ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να αποφασίσουμε ποια πολιτική θέλουμε»

O Άδωνις «καίει» το σενάριο Οικουμενικής

Η αδυναμία του κ. Τσίπρα, οι πιέσεις των πιστωτών και η έκρυθμη κοινωνική κατάσταση αναζωπυρώνουν τα σενάρια για πολιτικές εξελίξεις, είτε αυτά αφορούν στην, εκ νέου, πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είτε στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. Έτσι, μετά τον κ. Μητσοτάκη που τοποθετήθηκε επιφυλακτικά έως αρνητικά στα σχέδια κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το σενάριο «έκαψε» σήμερα και ο Αδ. Γεωργιάδης (98,3).

«Δεν πιστεύω στην οικουμενική κυβέρνηση. Ας πούμε ότι γίνεται μια τέτοια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, γιατί θεωρούμε ότι αυτό θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και προκρίνουμε μείωση των δημοσίων δαπανών, για παράδειγμα να μη δοθεί αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους, κάτι που είπε και ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη, λέει ότι δεν θέλει μείωση των δημοσίων δαπανών, αλλά αύξηση των εισφορών. Ας πούμε ότι έχουμε μια κυβέρνηση από κοινού, τι από τα δύο θα γίνει;... Το θέμα δεν είναι να πούμε “είμαστε όλοι μαζί και αγαπημένοι”, αλλά να αποφασίσουμε ποια πολιτική θέλουμε» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας πως «η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι “κύριοι αυτός ο δρόμος της συνεχούς αύξησης των εισφορών και των φόρων είναι παντελώς αδιέξοδος, διότι καταδικάζει την ελληνική οικονομία σε ύφεση και όσο μπαίνουμε στο υφεσιακό σπιράλ, συνεχώς θα κόβουμε, ό,τι κι αν κάνουμε”. Αντιπροτείνουμε γρήγορες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ραγδαία μείωση των φόρων με αντίστοιχη μείωση δημοσίων δαπανών -και επώδυνη αν χρειαστεί-, μαζικές και γρήγορες ιδιωτικοποιήσεις και προσέλκυση ξένων επενδύσεων, έτσι ώστε να αυξηθεί το ΑΕΠ μας και να μπορούμε να δώσουμε πράγματι σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά από τα δικά μας πια χρήματα».

Εις ότι αφορά τις καταγγελίες του Νικ. Παππά και της Αυγής ότι είναι υμνητής της δικτατορίας, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους επικριτές του να βρουν έστω και μία δήλωσή του υπέρ της Χούντας και προσέθεσε ότι η Αυγή κατάντησε... φυλλάδα:

«Με ενοχλεί πολύ η συκοφαντία και η λάσπη. Πρέπει να υπάρχουν όρια. Εάν ήμουν κάποτε υποστηρικτής της χούντας, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πω “ήμουν και τώρα δεν είμαι”... Το θεωρώ συκοφαντία να με λέει κάποιος “χουντικό”... Σέβομαι την ιστορία της “Αυγής”. Στο παρελθόν για το χώρο της ήταν σπουδαία εφημερίδα. Δεν μπορούν να την καταντούν τώρα φυλλάδα. Εξοργίζομαι με τη λάσπη... Επαναλαμβάνω, έχει αυτή η εφημερίδα να μου προσάψει κάτι που έχω πει ή κάνει υπέρ της χούντας;...».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.