Neo

Κιμούλης εναντίον Εθνικού μέσω… ΣΥΡΙΖΑ

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Κιμούλης κατέκρινε το Εθνικό Θέατρο για το κατέβασμα της παράστασης «Ισορροπία του Nash» πριν την ώρα της.

Και, μάλιστα, με δεδομένη την πολιτική του σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κιμούλης χρησιμοποίησε την ίδια την ανακοίνωση του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για την λήξη της παράστασης. Ο δημοφιλής ηθοποιός «ανέβασε» στο προφίλ του στο facebook την ανακοίνωση του τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και έχει ως εξής:

«Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε τη γραπτή ανακοίνωση της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου, μέσω της οποίας δημοσιοποιήθηκε το κατέβασμα της παράστασης «Ισορροπία του Nash» λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη λήξη της. Συνειδητοποιούμε πως οι έξαλλες φωνές που εισέβαλαν τις τελευταίες μέρες στον δημόσιο λόγο, απαιτώντας ουσιαστικά την επιβολή λογοκρισίας, και η πολιτική σπέκουλα (για την οποία αφορμή μόνον υπήρξε η συγκεκριμένη παράσταση) πέτυχαν την αυτολογοκρισία του Εθνικού Θεάτρου. Η καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου δέχτηκε να απεμπολήσει την υποχρέωσή της να προστατεύει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και υποχώρησε στις απειλές αντί να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις επιλογές της.

Τέτοια φαινόμενα όμως δεν αποτελούν μόνο νίκη του σκοταδισμού και κακό προηγούμενο για οποιαδήποτε μελλοντική καλλιτεχνική προσπάθεια, ανοίγουν επίσης την πόρτα για τον εκφασισμό της κοινωνίας. Η πολιτική εξουσία, οι πολιτιστικοί φορείς, οι ίδιοι οι καλλιτέχνες αλλά και κάθε προοδευτικός πολίτης οφείλουν να είναι πάντα σε εγρήγορση προκειμένου να υπερασπίζονται την ελευθερία του καλλιτέχνη απέναντι σε κάθε απόπειρα λογοκρισίας, ελευθερία που αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και προϋπόθεση κάθε καλλιτεχνικής αναζήτησης.

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ»

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. GEORGIA. 17:06 30/01/2016

    Ό αξιόλογος ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, μόνο ήθος δεν ποιεί.Ο αγαπημένος του Αλέξης Τσίπρας τον οποίο υποστήριζε προεκλογικά με μανία για να πάρει την εξουσία, διαλύει την Ελλάδα και τους Έλληνες.Σαν γνήσιος υπάλληλος της Μέρκελ, των τοκογλύφων και του Σόρος, ο Αλέξης εκτελεί συμβόλαιο εξόντωσης του Ελληνικού Λαού.Με τον ακροδεξιό συνεργάτη του Καμμένο, αφαιρούν ότι είχε απομείνει στους Έλληνες από το κοινωνικό Κράτος, την Παιδεία, την Ασφάλεια.Εβαλαν την Ελλάδα στα τέσσερα απέναντι στους ξένους τοκογλύφους και τους ισλαμιστές λαθροεποίκους.Άρα για τον εκφασισμό του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει ο σαλονάτος γιαλαντζί αριστερός ηθοποιός της Εκάλης.KIMOULIS NO PASARAN.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.