Neo

Να δώσουμε προοπτική στη χώρα

  Μία σύντομη αναδρομή στον ‘έναν χρόνο ΣΥΡΙΖΑ’, αλλά και τα έξι χρόνια από την αποκάλυψη της κρίσης, επιχειρούν στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που για μία ακόμα φορά, κοιτά -παρ’ όλα αυτά- μπροστά…

«Ένας χρόνοςσυγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ, με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα προσχηματικόδημοψήφισμα, κλειστές τράπεζες, capital controls, τρίτο μνημόνιο, αύξησητης ανεργίας, μεγαλύτερη ύφεση, μεγάλη απώλεια του ΑΕΠ και συγκάλυψη τωνευθυνών της κυβέρνησης Καραμανλή, σίγουρα δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς»,λένε. Θυμίζουν πάντως, πως και μετά από έξι χρόνια από την αποκάλυψη τηςκρίσης, αφού μεσολάβησε από την αρχή, όχι απλώς η άρνηση όλων των κομμάτων στηνπρόσκληση της κυβέρνησης Παπανδρέου για εθνική συνεννόηση, αλλά και ηχειραγώγηση, η υποδαύλιση της αντίδρασης των πολιτών με σκοπό τηνεξουσία, βρισκόμαστε σήμερα στο "σημείο μηδέν". «Μπορεί η"συνταγή των Ζαππείων" του κ. Σαμαρά και το "πρόγραμμα τηςΘεσσαλονίκης" του κ. Τσίπρα να μετατράπηκαν αμέσως σε δυσχερέστεραΜνημόνια, έχει αποδειχθεί όμως πλέον ότι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεωνπου ξεκίνησε δυναμικά η κυβέρνησή μας - και οι οποίες επιχειρήθηκε ναανατραπούν - αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τηνέξοδο από την κρίση», λένε στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών καιζητούν, έστω και τώρα, το αυτονόητο...

«Έστω και τώρα λοιπόν, μετά από ανευθυνότητες και πισωγυρίσματα χρόνων,οφείλουμε όλοι επιτέλους να αντιληφθούμε την πραγματικότητα, να απευθυνθούμεάμεσα στους πολίτες, να αποκαταστήσουμε ενώπιόν τους την αλήθεια για τα αίτιακαι τον χειρισμό της κρίσης, να δώσουμε προοπτική στη χώρα και ναβγούμε από το διαφαινόμενο σε όλους πλέον αδιέξοδο», λένε, τονίζονταςπως η πραγματικότητα δεν συγχωρεί πλέον μικροκομματισμούς, μεθοδεύσεις καιτακτικισμούς απο κανέναν. «Απαιτείται αλήθεια, αποφασιστικότητα, σπάσιμο τηςκομματικής περιχαράκωσης και ταχύτητα για τις μεγάλες αλλαγές», λένε. Και μένεινα αποδειχθεί, αν έστω αυτή την φορά, θα …εισακουστούν!

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ,όχι εκατό μέρες που ζητάμε συνήθως από νεοεκλεγείσες κυβερνήσεις,
    τούτη ´δω η δικιά μας, με Καμμένο και ΤΣΙΠΡΑ στο τιμόνι και τους πειρατές της Αίγινας στο κατάστρωμα και τ´αλπουρα του πειρατικού της σκάφους,
    μας οδηγεί μαθηματικά στις ξέρες.
    Οι οδηγίες του Ναυάρχου στην κοψιδοφαγία ,Καραμανλή , γιά σύναψη «τρόπου «με την θαλασσοταραχή που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν στο καινό και όπλισαν τους Νεοδημοκράτες να έχουν απαιτήσεις , χωρίς μάλιστα να εχουν κατακρίνει ακόμη τα ΖΑΠΠΕΙΑ και τον ΣΑΜΑΡΑ τους γιά την περίοδο της πολιτικής του αντιπολίτευσης το ´09-11 .
    Απομένει η οργάνωσης των προοδευτικών και πραγματικών ενεργών πολιτών γιά να αποτελέσουμε την ατμομηχανή του συρμού που θα μας βγάλει με ελπίδα , οράματα και παραδείγματα σε ξαστεριά και καλύτερες μέρες .
    Χρειαζόμαστε Δημοκρατία , Δικαιοσύνη , Αξιοκρατία ,Ισότητα , Διαύγεια ,Πράσινη Ανάπτυξη και προπαντός Παιδεία …
    Όλα τα παραπάνω και πολλα άλλα σαν την αλλαγή του Συντάγματος μας , τον δικαιο εκλογικό και μόνιμο νόμο και την αποστροφή από την διχόνοια μεταξύ μας σαν Ελληνες και δημοκρατικοί πολίτες τις κουβαλάμε εμείς οι ΚΙΝΗΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ Σοσιαλιστές, οπως ακριβώς την περίοδο των κηπουρών.
    Ας τις μεταδώσουμε στον Ελληνικό ΛΑΟ με το ΣΥΝΕΔΡΙΟ μας όσο το δυνατόν ταχύτερα Αρχιζουμε πάλι …
    ΠΑΜΕ , με αΓΑΠη.

  2. freeman 19:34 26/01/2016

    Η Πραξικοπηματική ανατροπή Συνταγματικά Εκλεγμένου με 44% Πρωθυπουργού της Ελλάδας 11/2011 , από αρσενικοθήλυκα Βενιζελικά μιάσματα της Κοινοβουλευτικής ομάδας πασοκ (σε συνεννόηση με Σαμαρά), κατ΄ εντολή Μιντιαρχοτραπεζιτών & Μπαρόζο , ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ κατέλυσε ατιμωρητί την Ελληνική Δημοκρατία. Εκτοτε το Πολίτευμα ΔΕΝ υφίσταται & οι Πολίτες συνετέλεσαν σε αυτό υποδαυλιζόμενοι από την ΚΥΡΙΑΡΧΗ Εθνοδιαλυτική ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ θεωρία του «Μνημονιακού Προδότη Παπανδρέου» και των «ΑντιΜνημονιακών Πατριωτών Σαμαρά-Τσίπρα» που διαδοχικά ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ … ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ . Οι ΤσιπροΜητσοτάκηδες θα ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ πάνω στον ΔΙΧΑΣΜΟ, υποταχτικοί στην Κίρκη της Εξουσίας-Λάφυρο.
    H Κυβέρνηση των εγγονών των Κομουνιστών είναι φανερό πως στον στενό της ιδεοληπτικό πυρήνα (πέρα από τα λάφυρα της εξουσίας) ΨΑΧΝΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ για τον χαμένο εμφύλιο . Πρόκειται για ΝεοΚομουνιστικό Συγκεκαλυμμένο με Δημοκρατικό Προσωπείο Ολοκληρωτικό Kαθεστώς , που μεθοδικά επιζητεί , ΑΦΟΥ ΕΛΕΝΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, να απομονώσει από ΕΕ-ΟΝΕ -Δύση την Ελλάδα ΩΣΤΕ ανεξέλεγκτα να ΑΝΑΣΤΕΊΛΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .
    Η περιφρόνησή τους για την Δημοκρατική Ελεύθερη Βούληση των Πολιτών ΦΑΝΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ όταν ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ Ηθικό & Πολιτικό ΔΙΣΤΑΓΜΌ , ΑΚΥΡΩΣΑΝ θρασύτατα την Λαική Βούληση, του με 60% ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΟΙΝΙΚΑ κολάσιμο , άσχετα αν προσωπικά ψήφισα ΝΑΙ .
    Και κανένας Εισαγγελέας Αρείου Πάγου, κανένας ΠτΔ , κανένας Αρχηγός Αντιπολίτευσης, κανένας Μιντιακός Ομιλος , ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ την Ποινική τους Δίωξη βάση του νόμου Ν.4023/2011 που ρητά αναφέρει για την ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΙΣΧΥ της όποιας ετυμηγορίας του Δημοψηφισματικού αποτελέσματος όταν υπάρχει συμμετοχή > 50% των Πολιτών .
    Κατά το άρθρο 20, ο έλεγχος του κύρους του δημοψηφίσματος και του αποτελέσματος ανήκει στην αρμοδιότητα του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 100 του Συντάγματος.
    ΑΝ αφεθεί η υπόθεση στις Ελληνικές καλένδες , η Δικαστική , η Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία θα ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ για ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ . Αν ΜΙΑ φορά το επιτρέψουμε επειδή πιθανά το ΝΑΙ (κολοτούμπα του Τσίπρα) ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ , τότε τους ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ σε ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΝΤΙΚΉ ΝΟΘΕΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ .

  3. leonardos 16:31 26/01/2016

    Παραθέτω απάντηση του Φ Σαχινίδη σε επερώτηση για το ασφαλιστικό .
    «Eιναι ενδεικτικό, ότι όταν μπήκαμε στην ΟΝΕ, η στήριξη του προϋπολογισμού στο ασφαλιστικό σε ετήσια βάση ήταν της τάξης των 3,4 δις περίπου. Το 2009 είχε φτάσει στα 14,3 δις. Αν είχαμε σταθεροποιήσει τη συνεισφορά του προϋπολογισμού στο επίπεδο του 2001, η χώρα θα είχε τουλάχιστον 75 δις λιγότερο χρέος από αυτό που είχε το 2009. Με λίγα λόγια, 1 στα 4 ευρώ περίπου που χρωστούσε η χώρα το 2009 οφείλονταν στο γεγονός, ότι τη δεκαετία του 2000 και νωρίτερα κανείς δεν προνόησε να ανακόψει αυτή την ανησυχητική πορεία αύξησης της χρηματοδότησης των ταμείων από τον προϋπολογισμό. Γιατί οι προηγούμενες γενιές και τα κόμματα και αναφέρομαι και στο δικό μου κόμμα που κλώτσησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 την μπάλα στην κερκίδα έκλειναν πονηρά το μάτι στους συνταξιούχους, λέγοντας τους ότι δεν θα κάνουμε καμία παρέμβαση. Το αποτέλεσμα της αδράνειας μας, ήταν να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε βίαιες παρεμβάσεις το 2010 και μετά, για να μπορεί το σύστημα να πληρώνει αυτές τις μειωμένες συντάξεις. Αλλά και μέσα στην κρίση, το 2012, τα κόμματα δεν άλλαξαν στάση ως προς το ζήτημα αυτό. Έτσι, η ΝΔ παραλίγο να οδηγήσει σε απώλεια του δεύτερου προγράμματος εξαιτίας της στάσης της και της εμμονής της να μην γίνουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Στάση, που άλλαξε αμέσως μετά τις εκλογές του 2012 και προχώρησε σε περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Ένα συνταξιοδοτικό σύστημα που είναι άδικο, αφού το δικαίωμα στη σύνταξη δεν το καθόριζαν διαφανείς και ενιαίοι κανόνες για όλους τους εργαζόμενους, αλλά αδιαφανείς κανόνες, αποτέλεσμα συναλλαγών μεταξύ κομμάτων και εργαζομένων στο πλαίσιο των πελατειακών σχέσεων. Άλλα τα δικαιώματα των συνταξιούχων του ΙΚΑ και άλλα τα δικαιώματα των συνταξιούχων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Άλλη η κατά συνταξιούχο ενίσχυση από τον προϋπολογισμό στο ΙΚΑ και άλλη στον συνταξιούχο των άλλων Ταμείων, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Δεν ήταν όμως μόνο άδικο το σύστημα, ήταν και σαθρό, αφού δεν υπήρχαν έλεγχοι για να αξιολογηθεί.»
    Ποιος μπορεί να αντιπαρατεθη σε αυτήν την σκληρή αλήθεια?
    Μόνον οι ψεύτες του αντιμνημονιακού θιάσου!!!

  4. ΝΒ 11:24 26/01/2016

    ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    Γράφει ο Ν Βράχος
    Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013
    Όλοι σιγά –σιγά αρχίζουμε να αναπνέουμε. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ένας ‘’τρελός’’ Έλληνας πολιτικός, πήρε την απόφαση να σώσει την πατρίδα μας από το χείλος του γκρεμού και σήμερα ελπίζουμε, και σήμερα υπάρχουμε και….
    σήμερα δειλά -δειλά κάνουμε σχέδια και όνειρα πάλι.
    Όλοι σήμερα γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε, ότι η χρεοκοπία με τις ΟΛΕΘΡΙΕΣ συνέπειές της κτυπούσε την πόρτα μας.

    Όλοι γνωρίζουμε ότι το τέλος του 2009 ήταν το χρονικό ορόσημο της οικονομικής μας καταστροφής και της εθνικής μας υποδούλωσης. Θέλαμε 35 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ για να επιβιώσουμε σαν κράτος.
    Όλοι ξέρουμε σήμερα, ότι είμαστε θύματα εξωτερικών δυνάμεων που επιθυμούν το πλούσιο υπέδαφός μας, και ένας προδομένος λαός θύμα μιας πολιτικής κλίκας, τόσο της αντιπολίτευσης , της εποχής εκείνης, όσο και των αδίστακτων ‘’ΒΡΟΥΤΩΝ’’ εντός του Πασοκ.

    Άνθρωποι , πολιτικά αδίστακτοι, ηθικά ανύπαρκτοι και ιδεολογικά νεκροί, επιχείρησαν την πολιτική και οικονομική δολοφονία των Ελλήνων. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα τολμούν και ..παρουσιάζονται’’ κομίζοντες γλαύκας’’. Είναι αλήθεια ..κλόουν της προστυχιάς!
    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μας είπε την αλήθεια.

    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου θυσιάστηκε, βρίστηκε, προπηλακίστηκε, συκοφαντήθηκε και ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

    Σήμερα ο λαός μας σιγά-σιγά ξαναγυρίζει και κοιτά με ευγνωμοσύνη ,αυτόν που στάθηκε δίπλα του και αγωνίστηκε με όλα τα θεριά.

    Αυτόν που δεν έβρισε, αυτόν που δεν συκοφάντησε, αυτόν που δεν κατέβηκε στο λάκκο της πολιτικής λάσπης. Ήξερε, όπως ξέρουμε όλοι μας, ότι η πατρίδα μας έχει ανάγκη όλους. Μόνο όλοι μαζί αδελφωμένοι μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας.
    Μόνο με ευνομία και ισονομία μπορούμε να στήσουμε ‘’εκ βάθρων’’ το νέο κράτος δικαίου, το κράτος ασπίδα και προστάτη του αδύναμου ΕΝΤΙΜΟΥ Έλληνα.

  5. ΝΜαν. 11:12 26/01/2016

    Έβαλε πρόστιμο σε Λάτση και Βαρδινογιάννη!!!!!!!

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε και είπε την αλήθεια,
    αυτή την αλήθεια που ζούμε και αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στη ζωή μας. Η διαφθορά σε όλους τους τομείς του δημοσίου, των ΟΤΑ και των επιχειρήσεων, είχε κτυπήσει..ταβάνι!
    Ο Παπανδρέου, την κτύπησε αλύπητα χωρίς ΚΑΜΙΑ διάκριση.
    ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου. Τα πρώτα δείγματα ήταν φανερά και προσοδοφόρα για το Δημόσιο ταμείο. Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε ,επί τέλους, να λειτουργεί.

    Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και μαζί με τον Σαμαρά τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, αποφάσισαν να ανατρέψουν τον Παπανδρέου. Φυσικά η συμμορία των κουκουλοφόρων του Τσίπρα συμπαρατάχθηκε στην ανατροπή και την προδοσία.,
    »ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» φώναζαν, προσπαθώντας να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
    Σήμερα ‘’πονάνε’’ που ο κόσμος ‘’σηκώνει’’ τα λεφτά του.
    Σφαίρα είναι και γυρίζει….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.