ΚΟΣΜΟΣ

Μεταξύ αυτών 2.116 έγκυες

Ιός Ζίκα: Ξεπέρασαν τις 20.000 τα κρούσματα στην Κολομβία

H Κολομβία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταγράψει 20.297 κρούσματα του ιού Ζίκα στην χώρα, μεταξύ αυτών 2.116 έγκυες γυναίκες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πραγματοποιεί τη Δευτέρα μια έκτακτη συνεδρίαση με αντικείμενο τον ιό, που μεταδίδεται από το τσίμπημα κουνουπιού και εξαπλώνεται με «εκρηκτικό ρυθμό» στην αμερικανική ήπειρο.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, φέτος αναμένεται να καταγραφούν 3 έως 4 εκατομμύρια κρούσματα, εκ των οποίων τα 1,5 εκατομμύρια μόνο στη Βραζιλία, την χώρα που έχει πληγεί περισσότερο.   Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ για την εξάπλωση του ιού Ζίκα στο δυτικό ημισφαίριο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

"Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για τη σημασία συνεργατικών προσπαθειών που θα επιτρέψoυν να εμβαθύνουμε τη γνώση μας, να προωθήσουμε την έρευνα και να επιταχύνουμε τις εργασίες για την ανάπτυξη καλύτερων εμβολίων και άλλων τεχνολογιών για τον έλεγχο (διάδοσης) του ιού", υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Την ίδια μέρα η Ρουσέφ είχε ανακοινώσει πως η Βραζιλία χάνει τη μάχη της καταπολέμησης του κουνουπιού που μεταδίδει τον ιό  και έκανε έκκληση για μια πανεθνική προσπάθεια. "Δεν διαθέτουμε εμβόλιο για τον Ζίκα ακόμη. Το μοναδικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταπολεμήσουμε το κουνούπι", είπε η πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή της στο κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο ιός αυτός έχει συνδεθεί με χιλιάδες περιπτώσεις μωρών που γεννήθηκαν πάσχοντας από μικροκεφαλία, δηλαδή έχουν πολύ μικρό κεφάλι και ο εγκέφαλός τους δεν έχει αναπτυχθεί κανονικά.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.