ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκκωφαντική σιωπή Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ για το «σύστημα 4-2-1» στις προσλήψεις

Για «εκκωφαντική σιωπή» εκ μέρους της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ, «αλλά και της πλειοψηφίας των ΜΜΕ» για «το σύστημα “4-2-1” με το οποίο τα στελέχη των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος διορίζονταν στο Δημόσιο», κάνει λόγο με ανακοίνωσή τουο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, σύμφωνα με το οποίο «από την πρώτη ημέρα σχηματισμού της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη τον Ιούνιο του 2012 ξεκίνησε το πάρτι με το βόλεμα των ‘δικών τους παιδιών’». Όπως υποστήριζε το δημοσίευμα της εφημερίδας, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ «έσπευσαν να μοιράσουν το κράτος σε κομμάτια: 4 στον νικητή των εκλογών, 2 και 1 αντίστοιχα στους κυβερνητικούς εταίρους».
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τους «διαπρύσιους υπερασπιστές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας» ότι «δεν έχουν τολμήσει να πουν ούτε λέξη, διάψευσης έστω, για τα στοιχεία που προσκόμισε το συγκεκριμένο δημοσίευμα».
Η πρακτική αυτή, τονίζει η Κουμουνδούρου, «αποτελεί άμεση συνέχεια της αντίληψης του δικομματισμού για το κράτος ως λάφυρο, ένα μοντέλο που τα δύο κόμματα οικοδόμησαν με συνέπεια και συστηματικότητα καθ' όλη της διάρκεια της μεταπολίτευσης, πλήττοντας ευθέως το κύρος και την αξιοπιστία του δημόσιου τομέα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Εκκωφαντική είναι η σιωπή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, για το περιβόητο σύστημα “4-2-1” με το οποίο τα στελέχη των κομμάτων του παλιού πολιτικού συστήματος, διορίζονταν στους οργανισμούς του Δημοσίου, και τις σχετικές αποκαλύψεις στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. Οι διαπρύσιοι υπερασπιστές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας δεν έχουν τολμήσει να πουν ούτε λέξη, διάψευσης έστω, για τα στοιχεία που προσκόμισε το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Η πρακτική αυτή αποτελεί άμεση συνέχεια της αντίληψης του δικομματισμού για το κράτος ως λάφυρο, ένα μοντέλο που τα δύο κόμματα οικοδόμησαν με συνέπεια και συστηματικότητα καθ' όλη της διάρκεια της μεταπολίτευσης, πλήττοντας ευθέως το κύρος και την αξιοπιστία του δημόσιου τομέα.
Έχουν τελικά να πουν κάτι για όλα αυτά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Αναμένουμε με αγωνία, παρόλο που έχει ήδη περάσει μια μέρα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 19:09 26/01/2016

    Πράγματι εκκωφαντική η σιωπή Ν.Δ. και τσίριζα γιά το 4 – 2 – 1 ,
    αλλά όλοι τους αντάμα ανέδειξαν στα ύπατα τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ ,
    χαιδεύουν τον Καραμανλή,
    διορίζουν μέχρι και τις κάλτσες τους και
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ βρίζουν εκείνο το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ,
    που «έδειξε» τον Ακη του,
    που έκανε το opengov κ.λπ. κ.λπ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.