ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού

Την Παρασκευή το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών

Το προσφυγικό επί τάπητος ενόψει της κρίσιμης Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα σήμερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Επικοινωνία είχε επίσης ο πρωθυπουργός και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πάντως την είδηση έδωσε νωρίτερα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά από την Κρήτη. Ενώ βρισκόταν σε συνάντηση με περιφερειακούς συμβούλους δέχθηκε  τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η κ.Γεννηματά ζήτησε συγγνώμη, βγήκε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, προκειμένου να μιλήσει με τον πρωθυπουργό και επιστρέφοντας ανακοίνωσε, πως το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

«Θεωρώ ότι τα πράγματα τρέχουν. Η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις προχωρά σε μονομερείς ενέργειες. Έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα και πια η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων είναι επιτακτική», τόνισε η κ. Γεννηματά διευκρινίζοντας ότι «συνεννόηση δεν σημαίνει η κυβέρνηση χειρίζεται μόνη της τις υποθέσεις και όταν τα κάνει μαντάρα καλεί την αντιπολίτευση να βάλει πλάτη για να μπορέσουν τα πράγματα να προχωρήσουν μετά το αδιέξοδο».

«Ελπίζω λοιπόν έστω και την Παρασκευή η συνάντηση αυτή να υπάρχει γιατί θα πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή για να μη φθάσομε σε εθνική τραγωδία, Έλεγα ότι ίσως κληθούμε να αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση, δυστυχώς ήδη αντιμετωπίζει η χώρα ανθρωπιστική κρίση»σημείωσε  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.