ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαλούμ με Σγουρίδη - Σφακιανάκη

Μαξίμου: Ζητείται συντονιστής… ξανά

Το θέμα του συντονισμού της κυβέρνησης και την έλλειψη μίας ομάδας «διαχείρισης κρίσεων» φέρνει στην επιφάνεια το διπλό αλαλούμ που εμφανίστηκε τα προηγούμενα 24ωρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη, αλλά και τις πολιτικές αντιδράσεις για την μετάθεση του επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Hλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστρατήγου Μανόλη Σφακιανάκη.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση εμφανιζόταν για δύο 24ωρα να μην ξέρει η δεξιά της τι ποιεί η αριστερά της, ενώ τα σενάρια και οι φήμες έδιναν και έπαιρναν, λειτουργώντας διαλυτικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο πρωθυπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες, ενημερωνόταν για τις εξελίξεις και συνεργάτες του δεν κρύβουν την απογοήτευσή του για την άσχημη εικόνα που παρουσίασε η κυβέρνησή του.

Φεύγει ο Σφακιανάκης

Ως προς το θέμα Σφακιανάκη, θεωρείται δεδομένη η μετακίνηση του υποστρατήγου, όπως διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα Τόσκα» και πως ουδέποτε ετέθη στο τραπέζι κάποιο σενάριο παραίτησής του ή αποπομπής του από την Κατεχάκη. Σε κάθε περίπτωση, ο Μανόλης Σφακιανάκη αναμένεται να μετακινηθεί, ενώ η αποδοχή της ένστασής του από τον Αρχηγό της Αστυνομίας «του δίνει χρόνο, δεν του εξασφαλίζει την θέση του». Ωστόσο, ενώ όλα τα παραπάνω φαντάζουν σήμερα σαφή, χθες τίποτα δεν ήταν έτσι: αντιθέτως, οργίαζαν οι φήμες ότι
παραιτείται ο Νίκος Τόσκας αλλά και ότι ο πρωθυπουργός «σήκωσε το τηλέφωνο» από τις Βρυξέλλες και παρενέβη για να αποκαταστήσει τον Μανόλη Σφακιανάκη.

Ψάχνουν αντικαταστάτη για τον Σγουρίδη

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση Σγουρίδη, ο πανικός ήταν… άλλης κλίμακας, ωστόσο το έλλειμμα στον συντονισμό της κυβέρνησης εμφανίστηκε και πάλι. Ως προς το τι μέλλει γενέσθαι, όλα δείχνουν ότι η παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη θα
γίνει δεκτή, ενώ συζητούνται για την θέση τα ονόματα του Γιάννη Μοίρα ή της Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, προκειμένου οι χειρισμοί να είναι… χειρουργικής φύσης και να μην προκληθεί εσωστρέφεια στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.