Διαστρέβλωνε, μαζί με τους προδότες Σαμαρά και Τούρκογλου, κάθε προσπάθεια δανεισμού και κάθε προσπάθεια συγκρότησης της Κοινοτικής αλληλεγγύη που παρά ταύτα, τελικά επέτυχε να δημιουργήσει ο ΕΝΤΙΜΟΣ πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τους εργατικούς και αθόρυβους ‘’κηπουρούς του’’.
    *Η μόνη λύση για την Ελλάδα, εν όψει όλων αυτών που συμβαίνουν και θα συμβούν, είναι η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του επικίνδυνου για την πατρίδας μας, Αλέξη Τσίπρα, με άλλη προσωπικότητα, που τουλάχιστον θα είναι ελληνικών αντιλήψεων και συμφερόντων.
    *Η απομάκρυνση του «αριστερού» Τσίπρα, αποτελεί ‘’ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ’’ Σωτηρίας για την Ελλάδα.
    *Η παραμονή του στην εξουσία, αποτελεί μέγιστο κίνδυνο αφελληνισμού και ανεπανόρθωτης καταστροφής για το μέλλον των παιδιών μας και την επιβίωση μας.
    *Ας συστρατευτούμε όλοι οι Έλληνες , να σώσουμε την πατρίδα μας από το ξεπούλημα των επίορκων και των επικίνδυνων πρακτόρων που συγκυβερνούν.
    Ας ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ επιτέλους ξανά τι έλεγε ο Τσίπρας στις 24 Μαΐου του 2011, στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών απαντώντας τα σοφά λόγια του Γιώργου Παπανδρέου για εθνική συναίνεση και συμπαράταξη και θα αντιληφθούμε ΑΜΕΣΩΣ τι σημαίνει πολιτική αλητεία των απάτριδων κουκουλοφόρων της καταστροφής.

  3. NB 20:15 24/01/2016

    ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Η ΚΛΙΚΑ ΤΩΝ ΜΠΑΡΟΖΩΝ…
    =========================================
    *Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει, υπάρχει κανείς που αμφισβητεί τα γεγονότα ότι, οι χειρότερες μέρες που ζούμε σήμερα, μετά το 1950 οφείλονται στη διεφθαρμένη αντίληψη και συνείδηση ορισμένων κατ΄επίφαση αυτοαποκαλούμενων Ελλήνων πολιτικών?
    *Υπάρχει κανείς που αμφισβητεί το γεγονός ότι από το 2004 μέχρι το 2009 , η κυβέρνηση και η κλίκα Καραμανλή ΔΙΕΛΥΣΑΝ την Ελλάδα και κατέστρεψαν τα όνειρα και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς νέων ανθρώπων που βλέπουν και ζούν σήμερα, τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους ?
    *Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το σάπιο και διεφθαρμένο παρελθόν και ανήθικο υπόβαθρο του πολιτικάντη νεοεφιάλτη Αντώνη Σαμαρά?
    *Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει ότι η προδοσία, η ανατροπή της κυβέρνησης του Πασοκ, ήταν αποτέλεσμα της προετοιμασμένης ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ‘’κλίκας Βενιζέλου» και των ‘’αφανών’’ αλλά γνωστών σε όλους νταβατζήδες του ντόπιου και ξένου πολιτικού κατεστημένου?
    *Επί τέλους ας δούμε και λίγο την ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι την επιδιωκόμενη φανταστική ‘’ευημερία’’ του Αντώνη και του Βαγγέλη.
    *Σήμερα λογικά, θα πρέπει να σκεπτόμαστε πόσο καλλίτερα θα είμαστε όλοι και πόσες ελπίδες εργασίας θα είχαν τα παιδιά μας , αν η προδοσία των ντόπιων και των ξένων …Μπαρόζων, δεν έβαζε φρένο στα πρώτα επιτυχή αποτελέσματα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ αναγνώρισης και βαθμού αποτελεσματικότητας?
    ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ την νόμιμη κυβέρνηση του 43%, ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ανέτρεψαν το οικονομικό πρόγραμμα σωτηρίας και ΕΠΕΒΑΛΑΝ εγκληματικά φορολογικά μέτρα, ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ την Ελλάδα και μας οδηγούν στη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ και στη ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ !

    ΣΧΟΛΙΟ: Λένε πολλοί κακόβουλοι, ότι ο Παπανδρέου μας οδήγησε στο μνημόνιο και μας κατέστρεψε, εκτελώντας εντολές και σχεδιαγράμματα.
    Αν όντως ήταν έτσι, γιατί τον άλλαξαν, τον πρόδωσαν, τον συκοφάντησαν και έφεραν τους ’’άλλους’’ που μας οδηγούν στη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ??
    Ποιο ήταν το κέρδος της προσπάθειας Παπανδρέου να αγωνιστεί ώστε να μη χρεοκοπήσουμε και να μη πτωχεύσουμε?
    Που ήταν όλοι , όταν μόνος του ‘’όργωνε’’ τη γη να μας σώσει?
    Ο Γιώργος Παπανδρέου σήμερα δικαιώνεται ΠΛΗΡΩΣ τόσο για τον αγώνα του ,όσο και για τις επιλογές του..
    ΠΟΙΟΣ (?) άραγε πολιτικός θα του ζητήσει ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.