ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση κορυφής στο Λονδίνο

Βλέπει Μέρκελ και Νταβούτογλου την Πέμπτη ο Τσίπρας

Επαφές σε κορυφαίο επίπεδο θα έχει ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο την Πέμπτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί κατ' ιδίαν με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ θα συμμετάσχει σε ειδική σύσκεψη για το προσφυγικό στην οποία θα συμμετέχουν οι Άνγκελα Μέρκελ, Βέρνερ Φάιμαν, Μαρκ Ρούτε, Φράνς Τίμερμανς και Αχμέτ Νταβούντογλου.

Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Λονδίνο όπου την Πέμπτη θα παραβρεθεί στην Διάσκεψη Δωρητών «Supporting Syria and the Region».

«Η συμμετοχή της Ελλάδας στην διάσκεψη του Λονδίνου, γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανάδειξη της ανθρωπιστικής διάστασης του ζητήματος των προσφύγων. Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία για την στήριξη, σε επίπεδο εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, των ανθρώπων που δοκιμάζονται, τόσο εντός της Συρίας, όσο και στις γειτονικές με την Συρία χώρες και την Ευρώπη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκης

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ θα συμμετάσχει και σύσκεψη για το προσφυγικό με την παρουσία της Γερμανίδας καγκελάριο, του προέδρου της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Σήμερα η Αθήνα περιμένει να παραλάβει από το κολέγιο των Επιτρόπων το κείμενο με τις συστάσεις της Κομισιόν για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο κεντρικό ζήτημα του προσφυγικού, αλλά και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 15:13 02/02/2016

    ΓΛΕΙΦΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ !!!
    «go back madam Merkel»
    Δεν υπάρχει πιο προσβλητική και ταυτόχρονα πιο δίκαιη κριτική από αυτή του Ρέντσι. Πράγματι, αν δει κανείς τις προεκλογικές δηλώσεις του Τσίπρα σε ύφος «go back madam Merkel» και την αρχική μετεκλογική του συμπεριφορά που γύριζε γύρω από τη Μέρκελ χωρίς να την συναντά, μαζί με τα τωρινά συνεχή ραντεβού και τηλεφωνικές συνομιλίες, , νιώθει το δούλεμα στο πετσί του. Αν ο Ρέντσι ήξερε ελληνικές παροιμίες, θα έλεγε για τον Τσίπρα «εκεί που έφτυνε, τώρα γλείφει». Βέβαια, καλώς συναντά ο Τσίπρας την Μέρκελ• O τρόπος συναντήσεων είναι το μεμπτό της υπόθεσης. Η σημερινή κυβέρνηση τσαλαπατά κάθε θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., αναγνωρίζει, νομιμοποιεί και αναβαθμίζει το λεγόμενο διευθυντήριο (ποιος θα το περίμενε από μία αριστερή κυβέρνηση) και ευτελίζει τις υπόλοιπες χώρες μέλη.
    Η κριτική έρχεται από την πραγματική αριστερά, αυτή που προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και αυτό είναι που πονάει πιότερο όλων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.